Штефанек изгубио на старту такмичења

Кристијана Фриса очекује репесаж

Српски рвач Кристијан фрис изгубио је у осмини финала од Назира Манкијева са 2:0. Фрис је најпре у шеснаестини финала савладао Украјинца Јурија Ковала са 2:1, у категорији најлакших такмичара до 55 килограма. Давор Штефанек изгубио на старту такмичења од Узбекистанца Диршуда Арипова.

У првој рунди шеснаестине финала Украјинац Ковал је направио брзо вођство од чак 4:0, али је наш такмичар успео да оствари преокрет и да сјајним захватом у завршници рунде тријумфује са 6:4.

Друга рунда припала је Ковалу, који је најпре искористио неспремност Кристијана Фриса да направи добар напад и захват, а зпотомје био у одличан и у одбрани и изједначио на 1:1.

У трећој рунди Фрис је бриљирао у одбрани, повео са 1:0, а затим још једном успео да направи добар став у одбрани и одоли срчаним нападима Јурија Ковала.Трећи период Фрис је добио са 3:1, и тако се пласирао у осмину финала.

У осмини финала, Кристијан Фрис се састао са такмичаром Русије, Назиром Манкијевим.

Манкијев је доминирао у првој рунди и лакше него што се очекивало савладао Фриса са 4:0.

Брзим нападима Манкијев је победио и у другој рунди, показавши изузетну спремност. Tако је наш такмичар зауставњен у осмини финала. Ипак, након пласмана Манкијева у финале, Фрис ће се у репесажу, у борби са још три такмичера надметати за бронзано одличје.

Давор Штефанек поражен је већ на старту такмичења од представника Узбекистана Дилшуда АриповаШтефанек је повео у првој рунди, али је ту деоницу ипак добио Арипов са 3:1, после доброг напада и солидног захвата. 

И у друкој рунди, Арипов је добром тактиком успео да избаци Штефанека из ритма. Остварио је брзо вођство, које је Давор покушао да у финишу рунде преокрене. У превеликој жељи Штефанек је направио грешку, предао поене Узбекистанцу, а самим тим и победу од 2:0. Пошто Арипов није ушао у финале, Штефанек је завршио такмичење у шеснаестини финала ОИ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво