Нова репрезентативка Србије

Кајакашица из Мађарске Далма Бенедек, која је између 2003. и 2011. године седам пута била светска шампионка, убудуће ће на међународним такмичењима наступати као чланица репрезентације Србије, објавио је "Мађар со".

Бенедекова је открила да су на овакву њену одлуку утицале две чињенице - прва, да је током августа ступила у брак са српским држављанином Душаном Ружичићем, такође спортистом и друга, да у Мађарској по трећи пут није успела да се пласира на Олимпијске игре.

"Олимпијске игре у Лондону су биле треће на које нисам успела да одем, а будући да ми је партнер српски држављанин, само по себи се наметнуло да каријеру наставим у Србији", рекла је Бенедекова за "Мађар со", додавши да брачни пар спортиста још није коначно одлучио да ли ће им стално пребивалиште убудуће бити у Мађарској или у Србији.

Она је навела и да је од Кајакашког савеза Србије већ добила писмо којим је прихваћено да се убудуће такмичи у српским бојама.

Савезни капитен женске кајакашке репрезентације Србије Јанош Панда рекао је да није изненађен овим информацијама, да Кајакашки савез у Србији Далму Бенедек очекује раширених руку, али да је још рано говорити о конкретнијим информацијама.

"Далму, иначе, разумем, будући да је три пута била светска шампионка, а на крају није стигла ни до Атине, Пекинга, или Лондона, што је за њу сигурно непријатно. Своју будућност у Мађарској могла би да заснује само као добитница олимпијске медаље, док је овде довољна и титула светског или европског шампиона", рекао је Панда за Мађар со.

Недавно се спекулисало да би се још једна мађарска кајакашица могла такмичити под застовом Србије. Ради се о Наташи Јанић, али је њен менаџер демантовао такве најаве.

број коментара 4 пошаљи коментар
(недеља, 23. сеп 2012, 13:28)
anonymous [нерегистровани]

Država

Ako ti je država omogućila da postaneš vrhunski sportista onda da ako nije šta onda ima država ili bilo kod drugi, ko te nije aktivno potpomagao, da brine o tvojim nastupima.

(недеља, 23. сеп 2012, 13:02)
anonymous [нерегистровани]

pa ako prihvatamo

Kakve strance, zena udata za Srbina i moze dobiti srpsko drzavljanstvo?? Znaci po tebi svi drzavljani koji su stranog porijekla ne bi trebali braniti boje drzave u kojoj zive i u kojoj imaju drzavljanstvo, svasta!

(субота, 22. сеп 2012, 19:56)
anonymous [нерегистровани]

pa ako prihvatamo

sve strance , zasto onda lepo ne ukinemo reprezentaciju i osnujemo neki klub

(субота, 22. сеп 2012, 19:47)
Bojan [нерегистровани]

dobro dosla

Dobro nam dosla,nadamo se da ce ti biti lepo ovde u Srbiji.Ako nam doneses zlato iz Rija 2016 super,ako ne opet nema veze,sam tvoc cin je super stvar.