ИААФ суспендовала Русију

Међународна атлетска федерација (ИААФ) суспендовала је Атлетски савез Русије, због извештаја Светске антидопинг агенције, у коме се наводи да су руски атлетичари и функционери умешани у широко коришћење допинга.

Међународна атлетска федерација (ИААФ) привремено је суспендовала Атлетски савез Русије због допинг скандала.

Како се наводи, на гласању у ИААФ-у је са 22 гласа и једним против изгласано да се Русија суспендује на неодређено време, јер је држава наводно знала за допинг.

Руски спортисти би због овог скандала могли да пропусте наредне Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Светска антидопинг агенција (ВАДА) је у понедељак објавила извештај у коме се наводи да су руски атлетичари и функционери умешани у широко коришћење допинга, ометање допинг тестова и заташкавање коришћења недозвољених средстава.

Мутко: Врло чудна одлука

Руски министар спорта Виталиј Мутко сматра да је одлука Међународне атлетске федерације (ИААФ) да суспендује Русију на неодређено време "веома чудна".

"Крајње чудна одлука... Ипак, ми ћемо мирно реаговати. Ништа друго нисмо очекивали", рекао је Мутко и додао да постоји могућност да руски атлетичари учествују на Светском дворанском првенству у Портланду у марту.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 16. нов 2015, 17:12) - anonymous [нерегистровани]

a sta se ne organizira drugi savez....samo je promjena vjecita.....

savez azijskih zemalja sa dobrovoljnim ucestvovanjem I zemalja sirom svijeta.......pa sport nebi trebao imati veze sa politikom ali I te kako ima.....

(понедељак, 16. нов 2015, 17:10) - anonymous [нерегистровани]

zapad oslobodjen konkurencije.....

sada ce mirno da pokupe skoro sve medalje.....nema velike konkurencije......

(субота, 14. нов 2015, 17:53) - Jaki [нерегистровани]

Nenormalno cudno !?

U mnogim sportovima su velike bile afere, ali nije bilo suspenzija!?!
Cim je u pitanju Rusija, onda suspenzija?!?

(субота, 14. нов 2015, 07:47) - srbin [нерегистровани]

Sta je sa americkim sportistima

Ameri su van svake kontrole, oni se drogiraju i dopinguju i nikom nista cak su izvan sistema medjunarodne anto-doping kontrole (sami sebe kontrolisu). Rezultati im se namestaju (slucaj Felps-Cavic). To sigurno rade i druge mocne zapadne zemlje ali samo je Rusija kriva, nemci, britanci idr. su cisti :(. U ostalom setimo se kako je prosao Troicki i kako smaraju }okovica sa anti-doping kontrolama.
.