РТС :: Спорт https://www.rts.rs/sport/rss.html Пратите вести, анализе и резултате у фудбалу, кошарци, тенису и осталим спортовима. Испратите велике спортске догађаје путем наших спортских специјала sr https://www.rts.rs/img/logo.png РТС :: Спорт https://www.rts.rs/sport/rss.html Митровић темпира форму за ЕП, нови погодак у победи Ал Хилала https://www.rts.rs/sport/fudbal/5433217/mitrovic-tempira-formu-za-ep-novi-pogodak-u-pobedi-al-hilala.html Фудбалери Ал Хилала савладали су у гостима после преокрета били бољи од Ал Ахлија 2:1. Александар Митровић се на другом мечу узастопно уписао у стрелце. Домаћи тим је повео у 30. минуту када је Ал-Бурајкан дочекао одбитак у шеснаестерцу и лопту лако спровео у мрежу Боноа.

Ал Хилал је од тог тренутка преузео потпуну доминацију на терену, али до полувремена није успео да дође до поравнања.

Митровић је гол постигао у 52. минуту на асистенцију Малколма, који је потом у 89. минуту донео потпуни преокрет гостију.

 Свих 90 минута одиграо је Сергеј Милинковић-Савић.

]]>
Mon, 6 May 2024 22:32:15 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5433217/mitrovic-tempira-formu-za-ep-novi-pogodak-u-pobedi-al-hilala.html
Даниловићева убедљива против Рахимове https://www.rts.rs/sport/tenis/5433156/danilovic-lako-poslednje-kolo-kvalifikacije-masters-rim.html Српска тенисерка Олга Даниловић пласирала се у последње коло квалификација за мастерс у Риму победом над Рускињом Камилом Рахимовом резултатом 2:0, по сетовима 6:2 и 6:0. Меч је трајао сат времена и 24 минута.

У првом сету Даниловићева је након пропуштене брејк лопте у првом гему, одузимала сервис противници у петом и седмом гему, те поприлично лако дошла до вођства.

Други сет протекао је у потпуној доминацији српске тенисерке која је без изгубљеног гема дошла до другог сета, победе и пласмана у последње коло.

Тамо је очекује сусрет са бољом из дуела између Канађанке Кларе Тусон и Аустралијанке Астре Шарме.

]]>
Mon, 6 May 2024 18:32:25 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5433156/danilovic-lako-poslednje-kolo-kvalifikacije-masters-rim.html
Сферопулос: Против Меге нас очекује другачији дуел од оног у "Пиониру" https://www.rts.rs/sport/kosarka/5433136/sferopulos-koncentracija-fokus-crvena-zvezda-mega-aba-liga.html Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је да црвено-беле очекује другачији дуел у односу на први, и да морају да буду фокусирани и максимално концентрисани на другој утакмици полуфинала плеј-офа регионалне АБА лиге против екипе Меге. Црвена звезда је победила Мегу 103:73 у првој утакмици полуфинала плеј-офа АБА лиге.

Полуфинална серија се игра на две победе, а други меч је на програму у уторак од 20.00 часова у Хали спортова "Ранко Жеравица".

"Пред нама је друга утакмица полуфиналне серије против екипе Меге и очекује потпуно другачији дуел у односу на онај који смо одиграли на нашем терену. Морамо да будемо фокусирани и максимално концентрисани током читаве утакмице, да играмо нашу игру и испоштујемо план", рекао је Сферопулос, преноси званични сајт клуба.

Кошаркаш Звезде Немања Недовић је истакао да је његов тим испоштовао све договоре у првој утакмици.

"Мислим да ће Мега изаћи са много више енергије сада. Неће бити комплетни, не знам каква је ситуација са Плавшићем, али знам да Миљеновић неће играти. Ја му овом приликом желим брз опоравак јер је имао сјајну сезону до сада. Ако будемо опет на максимуму и ако одрадимо што тренер буде тражио од нас, мислим да неће бити проблема. Ми поштујемо све оно што су урадили ове сезоне. Али знамо где смо и да смо фаворити. Јасно је да идемо на победу", истакао је Недовић.

Кошаркаш Звезде Треј Томпкинс је навео да Мега има добар тим.

"Мега је добар тим, млад и пун талента, гладни су добрих резултата. Морамо увек бити спремни на све што се може десити, али све док радимо свој посао и бринемо о нашој игри верујем да ће све бити како треба", додао је Томпкинс.

У другом полуфиналу плеј-офа АБА лиге играју Партизан и Будућност.

"Црно-бели" су славили у првом мечу 78:67, а друга утакмица биће одиграна у уторак од 18.00 сати у Подгорици.

]]>
Mon, 6 May 2024 18:32:25 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5433136/sferopulos-koncentracija-fokus-crvena-zvezda-mega-aba-liga.html
Гаврило Пајовић: Проблема између Партизана и Будућности нема и никада их није било https://www.rts.rs/sport/kosarka/5433141/gavrilo-pajovic-problema-izmedju-partizana-i-buducnosti-nema-i-nikada-ih-nije-bilo.html Спортски директор Будућности Гаврило Пајовић изјавио је данас да су судије направиле велики број грешака на првом мечу полуфинала плеј-офа регионалне кошаркашке АБА лиге против Партизана и истакао да не постоји проблем између два клуба. Партизан је 30. априла на свом терену победио Будућност 78:67 у првој утакмици полуфинала плеј-офа АБА лиге.

Будућност је после тог меча објавила неколико саопштења у којима је истакла да је незадовољна суђењем.

Полуфинална серија АБА лиге се игра на две победе, а други меч је на програму у уторак од 18 часова у Подгорици.

"Атмосфера на утакмицама између Будућности и Партизана без обзира да ли се игра у Београду или Подгорици је увек онаква, каква би требало да буде. У питању је права спортска атмосфера. Позивам наше навијаче да буду коректни, да навијају фер и спортски. Морам да нагласим да ми нисмо имали никаквих проблема у Београду, имали смо сјајан амбијент, а на комплетну атмосферу је утицао апел тренера Партизана Жељка Обрадовића. Очекујем заиста спортски спектакл у мечу који следи", рекао је Пајовић за РТЦГ.

Он је истакао да је Будућност упутила примедбе на критеријум суђења и на грешке које су направљене.

"Односи између Партизана и Будућности нису поремећени саопштењима која смо објавили. Показали смо зашто смо незадовољни. Циљ није да правимо притисак, него да констатујемо грешке и да утичемо на људе који се баве суђењем и делегирањем, да се не играју са угледом Будућности и угледом АБА лиге, која мора да напредује и расте у свим сегментима, да професионално и одговорно раде свој посао. Проблема између Партизана и Будућности нема и никада их није било", закључио је Пајовић.

]]>
Mon, 6 May 2024 18:08:13 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5433141/gavrilo-pajovic-problema-izmedju-partizana-i-buducnosti-nema-i-nikada-ih-nije-bilo.html
Међедовић у последњем колу квалификација за мастерс у Риму https://www.rts.rs/sport/tenis/5433107/medjedovic-poslednje-kolo-kvalifikacije-masters-rim.html Српски тенисер Хамад Међедовић победио је Аргентинца Уга Карабелија резултатом 2:0, по сетовима 7:6 (7:1) и 6:2 и пласирао се у последње коло квалификација за мастерс у Риму. Меч је трајао сат и 36 минута.

У првом сету оба тенисера су по два пута правила брејк, те је он решен у тај-брејку у ком је Међедовић био поприлично убедљив, дошавши до вођства од 1:0 у сетовима.

Други сет је српски тенисер одиграо много боље и у прва два сервис гема противника је направио по брејк и на крају веома убедљиво дошао до победе и проласка даље.

У наредном мечу чији ће улог бити пласман у главни део жреба, Међедовић ће играти са победником дуела између Џефрија Волфа и Бернабеа Мираљеса.

]]>
Mon, 6 May 2024 16:52:31 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5433107/medjedovic-poslednje-kolo-kvalifikacije-masters-rim.html
Црвена звезда прославила крсну славу Ђурђевдан https://www.rts.rs/sport/fudbal/5433101/crvena-zvezda-slava-djurdjevdan-proslava.html Фудбалски клуб Црвена звезда прославио је крсну славу, Свети великомученик Георгије - Ђурђевдан у Централној ложи стадиона Рајко Митић у Београду. У саопштењу се наводи да су догађају присуствовали чланови управе Црвене звезде, генерални директор Звездан Терзић, председник Светозар Мијаиловић, оперативни директор Марко Петровић, као и директор Омладинске школе Никола Јелић. Код кошаркаша ту хе био и Небојша Човић.

"Звездине легенде су такође традиционално увеличале славу клуба. Ломљењу славског колача су присуствовали чланови стручног штаба на челу са шефом - Владаном Милојевићем, као и капитен Александар Драговић уз саиграче. Свештенство из Храма Светог Саве - отац Драган Шовљански и протођакон Младен Ковачевић су у просторијама нашег стадиона уз молитву испоштовали славске обичаје", наводи се на званичном сајту клуба.

Црвена звезда је на поклон добила икону од свештенства Храма Светог Саве.

]]>
Mon, 6 May 2024 16:55:33 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5433101/crvena-zvezda-slava-djurdjevdan-proslava.html
Крунићева у Риму спасила три меч лопте и пласирала се у последње коло квалификација https://www.rts.rs/sport/tenis/5433097/krunic-rim-spas-tri-mec-lopte-plasman-poslednje-kolo-kvalifikacija.html Спрска тенисерка Александра Крунић савладала је Кинескињу Жоушан Баи са 2:1, по сетовима 2:6, 7:5 и 6:2 и пласирала се у последње коло квалификација за мастерс у Риму. Меч је трајао један сат и 54 минута.

Кинеска тенисерка је много боље започела меч, направивиши два брејка у прва два сервис грема Крунићеве, након чега је поприлично лако повела са 1:0 у сетовима.

У петом гему другог сета је Баи поново одузела сервис српској тенисерки и деловало је да ће то бити довољно да дође до победе.

Међутим, Крунићева је прво у десетом гему након три спашене меч лопте узвратила брејком да би у наредном сервис гему противнице направила нови брејк и изједначила резултат.

У трећем гему последњег сета Кинескиња је поново направила брејк, али јој је Крунићева до краја чак три пута одузела сервис и пласирала се у последње квалификационо коло.

Тамо ће играти са Рускињом Алиаксандром Саснович.

]]>
Mon, 6 May 2024 17:12:05 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5433097/krunic-rim-spas-tri-mec-lopte-plasman-poslednje-kolo-kvalifikacija.html
Тренер кошаркаша Даласа Џејсон Кид продужио уговор https://www.rts.rs/sport/kosarka/5433053/kid-dalas-ugovor-nba-produzetak.html Тренер кошаркаша Даласа Џејсон Кид потписао је нови, вишегодишњи уговор са клубом, саопштено је на званичном сајту НБА лиге. У саопштењу се не наводе детаљи уговора. "Узбуђени смо што ће тренер Кид да настави да води наш тим током наредних година. Кид је успео да у последње три сезоне два пута наш тим уведе у плеј-оф. Радујемо се сарадњом са њим у наставку развоја ове већ сјајне франшизе", рекао је један од власника Даласа Патрик Думонт.

Кид (51) је Далас преузео 2021. године. Кошаркаши Даласа су у сезони 2021/2022. поражени у финалу плеј-офа Западне конференције НБА лиге од Голден Стејта резултатом 4:1 у серији.

Далас прошле сезоне није успео да се пласира у плеј-оф НБА лиге. Маверикси су ове сезоне у првом колу плеј-офа Запада били бољи од Лос Анђелес Клиперса (4:2), а у полуфиналу ће се састати са Оклахомом.

]]>
Mon, 6 May 2024 15:59:27 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5433053/kid-dalas-ugovor-nba-produzetak.html
Бараћ: Желимо да оправдамо то што смо међу четири најбоље екипе у региону https://www.rts.rs/sport/kosarka/5433046/barac-zelimo-opravdamo-cetiri-najbolje-ekipe-region.html Тренер кошаркаша Меге Марко Бараћ изјавио је уочи другог меча полуфинала плеј-офа регионалне АБА лиге против Црвене звезде да жели да његова екипа оправда епитет једног од четири најбоља тима у региону. Кошаркаши Меге поражени су пре три дана од Црвене звезде 103:73 у првој утакмици полуфинала плеј-офа АБА лиге.

Бараћ на овој утакмици, поред раније повређених капитена Уроша Плавшића и Ловра Гњидића, неће моћи да рачуна ни на Стефана Миљеновића.

Кошаркаша Меге очекује дужа пауза, пошто је на првој утакмици са Црвеном звездом задобио тежу повреду колена.

"Знамо шта би требало да коригујемо у односу на прву утакмицу да бисмо и даље били конкурентни. Надам се да ће публика на Новом Београду уживати у доброј плеј-оф косарци", рекао је Бараћ, преноси званични сајт клуба.

Кошаркаш Меге Филип Јовић је истакао да ће екипа дати све од себе да надомести изостанке важних играча. "Очекује нас утакмица против изузетно квалитетне екипе Црвене звезде. Сигурно је да ће нам посао бити додатно отежан због повреда Плавшића и Миљеновића, али у ком год саставу да истрчимо, на нама је да дамо све од себе и да искористимо сваку прилику која нам се укаже", додао је Јовић.

Наредни меч је на програму у уторак од 20.00 часова у Хали спортова Ранко Жеравица.

]]>
Mon, 6 May 2024 15:25:09 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5433046/barac-zelimo-opravdamo-cetiri-najbolje-ekipe-region.html
Мелоун: Даћемо све за одбрану титуле https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432998/majk-meloun-denver-titula-nba-plej-of.html Тренер кошаркаша Денвера Мајк Мелоун изјавио је да верује да његов тим може да одбрани титулу у НБА лиги и истакао да Нагетси морају да прикажу бољу игру у наредној утакмици против Минесоте, преноси америчка телевизија И-Ес-Пи-Ен. Кошаркаши Денвера, који су актуелни шампиони НБА лиге, поражени су јуче на свом терену од екипе Минесоте 106:99 у првој утакмици полуфинала плеј-офа Запада.

"Морамо да урадимо добар посао, наши стартери посебно. Морамо од почетка да будемо спремни на бољи посао. Шта чекамо? Сада смо на 0:1, шта чекамо?", упозорио је Мелоун своје играче уочи другог меча са Минесотом.

Денвер је у првом колу плеј-офа Запада био бољи од Лос Анђелес Лејкерса серијом 4:1 у победама. Минесота је у првом колу плеј-офа Запада била боља од Финикса 4:0 у победама.

"Причао сам играчима како смо у пет мечева са Лејкерсима били у заостатку у свакој првој четвртини. Тако да, ако ме питате да ли верујем да су момци спремни све да дају за одбрану титуле, одговор је: Да, верујем. Али у неком моменту, морате да престанете да радите исте ствари", рекао је Мелоун.

Други меч полуфинала плеј-офа Запада између Денвера и Минесоте биће одигран у уторак ујутру у четири сата по централноевропском времену. Серија се игра на четири победе.

]]>
Mon, 6 May 2024 18:34:33 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432998/majk-meloun-denver-titula-nba-plej-of.html
Ђоковић слободан у првом колу Рима, Лајовић са Сонегом, Кецмановић чека ривала https://www.rts.rs/sport/tenis/5432914/djokovic-slobodan-u-prvom-kolu-rima-lajovic-sa-sonegom-kecmanovic-ceka-rivala.html Најбољи тенисер света Новак Ђоковић биће слободан у првом колу Мастерса у Риму, док ће се у другом колу састати са победником дуела између Руса Романа Сафијулина и квалификанта, одлучено је жребом у главном граду Италије. Ђоковић је на турниру у Риму постављен за првог носиоца, а жеља му је да дође до првог пехара у 2024. години, односно свог седмог на Форо италику.

Српски тенисер Миомир Кецмановић играће у првом колу са квалификантом, а у случају тријумфа састаће се у другом колу са Норвежанином Каспером Рудом.

На турниру ће учествовати и Душан Лајовић, који ће се у првом колу састати са Лоренцом Сонегом из Италије, а Хамад Међедовић ће до пласмана у главни жреб покушати да доће кроз квалификације.

Шпанац Рафаел Надал ће ривала у првом колу сазнати после квалификација. Шпански тенисер је у половини жреба са Данилом Медведевим, који је постављен за другог носиоца.

Медведев брани титулу у главном граду Италије, док је Ђоковић прошле године у четвртфиналу елиминисан од Данца Холгера Рунеа.

Ђоковић је шест пута у каријери освајао турнир у Риму, а последњи пут 2022. године.

На турниру у Риму неће играти Италијан Јаник Синер и Шпанац Карлос Алкараз.

Мастерс у Риму игра се од осмог до 19. маја за наградни фонд од 7.877.020 евра.

]]>
Mon, 6 May 2024 13:19:45 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5432914/djokovic-slobodan-u-prvom-kolu-rima-lajovic-sa-sonegom-kecmanovic-ceka-rivala.html
Обрадовић: Морамо да будемо на нивоу ако желимо да прођемо у финале АБА лиге https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432887/obradovic-aba-liga-partizan-buducnost.html Кошаркаши Партизана воде 1:0 у полуфиналној серији, која се игра на две победе. Црно-бели су у првој утакмици, која је одиграна 30. априла у Београду, победили подгорички клуб резултатом 78:67. Тренер црно-белих Жељко Обрадовић нагласио је да екипа мора да да максимално сконцентрисано уђе у овај дуел ако жели да победи. Кошаркаши Партизана су допутовали у Подгорицу, а друга утакмица је на програму сутра од 18 сати.

“Квалитети обе екипе су познати. Свесни смо да морамо бити на нивоу ако мислимо да добро одиграмо овај меч и да прођемо у велико финале”, изјавио је тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић уочи друге утакмице полуфинала плеј-офа регионалне АБА лиге против екипе Будућности.

"Наравно, неће бити лако, неуобичајено је то што смо имали велики број дана између прве и друге утакмице. Надам се да је екипа спремна, да ћемо пробати да дамо све од себе и да ћемо одиграти што бољу утакмицу", рекао је Обрадовић.

Плејмејкер Партизана Алекса Аврамовић изјавио је да његов тим очекује захтеван меч у Подгорици.

"Очекује нас пуна хала, и самим тим можемо очекивати комплексан меч. С обзиром да смо у прошлости играли са њима плеј-оф утакмице, које су биле тесне и чврсте, можемо рећи да се познајемо одлично. Идемо тамо да победимо, да одиграмо најбољу могућу одбрану и да играмо добар напад. Да се вратимо кући, Боже здравља, са победом", нагласио је Аврамовић.

Евентуална мајсторица на програму је 10. маја у Београду. У другом полуфиналу плеј-офа АБА лиге играју Црвена звезда и Мега. Звезда је у првој утакмици победила 103:73, а други меч је на програму у уторак од 20 часова.

]]>
Mon, 6 May 2024 12:28:58 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432887/obradovic-aba-liga-partizan-buducnost.html
Зинедин Зидан не жели да тренира фудбалере Бајерна https://www.rts.rs/sport/fudbal/5432874/zinedin-zidan-ne-zeli-da-trenira-fudbalere-bajerna.html Француски фудбалски тренер Зинедин Зидан изјавио је да неће преузети Бајерн на крају сезоне. После низа лоших резултата клуб из Минхена на крају сарадње прекида сарадњу са досадашњим тренером Томасом Тухеком, а низу потенцијалних тренера који су одбили будућу сарадњу придружио се и Зинедин Зидан, преноси Скај Немачка. Тренер Бајерна Томас Тухел је у фебруару ове године са челницима клуба из Минхена договорио раскид уговора на крају сезоне. Немачки тренер је са клубом из Минхена имао уговор до јуна 2025. године, али су две стране због лоших резултата Бајерна договориле превремени прекид сарадње.

Руководство Бајерна већ месецима тражи новог тренера, а клуб из Минхена су одбили Ћаби Алонсо, Јулијан Нагелсман и Ралф Рангник.

Зидан је синоћ присуствовао трци за Велику награду Мајамија у шампионату Ф1. Он је на питање новинара да ли ће бити тренер Бајерна, одговорио: "Не, али ћу гледати утакмицу са Реалом".

Фудбалери Реала и Бајерна играће у среду у Мадриду реванш полуфинала Лиге шампиона. У првој утакмици, одиграној прошле недеље у Минхену, било је нерешено - 2:2.

"Надам се да ће Реал да победи, али то ће да буде тежак и компликован меч", рекао је Зидан, који је тренирао Реал од 2016. до 2018. и од 2019. до 2021. године.

]]>
Mon, 6 May 2024 12:14:43 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5432874/zinedin-zidan-ne-zeli-da-trenira-fudbalere-bajerna.html
Бранислав Митровић званично завршава играчку каријеру https://www.rts.rs/sport/vaterpolo/5432850/branislav-mitrovic-vaterpolo-karijera-kraj.html Дугогодишњи голман ватерполо репрезентације Србије Бранислав Митровић, члан француског Туркоана, саопштио је на друштвеним мрежама да се и званично опрашта од играчке каријере. Митровић је средином априла објавио је да ће на крају сезоне завршити каријеру, а не после Олимпијских игара у Паризу како је планирао. Он је тада у изјави за РТВ открио да му је селектор Србије Урош Стевановић рекао да није у плановима за Париз.

Митровић се у објавама на друштвеним мрежама захвалио клубовима, саиграчима, родитељима и породици.

"Хвала свим клубовима који су ми пружили прилику да играм за њих. Хвала мојим другарима! Хвала мојим родитељима без којих све ово не би било могуће. И хвала мојој породици без које све ово не би имало смисла", написао је Митровић на Инстаграму.

Он је за репрезентацију бранио више од 200 пута и био је члан чувене генерације која је освојила два олимпијска злата - у Рију и Токију. После Токија се прво опростио од државног тима, али се потом "предомислио" и бранио на још неколико великих такмичења, а последњи пут на Светском првенству у Дохи.

]]>
Mon, 6 May 2024 11:09:45 +0200 Ватерполо https://www.rts.rs/sport/vaterpolo/5432850/branislav-mitrovic-vaterpolo-karijera-kraj.html
Ферстапен: Драго ми је због Ланда Нориса, дуго је чекао ову победу https://www.rts.rs/sport/auto-moto/5432833/maks-ferstapen-cestitao-norisu-na-prvoj-pobedi.html Актуелни светски шампион у Формули један возач Ред Була Холанђанин Макс Ферстапен рекао да је Ландо Норис из Мекларена заслужено победио на Великој награди Мајамија, преносе британски медији. Норис је синоћ на Великој награди Мајамија остварио прву победу у шампионату Ф1.

"Веома ми је драго због Ланда. Дуго је чекао ову победу, неће бити последња. Дефинитивно је заслужио тријумф. Мекларен је дошао са унапређеним болидом. Изгледа као да је успело, зар не?", рекао је Ферстапен, који је освојио друго место у Мајамију.

Он је истакао да његов тим чека велики посао у наставку сезоне.

"Ово није био наш најјачи викенд у погледу темпа, али анализираћемо све и покушаћемо да изађемо јачи из овога. Некада победите, а некада изгубите. Сви смо на то навикли у свету тркања, зар не? Било је мало проблематично за мене. Било је невероватно тешко, али ако је лош дан друго место, прихватам то", додао је Ферстапен.

Треће место на ВН Мајамија освојио је возач Ферарија Шарл Леклер.

"Дали смо све од себе, али тренутак када је безбедносно возило изашло на стазу за нас није био сјајан, јер смо били на најстаријим гумама. Међутим, успели смо да се снађемо прилично добро. Треће место је било најбоље што смо могли, задовољни смо", рекао је Леклер.

Ферстапен је први у генералном пласману возача са 136 бодова, док је други његов тимски колега Серхио Перес са 101. Леклер је на трећој позицији са 98 бодова, док је Нандо четврти са 83, колико има и петопласирани Карлос Саинц из Ферарија.

Наредна трка у шампионату Ф1 биће вожена 19. маја на стази у Имоли за Велику награду Емилија Ромање.

]]>
Mon, 6 May 2024 10:48:20 +0200 Ауто-мото https://www.rts.rs/sport/auto-moto/5432833/maks-ferstapen-cestitao-norisu-na-prvoj-pobedi.html
Ландо Норис: Поносан сам, коначно сам победио у Формули 1 https://www.rts.rs/sport/auto-moto/5432830/lando-noris-izjava-posle-prve-pobede-u-formuli-1.html Возач Мекларена Британац Ландо Норис изјавио да је срећан због прве победе у каријери у шампионату Формуле један и додао да је поносан на свој тим, преноси Би-Би-Си (ББЦ). Норис је синоћ на Великој награди Мајамија остварио прву победу у каријери у Ф1.

"Дуг дан, тешка трка. Коначно сам на врху, одушевљен сам. Дуго се ово спремало. Успео сам да урадим то. Толико сам срећан због екипе. Коначно сам успео да јој донесем победу", рекао је Норис после трке.

Друго место у Мајамију освојио је возач Ред Була и актуелни светски шампион у Ф1 Холанђанин Макс Ферстапен, док је трећи био Шарл Леклер из Ферарија.

"Заиста сам поносан. Многи су сумњали у мене. Правио сам много грешака у последњих пет година моје кратке каријере, али сада се све поклопило. Ово је за екипу. Остао сам у Мекларену пошто сам веровао у екипу. То смо у Мајамију и показали", навео је Норис, који се тренутно налази на четвртом месту у генералном пласману возача са 83 бода.

Ферстапен је на првој позицији у генералном пласману возача са 136 бодова.

Наредна трка у шампионату Ф1 биће вожена 19. маја у Имоли за Велику награду Емилије Ромање.

]]>
Mon, 6 May 2024 10:47:47 +0200 Ауто-мото https://www.rts.rs/sport/auto-moto/5432830/lando-noris-izjava-posle-prve-pobede-u-formuli-1.html
Олга Даниловић напредовала до 112. места на ВТА листи, Ига Швјонтек и даље прва https://www.rts.rs/sport/tenis/5432823/olga-danilovic-napredovala-do-112-mesta-na-vta-listi-iga-svjontek-i-dalje-prva.html Најбоље рангирана српска тенисерка Олга Даниловић напредовала је за десет позиција и на новој објављеној ВТА листи заузима 112. место са 698 бодова. На самојм врху листе није било већих промена, а водећа тенисерка је Ига Швјонтек. Другорангирана српска тенисерка Наталија Стевановић напредовала је за три места и тренутно је 186. играчица света. Она је сакупила 405 поена. Дејана Радановић је 228. тенисерка света са 325 бодова.

Пољакиња Ига Швјонтек је и даље на првом месту ВТА листе са 10.910 бодова, док је друга Белорускиња Арина Сабаленка са 7.498 поена.

Американка Коко Гоф је на трећој позицији са 7.313 бодова, док је Казахстанка Елена Рибакина четврта са 6.673 поена.

Американка Џесика Пегула је пета тенисерка света, док је Чехиња Маркета Вондроушова напредовала за једну позицију и тренутно је шеста на ВТА листи. Кинескиња Ћинвен Џенг је скочила за једно место и сада је седма тенисерка света, док је Гркиња Марија Сакари пала на осмо место ВТА листе.

Унс Џабир из Туниса је девета играчица на ВТА листи, а најбољих десет тенисерки света комплетира Летонка Јелена Остапенко.

]]>
Mon, 6 May 2024 09:57:20 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5432823/olga-danilovic-napredovala-do-112-mesta-na-vta-listi-iga-svjontek-i-dalje-prva.html
Ђоковић суверено влада светском листом тенисера https://www.rts.rs/sport/tenis/5432813/novak-djokovic-suvereno-vlada-svetskom-listom-tenisera.html Најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић почео је и 424. недељу као првопласирани на АТП листи најбољих светских тенисера. Најуспешнији тенисер свих времена ће на врху листе сигурно бити и наредне четири недеље што ће још више увећати његов рекорд. Освајач 24 гренд слем титуле је на врху листе, када се све сабере, провео 8 година и три масеца, а други на листи Јаник Синер неће моћи да га угрози све до 10. јуна.

Млади италијански ас, на жалост, услед повреде кука неће наступити на мастерсу у Риму, а до Ролан Гароса ни трећепласирани Карлос Алкараз ни четврти Данил Медведев немају шансе.

Петопласирани је Александар Зверев, а највећи скок у првих десет остварио је Рус Андреј Рубљов, који је у финалу мастерса у Мадриду био бољи од Феликса Оже-Алијасима, и сада је на шестом месту.

Седми је Каспер Руд, осми Стефанос Циципас док је на деветој позицији Хуберт Хуркач, а десети је Григор Димитров.

Од осталих српских тенисера, Ласло Ђере је назадовао за пет места и сада је 44. на АТП листи са 1.050 бодова, док је Миомир Кецмановић напредовао за осам позиција.

Кецмановић је тренутно 58. тенисер света са 850 бодова, док је Душан Лајовић на 64. месту АТП листе са 811 бодова.

Хамад Међедовић је напредовао за девет места и тренутно је 121. на АТП листи са 522 бода.

]]>
Mon, 6 May 2024 09:51:59 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5432813/novak-djokovic-suvereno-vlada-svetskom-listom-tenisera.html
Кливленд у мајсторици надиграо Орландо за полуфинале Истока https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432799/klivlend-u-majstorici-nadigrao-orlando-za-polufinale-istoka.html Кошаркаши Кливленда савладали су Орландо са 106:94 у одлучујућој седмој утакмици и са 4:3 у победама пласирали се у полуфинале плеј-офа Источне конференције НБА лиге, пошто су у мајсторици четвртфинала. На свом терену Кавси су до победе дошли после преокрета у другом полувремену мајсторице. Млади тим Орланда је одлично почео меч на гостовањи и чак повео са 18 поена предности у другој четвртини али је Кливленд успео да се врати у меч и начини преокрет.

У трећој четвртини домаћини су серијом погодака успели да анулирају разлику а потом и преузму вођство у завршници за пласман у други део завршнице доигравања што нису успели још од 2018. године.

Победнички тим је у ефикасности предводио Донован Мичел са 39 поена уз 9 скокова и 5 асистенција, Карис Леверт је имао 15 поена, Макс Струс 13, Даријус Гарланд 12, а Еван Мобли 11 уз 16 скокова.

У Орланду Паоло Банкеро је био најефикаснији и убацио 38 поена уз 16 скокова и 2 асистенције, Вендел Картер 13, а Франц Вагнер (1/15 из игре, 0/5 за три) по 6 поена, скокова и асистенција.

Кавси ће у наредној рунди доигравања у полуфиналу Источне конференције играти са Бостон Селтиксима, најбољим тимом лигашког дела такмичења, који су на старту плеј-офа са 4:1 елиминисали Мајами.

]]>
Mon, 6 May 2024 08:45:20 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5432799/klivlend-u-majstorici-nadigrao-orlando-za-polufinale-istoka.html
Возач Мекларена Ландо Норис у Мајамију до прве победе у Формули 1 https://www.rts.rs/sport/auto-moto/5432797/vozac-meklarena-lando-noris-u-majamiju-do-prve-pobede-u-formuli-1.html Возач Мекларена Ландо Норис победио је вечерас на трци за Велику награду Мајамија у Формули 1.Ово је прва победа за Меклерен од 2021. године када је Данијел Рикардо славио у Монци. Британац је дошао до прве победе у каријери, у 110. трци, испред актуелног шампиона Макса Ферстапена из Ред Була и возача Ферарија Шарла Леклера.

Иза прве тројице пласирали су се Карлос Сајнс јуниор (Ферари), Серхио Перез (Ред Бул) и Луис Хамилтон (Мерцедес), а Топ 10 комплетирали су Јуки Цунода (РБ), Џорџ Расел (Мерцедес), Фернандо Алонсо (Астон Мартин) и Естебан Окон (Алпина).

После шест трка у генералном пласману води Ферстапен са 136 бодова, испред Переза са 101 и Леклера са 98.

Наредна трка вози се у Имоли 19. маја.

]]>
Mon, 6 May 2024 08:09:26 +0200 Ауто-мото https://www.rts.rs/sport/auto-moto/5432797/vozac-meklarena-lando-noris-u-majamiju-do-prve-pobede-u-formuli-1.html