Без другог Србина на Суперболу

Квотербек српског порекла Алекс Смит није успео да одведе своје Фортинајнерсе на Супербол. Сан Франциско је, после продужетка, на свом стадиону изгубио од Њујорк Џајантса резултатом 20:17. Трагичар вајд рисивер Сан Франциска Кајл Вилијамс. Претходно се Њу Ингланд, за који игра још један Србин Роб Нинковић, пласирао у финале.

Навијачи у Сан Француску још увек не могу да прежале пропуштену шансу. Њихови Фортинајнерси нису успели да се пласирају на Супербол јер су на свом, после продужетка, терену поражени од Њујорк Џајантса са 20:17.

Квотербек Алекс Смит, момак чији су преци пореклом са ових простора, није успео да и на овом мечу предводи свој тим до тријумфа као што је то учинио прошле недеље прпотив Сејнтса.

У тврдој утакмици где су до изражаја долазиле снажне одбране, Џајантси су тријумфовали у продужетку, а јунак победе је Лоренс Тајнс који је постигао кључни филд гол са удаљености од 31 јарде.

Ипак треба поменути и тргичара овог меча, а то је вајд рисивер Кајл Вилијамс који је два пута изгубио лопту (фамбл) после панта противника, од којих је једна од грешака била баш у продужетку.

После тог фамбла Лоренс Тајнс је постигао филд гол који је одвео Џајантсе на Супербол.

Цела утакмица је била тврда и неизвесна и екипе су се смењивале у вођству. Боље је меч отворио Сан Франциско који је у првој четвртини постигао један тачдаун.

Изузетан пас Смита још боље је ухватио Дејвис, а у овој акцији освојено је 73 јарда. Џајантси се враћају средином друге четвртине када су дошли на шест јарди од тачдаун линије. Последњу акцију рутински су завршили квотербек Илај Менинг и тајт енд Бир Паскоу.

До краја те деонице Џајантси долазе и до предности од 10:7 после успешног филд гола са удаљености од 31 јардеЛоренса Тајнса.

Резултатска клацкалица се наставља и у трећој чевртини. Поново је до изражаја дошао сјајан тандем Смит-Дејвис. Смит је бацио, Дејвис ухватио за нови тачдаун и вођство Фортинајнерса од 14:10.

Велика борба виђена је и у последњој четвртини. Прво су Џајантси поново дошло до вођства после тачдауна седам минута пред крај. Пас Менинга овога пута ухватио је Марио Манинхем па су момци из „велике јабуке" у тим тренуцима имали предност од 17:14.

Нешто више од пет минута пре краја Сан Франциско поравњава резултат овога пута успешним филд голом Дејвида Ејкерса са 25 јарди.

Меч је отишао у продужетак где је већ све речено. После трагичне грешке (друге на мечу) Кајла Вилијамса, одлучујући филд гол са удаљености од 31 јарда постигао је Лоренс Тајнс за коначних 20:17.

Алекс Смит ће тако на жалост остати без шансе да освоји Супербол, али част Србије у великом финалу браниће Роб Нинковић који игра за Њу Ингланд. Иначе Пејтриотси су претходно победили Балтимор Рејвенсе и пласирали се у велико финале.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво