РТС :: Спорт https://www.rts.rs/sport/rss.html Пратите вести, анализе и резултате у фудбалу, кошарци, тенису и осталим спортовима. Испратите велике спортске догађаје путем наших спортских специјала sr https://www.rts.rs/img/logo.png РТС :: Спорт https://www.rts.rs/sport/rss.html Порука из Звезде: Резигнирани смо одлуком Италијана, звездаши немојте ићи у Милано https://www.rts.rs/sport/fudbal/liga_sampiona/5537705/poruka-iz-zvezde-rezignirani-smo-odlukom-italijana-zvezdasi-nemojte-ici-u-milano.html Одлуку да се навијачима Црвене звезде забрани долазак на утакмице Лиге шампиона против Интера (1. октобра) и Милана (11. децембра) прокоментарисао је и оперативни директор црвено-белих Марко Петровић нагласивши да је клуб учинио све што је могао да до ње не дође и позвао навијаче да не иду у Милано. Истакао је да је и Звезда могла предузети сличне мере на свом стадиону али је учинила малсималне напоре са буде добар домаћин. Иако су сви разочарани донетом одлуком, Марко Петровић је позвао навијаче Звезде да ипак не иду у Милано.

“Изузетно смо разочарани и резигнирани због одлуке италијанске полиције. Имали смо састанак прошлог уторка где су били представници италијанске полиције, наше полиције, оба клуба као и УЕФА. Ми смо бурно реаговали са стране клуба. Није нам драго због чињенице да ће Црвена звезда бити без подршке наших Делија у Милану.“, рекао је оперативни директор црвено-белих Марко Петровић.  

"Било би их више од 4.000, гостујући сектор би сигурно био пун. Морам да истакнем да је УЕФА на неки начин стала на нашу страну. Они желе фудбалску атмосферу на утакмицама Лиге шампиона, желе да дођу гостујући навијачи, међутим правила су таква да у овим ситуацијама преовлађује став локалне полиције и УЕФА није могла ништа да уради по овом питању. Постоји нека могућност жалбеног поступка, али он не производи никакву измену одлуке, тако да је ова одлука коначна, што значи да ће Црвена звезда бити без подршке својих навијача у Милану и то на обе утакмице и против Интера и против Милана", истакао је Петровић на ТВ Прва.

Рекао бих да је италијанска полиција ишла линијом мањег отпора и да је због процене безбедносних ризика забрањен долазак наших навијача и куповина карата. Апелујемо на наше навијаче да не крећу пут Милана, нагласио је он.

"Забрана се односи на српске држављане, као и све држављане других земаља који су српског порекла. Свима њима ће бити забрањена куповина улазница, а такође ће се контролисати и улазак на стадион. Уколико би неки наш навијач, а знамо да су наши људи сналажљиви, уколико би дошли до карте на неки други начин, откупили је на друго име или од другог навијача, њима би био забрањен улазак на стадион. Италијанска полиција ће контролисати систем куповине карата, а уз то ће се и пратити улазак навијача на стадион, уз контролу пасоша или личне карте. Сваки гледалац ће бити у обавези да покаже ИД на самом уласку у стадион".

Апелујемо на наше навијаче да не крећу ка Милану. Знамо да је одређен број њих купио авионске карте, да су резервисали хотеле, али је нека наша слободна процена да ће они чак бити рестриктивнији за улазак у земљу, него што је објективно за очекивати, јер не желе уопште да дође до тога да се Срби окупе и у граду преко дана, због њихове процене безбедносног ризика, истакао је Петровић.

"Апелујемо да се уопште не креће на пут, да нико не покушава да купи карту, јер неће успети да уђу на стадион. Италијанска полиција је веома ригорозна по том питању. Њихова процена безбедности је довела до одлуке која није пракса у европском фудбалу, али јесте у Италији. Италијанске власти, односно њихова полиција је већ у претходном периоду у више наврата доносила сличне одлуке. Забрањен је био долазак навијача Фејнорда у два наврата, а такође су забранили и долазак навијачима Ајнтрахта из Франкфурта. Очигледно је да у тим случајевима иду линијом мањег отпора, како на фудбалским утакмицама, тако и на кошаркашким. Била је слична одлука и прошлог децембра за кошаркашку утакмицу између Олимпије из Милана и Црвене звезде".

Ми смо имали сличан случај, могла је наша полиција да забрани долазак навијача Бенфике за утакмицу коју смо имали у четвртак, где су били бројни организациони проблеми, што са стране клуба, што са стране наше полиције која је задужена за јавни ред и мир, подсетио је Петровић.

"Сведоци смо, видели смо и у медијима, бројних покушаја уношења застава што Хрватске, Хајдука, па и Торциде. Одузимане су те заставе пре свега на граничним прелазима, аеродрому, а један део и на уласку у стадион. Ми смо вршили опсежни претрес навијача Бенфике, али смо били добри домаћини. Желели смо да без обзира на те проблеме, угостимо навијаче Бенфике и да им омогућимо да бодре њихову екипу, што је нашим навијачима онемогућено одлуком италијанске полиције", закључио је Петровић.

]]>
Sun, 22 Sep 2024 12:52:58 +0200 Лига шампиона https://www.rts.rs/sport/fudbal/liga_sampiona/5537705/poruka-iz-zvezde-rezignirani-smo-odlukom-italijana-zvezdasi-nemojte-ici-u-milano.html
Карло Анћелоти: Задовољан сам, играли смо боље него у другим утакмицама https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5537686/karlo-anceloti-o-pobedi-reala-nad-espanjolom.html Тренер фудбалера Реал Мадрида Карло Анћелоти задовољан је како су играчи одиграли утакмицу против Еспањола. Истакао је да су играли боље него у ранијим утакмицама и нада се да ће тако наставити. Фудбалери Реал Мадрида победили су у суботу Еспањол резултатом 4:1, у мечу шестог кола шпанске лиге, иако су губили са 0:1 од 54. минута.

"Добро смо почели и добро реаговали после 0:1. Играли смо боље него у другим утакмицама, са више ритма и више створених прилика, срећан сам", рекао је Анћелоти на конференцији за новинаре, преноси АС.

Тренер Реала је говорио о Џуду Белингему, који је повредио исто раме које је ишчашио током меча против Рајо Ваљекана у новембру прошле године.

"Џуд је имао проблем са раменом и то је добро решио. Могао је да одигра целу утакмицу без икаквих проблема. Да видимо како ће бити сутра, иако не изгледа посебно забрињавајуће. Увек је играо са заштитом коју је пре месец дана скинуо јер се осећао добро, али је поново имао овај проблем. Вечерас је то веома добро решено, није тражио замену. Мислим да то неће бити проблем, иако се о томе мора водити рачуна, очигледно", изјавио је Анћелоти.

Фудбалери Реала ће у уторак дочекати Алавес у седмом колу шпанске лиге.

]]>
Sun, 22 Sep 2024 11:25:26 +0200 Лиге петице https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5537686/karlo-anceloti-o-pobedi-reala-nad-espanjolom.html
Партизан и Црвена звезда, стубови српске кошарке са истим амбицијама у новој сезони АБА лиге https://www.rts.rs/sport/kosarka/aba_liga/5537476/crvena-zvezda-partizan-kosarka-aba-liga-dubai.html Партизан и Црвена звезда последњих неколико година убедљиво су најјаче екипе у регионалној лиги. Ове године поново су главни фаворити за подизање трофеја, а сада ће им први пут друштво правити још четири српска тима - Мега, Борац, Спартак и ФМП. У проширеној AВА лиги такмичи се 16 клубова, занимљиво је да ће први пут једну државу (Србију) представљати чак шест тимова - Црвена звезда, Партизан, Мега, ФМП, Борац и Спартак.

Вечити ривали, који наступају и у Евролиги поново су највећи фаворити за подизање трофеја, а управо то ће им бити и примарни циљ.

Остале српске екипе имају другачије амбиције. Мега је претходну сезону завршила на четвртој позицији, да би је у полуфиналу поразила Звезда. Ове године са подмлађеним саставом неће бити лако да понове остварено.

ФМП и Борац нису успели да изборе плеј-оф којем су се надали, Спартак је освајањем Друге АБА лиге изборио учешће у елитној, а на искусном је саставу да покаже може ли у њему и да остане.

Звезда јача него претходне сезоне

Кошаркаши Црвене звезде бране титулу шампиона регионалне лиге, пошто су у финалу претходне године савладали Партизан са убедљивих 3:0.

Звезда је сачувала најбитније играче из претходне сезоне, вратио се Никола Калинић, а значајно је напоменути да сада у саставу има и три репрезентативца Србије.

Калинићу је ово трећи мандат у црвено-белом, а последњи пут, у сезони 2021-2022 био је и најкориснији играч домаћег шампионата када је Звезда и освојила титулу.

Огњен Добрић се вратио "кући" после сезоне у Виртусу из Болоње, а са Урошем Плавшићем и Дејаном Давидовцем био је члан експедиције Србије на Олимпијским играма у Паризу.

Екипу Звезде напустили су Џавонте Смарт, Адам Ханга, Мајк Тоби, Фреди Гилеспи, Стефан Лазаревић, Треј Томпкинс и Никола Топић.

Црвено-бели се ослањају на следеће играче: Ајзеја Кенан, Мајк Даум, Огњен Добрић, Никола Калинић, Андреј Костић, Коди Милер Мекинтајер, Урош Плавшић, Милош Теодосић, Дејан Давидовац, Лука Митровић, Бранко Лазић, Џоел Боломбој, Далибор Илић, Немања Недовић, Рокас Гедрајтис и енергични Бразилац Јаго Дос Сантос.

Звезда је поново јака на бековским и позицији ниског крила, на центру има Плавшића, Митровића и Боломбоја, док јој додуше фали још један играч на позицији четири.

Када се подвуче линија, тренер Јанис Сферопулос на папиру има значајно јачу екипу у односу на претходну сезону, па његов тим то ставља за највећег фаворита за одбрану титуле.

Партизан је реизградио целокупну екипу

После силаска са регионалног трона и неосвајања ниједног трофеја претходне године јасно је било да ће црно-бели по завршетку сезоне претрпети значајне промене, али не и драстичне какве су наступиле.

Иза Партизана су бурна четири месеца, а његови навијачи дуго су стрепели како ће тим изгледати, јер сем трачева и незваничних информација до црно-беле симфоније нису знали много.

Партизан је по завршетку сезоне направио велике измене у екипи. Од старог састава остао је само Балша Копривица, а Алекса Димитријевић пребачен је у први тим.

Партизан су напустили Френк Камински, Зек Ледеј, Пи-Џеј Доужер, Ален Смаилагић, Матеуш Поњитка, Џејлин Смит, Данило Анђушић, Алекса Аврамовић, Огњен Јарамаз, Урош Трифуновић, Бруно Кабокло, Џејмс Нанели као и Саво Дрезгић.

Црно-бели дрес са поносом ће носити: Исак Бонга, Митар Бошњаковић, Стерлинг Браун, Брендон Дејвис, Алекса Димитријевић, Тајрик Џонс, Карлик Џонс, Аријан Лакић, Ифе Лундберг, Вања Маринковић, Ајзеа Мајк, Марио Накић, Френк Ниликина, Алексеј Покушевски, Двејн Вашингтон и Балша Копривица.

Најбитније појачање Партизана је несумњиво Вања Маринковић који се враћа на капитенску позицију. Брендон Дејвис најзначајније је појачање на позицији центра, док су Карлик Џонс, Стерлинг Браун и Френк Ниликина на бековским позицијама задужени за поентирање.

Бар по припремним мечевима које су играли изабраници Жељка Обрадовића чини се да екипа има потенцијал да игра квалитетну кошарку у Евролиги, несумњиво је да ће тиму бити потребно још мало додатног времена да се уигра.

Партизан је баш из тог разлога у припремном периоду изабрао да игра три турнира. Први су освојили у Италији, други у Београду, а трећи најзахтевнији играју у Атини са Панатинаикосом, Ефесом и Макабијем.

Остали српски представници

Циљ Марка Бараћа и Меге је производња талената и конкурентност у лиги.

За млади тим ружичастих наступаће: Коста Кондић, Џек Кајл, Урбан Крофлич, Богољуб Марковић, Сергеј Мацура, Алекса Миленковић, Михаило Петровић, Душан Танасковић, Марко Вукчевић, Стефан Миљеновић, Андрија Јелавић, Михаило Милутиновић, Филип Јовић и Тимотеј Маловец.

Саша Оцокољић и Борац желе бољи пласман од 10. места које су заузели минуле сезоне. 

Клуб из Чачка представљају: Дијанте Болдвин, Ђорђе Ћурчић, Кејшон Дејвидсон, Јустас Фурманавичијус, Ђорђе Гагић, Марко Јошило, Марко Павићевић, Паулијус Валинскас, Павле Николић, Петар Радовић, Урош Чарапић и Никола Манојловић.

Тренер Саша Никитовић задужен је да ФМП уведе међу најбољих десет у лиги или у скупину која ће отићи у нокаут фазу.

Састав екипе из Железника: Филип Барна, Никола Гашић, Стефан Лазаревић, Јован Новак, Емре Озјеген, Ерал Пен, Душан Радосављевић, Алекса Станојевић, Данило Тасић, Бојан Томашевић, Матиц Ребец, Деметре Робертс, Никола Шарановић, Ранко Симовић, Војислав Стојановић и најискуснији Огњен Кузмић.

Спартак предвођен Владимиром Јовановићем показаће колико може.

Шампионе АБА 2 лиге представљају: Расир Болтон, Девон Денијелс, Каза Кајами-Кин, Душан Милетић, Стефан Момиров, Данило Николић, Матеј Рудан, Павле Стељић, Лука Церовина, Павле Степановић, Милош Милисављевић, Немања Гордић, Војин Медаревић, Јован Вуковић, Марко Тејић.

]]>
Sun, 22 Sep 2024 12:09:24 +0200 АБА лига https://www.rts.rs/sport/kosarka/aba_liga/5537476/crvena-zvezda-partizan-kosarka-aba-liga-dubai.html
Звезда пише историју у Дубаију - спектакл у "Кока Кола Арени" на старту АБА лиге https://www.rts.rs/sport/kosarka/aba_liga/5537670/zvezda-pise-istoriju-u-dubaiju---spektakl-u-koka-kola-areni-na-startu-aba-lige.html Кошаркаши Црвене звезде данас у Дубаију пишу историју, шампион АБА лиге ће у велелепној "Кока Кола Арени" одиграти прву утакмицу лиге у Емиратама. Новоформирани клуб из Дубаија се пре свега захваљући финансијској моћи "убацио" у АБА лигу, која би требало да буде предворје за Евролигу, а како ствари стоје профитираће сви, а највише кошарка.

Дубаи и Црвена звезда од 17 сати одиграће меч у дворани која је изграђена пре само пет година и има капацитет од 17.000 гледалаца.

У самом центру града,  са погледом на чувену Бурџ Калифу, највишу зграду на свету, никога не оставља равнодушним, услови су по угледу на НБА, па и не чуди што су улазнице за меч против Звезде, упркос томе што нису јефтине распродате.

Очекује се и велики број навијача црвено-белих, имајући у виду да у Дубаију и околини према неким проценама живи око 15.000 Срба.

Цене улазница се крећу од 18,5 евра до 330 евра, али то за Дубаи стандарде "није ништа", поготово што у госте долази шампион АБА лиге и редовни учесник Евролиге.

]]>
Sun, 22 Sep 2024 08:58:17 +0200 АБА лига https://www.rts.rs/sport/kosarka/aba_liga/5537670/zvezda-pise-istoriju-u-dubaiju---spektakl-u-koka-kola-areni-na-startu-aba-lige.html
Загребачки Динамо наставио суноврат и у првенству Хрватске https://www.rts.rs/sport/fudbal/5537665/zagrebacki-dinamo-nastavio-sunovrat-i-u-prvenstvu-hrvatske.html Фудбалери Динама убедљибо су поражени од тима Славена Белупо са 4:1 на гостовању у седмом колу првенства Хрватске и наставили серију лоших игара којима су нанизали чак три везана пораза. Последњепласирани тим на табели је до победе дошао после резулратског преокрета серијом голова у другом полувремену. После разочаравајућег и шокантног пораза од 9:2 у Минхену на међународној сцени Загрепчани су наставили неславну серију и поразом од аутсајдера у домаћој лиги.

Загребачки "модри" су повели у 32. минуту преко Бруна Петковића, па се учинило да ће оправдати улогу фаворита али је то било све што су успели да учине.

Домаћину су у надокнади времена првог полувремена изједначили голом Љубана Црепуље а у другом полувремену је уследила серија гилова за преокрет и коначну убедљиву победу.

У размаку од 67. до 77. минута мрежу Загрепчана су редом тресли Адриан Либер, Иван Долчек и Илија Несторовски и свом тиму донели прву победу у седам утакмица.

Динаму је ово био четврти везани меч у ком није победио. У том низу ремизирао је са Ријеком (1:1), те изгубио од Хајдука (0:1), Бајерна (2:9)

Динамо је тренутно трећи на табели са 13 бодова, а прилику за излазак из кризе имаће у среду када у Купу гостује Бањолама, а потом у првенству дочекује Локомотиву.

]]>
Sun, 22 Sep 2024 08:37:08 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5537665/zagrebacki-dinamo-nastavio-sunovrat-i-u-prvenstvu-hrvatske.html
Партизан победио првака Европе, Панатинаикос недостојан култног стадиона https://www.rts.rs/sport/kosarka/5537640/partizan-pobedio-prvaka-evrope-panatinaikos-nedostojan-kultnog-stadiona.html Кошаркаши Партизана победили су првака Европе Панатинаикос резултатом 75:64 у другом припремном мечу на турниру "Павлос Јанакопулос" у Атини. После тесног пораза од Анадолу Ефеса, црно-бели се победоносно враћају из Атине.

Спектаклом на стадиону "Панатинаико" може се пре назвати светлосни шоу и амбијент пред сам меч, а не толико акција на терену.

Око 40.000 људи није се нагледало квалитетне и претерано интензивне кошарке, за шта су заслужни пре свега играчи домаћег састава.

Изостанак енергије и жеље код појединих изабраника Ергина Атамана "убио" је такмичарску драж меча.

Партизан је то искористио за сигурно и стабилно вођство од почетка до краја меча, уз испробавање и уигравање акција у нападу и дефанзивних система.

Партизану следи отварање АБА лиге против чачанског Борца 25. септембра у Београду.

]]>
Sat, 21 Sep 2024 23:11:51 +0200 Кошарка https://www.rts.rs/sport/kosarka/5537640/partizan-pobedio-prvaka-evrope-panatinaikos-nedostojan-kultnog-stadiona.html
Митровићева два гола Рајковићу у великом дербију Саудијске Арабије https://www.rts.rs/sport/fudbal/5537619/mitrovic-rajkovic-al-hilal-itihad-saudijska-arabija.html Фудбалери Ал Хилала савладали су Ал Итихад са 3:1 у четвртом колу саудијског првенства. Дуел два претходна првака државе обележио је Александар Митровић са два гола. Убедљивом победом над главним ривалом, Ал Хилал се осамио на врху табеле саудијског првенства.

Један од најважних фактора за победу био је свакако Александар Митровић феноменалном партијом. Саиграч из репрезентације Србије, сада голман Ал Итихада, Предраг Рајковић морао је два пута да вади лопту из мреже после "Митроголових" шутева. Први пут у трећем, па и у 13. минуту после једанаестерца.

Митровић је стигао до невероватне бројке oд 51 гола на 50 мечева за Ал Хилал.

На 3:0 је повисио Сален Ал Давсари у 37. минуту. Утешни погодак за Ал Итихад постигао је Карим Бензема у 86. минуту.

Митровић је одиграо цео меч за Ал Хилал, као и још један репрезентативац Србије Сергеј Милинковић-Савић.

Ал Хилал је "убио две муве једним ударцем", наставивши низ победа на четири и прекинувши серију другопласираног Ал Итихада са девет бодова.

]]>
Sat, 21 Sep 2024 22:20:46 +0200 Фудбал https://www.rts.rs/sport/fudbal/5537619/mitrovic-rajkovic-al-hilal-itihad-saudijska-arabija.html
Ватерполисти Новог Београда победили Приморац, Раднички поражен после петераца https://www.rts.rs/sport/vaterpolo/5537627/vaterpolisti-novi-beograd-pobeda-primorac-radnicki-poraz-peterac.html Ватерполисти Новог Београда победили су у Београду екипу Приморца резултатом 14:12 у првом колу Регионалне Премијер лиге. Најефикаснији у екипи Новог Београда био је Ангелос Влахопулос са пет голова, док је Милош Ћук додао три.

Код гостију, најбољи су били Марко Мршић и Ника Шушијашвили, који су постигли по три поготка. Ватерполисти Новог Београда су на овом мечу играли без Димитриоса Скумпакиса и првог голмана Франческа Де Микелиса.

Нови Београд ће у наредном колу, које је на програму 5. октобра дочекати сплитски Јадран.

Ватерполисти Радничког су у Крагујевцу после петераца поражени од Солариса укупним резултатом 14:13. Меч је у регуларном делу завршен без победника, 10:10.

Црвена звезда је у Београду изгубила од Солариса резултатом 11:10. Ватерполисти Југа победили су Шабац 19:15, док је Јадран из Сплита био бољи од Валиса 18:6.

Ватерполисти Јадрана из Херцег Новог савладали су у петак на свом терену екипу Младости 11:9.

У другом колу регионалног такмичења састаће се: Приморац - Приморје, Нови Београд - Јадран (С), Шабац - Јадран (ХН), Соларис - Раднички, Валис - Југ и Младост - Црвена звезда.

]]>
Sat, 21 Sep 2024 21:51:04 +0200 Ватерполо https://www.rts.rs/sport/vaterpolo/5537627/vaterpolisti-novi-beograd-pobeda-primorac-radnicki-poraz-peterac.html
Нула на "Селхурст парку", Јунајтед лоша реализација коштала бодова https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5537608/nula-selhurst-park-junajted-losa-realizacija.html Фудбалери Кристал паласа и Манчестер јунајтеда ремизирали су без голова у мечу петог кола Премијер лиге. Био је Јунајтед бољи ривал од домаћина и имао је више него довољно прилика да дође до друге везане победе у шампионату, али су изостале боља реализација и нешто више среће.

Нарочито су "црвени ђаволи" били доминантни у првом полувремену, у ком је Рамздејл у неколико наврата спасио свој тим.

У другом полувремену су и домаћи узвратили и направили пар изузетно добрих прилика, али се својим интервенцијама истакао и Онана.

Упркос великом броју прилика и веома отвореној утакмици, резултат је остао непромењен, а за играча меча је заслужено проглашен Рамздејл.

Јунајтед у следећем колу дочекује Тотенхем, док ће Палас гостовати код Евертона.

Премијер лига, пето коло:

Субота:
Вест Хем - Челси 0:3
Астон вила - Вулверхемптон - 3:1
Фулам - Њукасл 3:1
Лестер - Евертон 1:1
Ливерпул - Борнмут 3:0
Саутемптон - Ипсвич 1:1
Тотенхем - Брентфорд 3:1
Кристал палас - Манчестер јунајтед 0:0

Недеља:
Брајтон - Нотингем форест 15.00
Манчестер сити - Арсенал 17.30

]]>
Sat, 21 Sep 2024 20:48:03 +0200 Лиге петице https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5537608/nula-selhurst-park-junajted-losa-realizacija.html
Игокеа славила у Сплиту, Симанић двоцифрен на званичном повратку https://www.rts.rs/sport/kosarka/aba_liga/5537598/igokea-split-borisa-simanic-aba-liga.html Кошаркаши Игокее славили су против Сплита 79:74 у мечу првог кола АБА лиге. Српски кошаркаш Бориша Симанић је у првом званичном мечу по повратку на терен уписао 10 поена за 22 минута на паркету. Игокеа је серијом од 13 поена у последњој деоници стигла до тријумфа на отварању нове сезоне регионалног такмичења.

Гости из Лакташа преузели су контролу над утакмицом на средини прве деонице и држали су се у резултатском плусу до треће четвртине. Домаћини су много боље заиграли крајем тог периода са врхунцем на пет минута до краја дуела са плус седам на семафору. 

Тада је уследио одговор екипе Ненада Стефановића у виду преломне серије од 13 поена, која је одлучила меч.

У победничком саставу се највише истакао Брајс Џонс са 13 поена, девет асистенција и четири скока. Пратили су га нови играч Бориша Симанић и ветеран Драган Милосављевић са по 10 поена.

Капитен Сплита Шенон Шортер је био најефикаснији у свом тиму са 17 поена. 

У наредном колу Сплит гостује код Будућности у Подгорици, а Игокеа остаје у региону Далмације, пошто долази пред ноге Задру.

АБА лига, прво коло:

Петак:
Цибона - Задар 69:87

Субота:
Сплит - Игокеа 79:74
Морнар Бар - Будућност 51:98

Недеља:
Дубаи - Црвена звезда 17.00
Крка - Мега 19.00
ФМП - Цедевита Олимпија 21.00

Среда:
Партизан - Борац 19.00

]]>
Sat, 21 Sep 2024 22:17:26 +0200 АБА лига https://www.rts.rs/sport/kosarka/aba_liga/5537598/igokea-split-borisa-simanic-aba-liga.html
Реми Јувентуса и Наполија, Влаховић замењен на полувремену https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5537591/remi-juventusa-i-napolija-vlahovic-zamenjen-na-poluvremenu.html Фудбалери Јувентуса и Наполија ремизирали су у Торину без голова 0:0 у утакмици 5. кола италијанске Серије А. Венеција је са 2:0 против Ђенове дошла до прве победе у сезони. Јувентус и Наполи одиграли су вероватно најнеузбудљивију утакмицу од почетка сезоне, а тим из Торина везао је три меча без гола у низу.

Домаћа екипа имала је имала већи посед лопте, али је он изграђен додавањима на својој половини. 

И једни и други су били опрезни, нису желели да направе грешку која би их коштала примњеног поготка па није било атрактивне игре, а ни добре прилике ни у првом ни у другом делу.

Душан Влаховић одиграо је 45 минута пошто га је Тијаго Мота сменио на полувремену.

Венеција је уписала прву победу у новој сезони прекинувши низ од две изгубљене утакмице.

Прво полувреме протекло је без већих узбуђења, а једину шансу имала је Венеција на половини првог дела.

У 58. минуту фински интернационалац Похјанпало промашио је једанаестерац.

Ђанлука Бузио је у 63. минуту донео предност домаћој екипи. Јоел Похјанпало је успео да се искупи за промашен пенал јер је у 85. минуту затресао меч гостију и поставио коначан резултат.

Серија А, пето коло:

Петак:
Каљари - Емполи 0:2
Верона - Торино 2:3

Субота:
Венеција - Ђенова 2:0
Јувентус - Наполи 0:0
Лече - Парма 20.45

Недеља:
Фјорентина - Лацио 12.30
Монца - Болоња 15.00
Рома - Удинезе 18.00
Интер - Милан 20.45
Аталанта - Комо 20.45

]]>
Sat, 21 Sep 2024 20:15:49 +0200 Лиге петице https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5537591/remi-juventusa-i-napolija-vlahovic-zamenjen-na-poluvremenu.html
Чукарички до победе у другом полувремену, ТСЦ убедљив против Новог Пазара https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5537586/cukaricki-pobeda-drugo-poluvreme-tsc-ubedljiv-novi-pazar.html Фудбалери Чукаричког победили су после преокрета Јединство резултатом 2:1 у мечу деветог кола Суперлиге Србије. Екипа Јединства је изненађујуће повела у 18. минуту поготком Марка Митровића и успела да издржи до краја првог полувремена.

Чукарички је очекивано био бољи ривал и направио је велики број прилика, али је до голова стигао тек у другом делу.

Прво је у 51. минуту Лазар Туфегџић изједначио, да би четири минута касније Винисијус Мело преокренуо резултат.

До краја је Чукарички могао да дође и до убедљивије победе, али је резултат остао непромењен.

У наредном колу екипа Горана Станића ће дочекати ТСЦ, док ће Јединство угостити Спартак.

Победа ТСЦ-а уз седам голова у другом полувремену

У другом сусрету који је почео у истом термину, ТСЦ је био убедљив против Новог Пазара. Екипа из Бачке Тополе је славила са 5:2, а сви погоци постигнути су у другом полувремену.

Саша Јовановић је у 48. минуту постигао први погодак на сусрету, а предност домаћих је удвостручио Ифет Ђаковац четири минута касније.

Милош Пантовић постигао је трећи гол у 63. минуту, а Родни Антви је смањио заостатак свог тима после само два минута.

Петар Станић и Александар Ћирковић су нешто касније обезбедили победу свом тиму, а још један погодак за госте је успео да постигне Еђике Опара.

У следећем сусрету ТСЦ гостује код Чукаричког, а Нови Пазар ће дочекати Раднички 1923.

Младост је у последњем мечу дана погоцима Александра Пејовића и Николе Андрића победила Напредак. Једини гол за домаће постигао је Душан Стоиљковић.

Девето коло Суперлиге Србије:

Субота:
Чукарички - Јединство Уб 2:1
ТСЦ - Нови Пазар 5:2
Напредак - Младост Лучани 1:2

Недеља:
ИМТ - Војводина 19.00
Раднички Ниш - Спартак 19.00
Железничар - ОФК Београд 20.00

Понедељак:
Раднички 1923 - Текстилац 17.00
Партизан - Црвена звезда 19.00

]]>
Sat, 21 Sep 2024 22:10:48 +0200 Суперлига Србије https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5537586/cukaricki-pobeda-drugo-poluvreme-tsc-ubedljiv-novi-pazar.html
Ливерпул није дозволио нови кикс, Астон вила наставила са преокретима https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5537553/liverpul-novi-kiks-aston-vila-preokret.html Фудбалери Ливерпула победили су Борнмут резултатом 3:0 у мечу петог кола Премијер лиге. У истом термину тријумфе су забележили и Астон вила, Фулам и Тотенхем, док су на два преостала сусрета бодови подељени. Ливерпул је наизглед рутински дошао до четврте победе од почетка шампионата, али се тим Арнеа Слота прописно намучио против изузетно опасних гостију који су чак и повели, али им је гол поништен због офсајда.

Мучили су се "црвени" да дођу до прилика, а олакшање им је донео погодак Луиса Дијаза на сјајну асистенцију Ибрахиме Конатеа у у 26. минуту.

Само два минута касније Дијаз је постигао свој други погодак после одличне акције која је почела из последње линије, учинивши домаћима наставак сусрета значајно лакшим.

Имао је Борнмут својих прилика да припрети Ливерпулу, али их није искористио, те је маестралан погодак Нуњеза из 37. минута решио победника.

Имао је Ливерпул много шанси да победу учини још убедљивијом, али су се нападачи домаћих превише поигравали испред и унутар противничког казненог простора.

Ливерпул је на тај начин дошао до првог места на табели, на ком ће се задржати макар до завршетка сутрашњег дуела између Арсенала и Манчестер ситија.

Победе Тотенхема и Астон виле

Фудбалери Тотенхема су после преокрета савладали Брентфорд са 3:1 и прекинули низ од два везана пораза.

Мбеумо је после само 22 секунде волеј ударцем довео госте у вођство, али је Соланке изједначио после само седам минута.

Преокрет "певцима" донео је Џонсон у 28. минуту, а коначан резултат поставио је Медисон у 85. минуту.

Фулам је са 3:1 погоцима Хименеза, Смит Роуа и Нелсона победио Њукасл, док је једини гол за госте постигао Барнс.

Саша Лукић одиграо је прво полувреме за екипу из Лондона, након чега је замењен.

Астон вила је у завршници стигла до преокрета и победе у дуелу са Вулвсима који су повели преко Куње. Међутим, Воткинс, Конса и Дуран су Вили донели нова три бода у наставку.

Саутемптон и Ипсвич су поделили бодове, одигравши 1:1, а поготке су постигли Диблинг у првом и Морси у завршници другог полувремена.

Истим резултатом завршен је и сусрет између Лестера и Евертона. Ендиаје је довео "карамеле" у вођство, а изједначио је Мавдиди.

Премијер лига, пето коло:

Субота:
Вест Хем - Челси 0:3
Астон вила - Вулверхемптон - 3:1
Фулам - Њукасл 3:1
Лестер - Евертон 1:1
Ливерпул - Борнмут 3:0
Саутемптон - Ипсвич 1:1
Тотенхем - Брентфорд 3:1
Кристал палас - Манчестер јунајтед 18.30

Недеља:
Брајтон - Нотингем форест 15.00
Манчестер сити - Арсенал 17.30

]]>
Sat, 21 Sep 2024 20:04:26 +0200 Лиге петице https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5537553/liverpul-novi-kiks-aston-vila-preokret.html
Бајерн наставља да "меље", после Загреба немилосрдни и у Бремену https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5537557/bajern-nastavlja-da-melje-posle-zagreba-nemilosrdni-i-u-bremenu.html Фудбалери Бајерна из Минхена славили су са 5:0 над Вердером приликом гостовања у Бремену у мечу четвртог кола Бундеслиге. Екипа Венсана Компанија је ушла у рушилачки мод према ривалима који су очигледно за класу или две слабији.

Из Загреба су се вратили са девет датих голова Динаму, оборивши рекорд Лиге шампиона. Нису били благи ни према Вердеру.

Двоструки стрелац био је Француз Мајкл Олисе у 23. и 60. минуту. Мрежу Вердера су затресли и Џамал Мусијала у 32, Хари Кејн у 57. и Серж Гнабри у 65. минуту.

Бајерн је на перфектном скору од четири победа и у наредном колу дочекују љутог ривала и дужника, актуелног првака Бајер Леверкузен. Вердер после два ремија и победе је уписао и први пораз, у следећем колу играју против Хофенхајма.

Четврто коло Бундеслиге:

Петак
Аугзбург - Мајнц 2:3

Субота
Хајденхајм - Фрајбург 0:3
Унион Берлин - Хофенхајм 2:1
Вердер - Бајерн 0:5
Бохум - Кил 2:2
Ајнтрахт - Борусија Менхенгладбах 2:0

Недеља
Бајер Леверкузен - Волфсбург 15.30
Штутгарт - Борусија Дортмунд 17.30
Сент Паули - лајпциг 19.30

]]>
Sat, 21 Sep 2024 21:14:59 +0200 Лиге петице https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5537557/bajern-nastavlja-da-melje-posle-zagreba-nemilosrdni-i-u-bremenu.html
Норис обезбедио пол позицију у Сингапуру https://www.rts.rs/sport/auto-moto/5537545/lando-noris-pol-pozicija-singapur.html Возач Мекларена Британац Ландо Норис освојио је пол позицију уочи трке за Велику награду Сингапура у шампионату Формуле 1. Норис је до пол позиције стигао временом 1:29,525.

Друго место освојио је актуелни светски шампион у Ф1, возач Ред Була Макс Ферстапен, који је за 0,203 секунде био спорији од Нориса.

Трећа позиција припала је Луису Хамилтону из Мерцедеса, док је четврти био његов тимски колега Џорџ Расел. Пето место освојио је Оскар Пјастри из Мекларена.

Прво место у генералном пласману возача држи Ферстапен са 313 бодова, док је Норис други са 254.

Трка за ВН Сингапура биће вожена у недељу од 14.00 часова.

]]>
Sat, 21 Sep 2024 16:58:27 +0200 Ауто-мото https://www.rts.rs/sport/auto-moto/5537545/lando-noris-pol-pozicija-singapur.html
Бањаја победник спринт трке у Мизану https://www.rts.rs/sport/auto-moto/5537538/banjaja-pobednik-sprint-trka-mizano.html Возач Дукатија Италијан Франческо Бањаја победник је спринт трке у Мото ГП шампионату уочи трке за Велику награду Емилије Ромање на стази "Марко Симончели" у Мизану. Бањаја је до победе стигао резултатом 19:50,237.

Друго место је освојио возач Прамака Шпанац Хорхе Мартин, који је каснио 0,285 секунди за Бањајом. Возач Дукатија Италијан Енеа Бастијанини био је трећи са 1,319 секунди заостатка за победником. 

Мартин држи прво место у генералном пласману возача са 321 бодом, док је Бањаја други са 317.

Трка за Велику награду Емилије Ромање на програму је у недељу у 13.00 часова.

]]>
Sat, 21 Sep 2024 16:51:35 +0200 Ауто-мото https://www.rts.rs/sport/auto-moto/5537538/banjaja-pobednik-sprint-trka-mizano.html
Млада српска тенисерка Теодора Костовић у финалу Европског првенства https://www.rts.rs/sport/tenis/5537511/mlada-srpska-teniserka-teodora-kostovic-u-finalu-evropskog-prvenstva.html Јуниорска репрезентативка Србије у тенису Теодора Костовић пласирала се у финале Појединачног Европског првенства у Аустрији за играче 18 година. Теодора Костовић, која је на ЕП постављена за првог носица, победила је у полуфиналу Италијанку Викторију Паганети 6:4, 7:6 (7:2).

Српска тенисерка ће у финалу ЕП играти против Чехиње Алена Ковачкове.

Теодора Костовић је рођена 28. јуна 2007. године у Новом Саду и члан је ТК Меридиана.

]]>
Sat, 21 Sep 2024 15:50:59 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5537511/mlada-srpska-teniserka-teodora-kostovic-u-finalu-evropskog-prvenstva.html
Џексон блистао против Вест Хема, Челси улази у форму https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5537500/dzekson-blista-protiv-vest-hem-celsi-forma.html Фудбалери Челсија победили су Вест Хем резултатом 3:0 у мечу петог кола Премијер лиге Челси је повео већ након четири минута када је Николас Џексон искористио неодлучну реакцију противничких дефанзиваца и погодио за 1:0, протуривши лопту кроз ноге Алфонсу Ареоли из тешке позиције.

Исти играч је дуплирао предност у 18. минуту, а поготку је претходила изузетна акција и савршена асистенција Мојзеса Каиседа.

Вест Хем је имао неколико прилика да се врати у сусрет, али их је гол Палмера из 47. минута ком је асистирао изузетно расположени Џексон оставио без шанси за бод.

До краја су гости рутински одрадили посао и дошли до нова три бода, али и другог места на табели.

Премијер лига, пето коло:

Субота:
Вест Хем - Челси 0:3
Астон вила - Вулверхемптон - 16.00
Фулам - Њукасл 16.00
Лестер - Евертон 16.00
Ливерпул - Борнмут 16.00
Саутемптон - Ипсвич 16.00
Тотенхем - Брентфорд 16.00
Кристал палас - Манчестер јунајтед 18.30

Недеља:
Брајтон - Нотингем форест 15.00
Манчестер сити - Арсенал 17.30

]]>
Sat, 21 Sep 2024 15:32:31 +0200 Лиге петице https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5537500/dzekson-blista-protiv-vest-hem-celsi-forma.html
Бараћ: Биће нам потребно пуно концентрације и енергије да бисмо победили Крку https://www.rts.rs/sport/kosarka/aba_liga/5537483/barac-potrebno-puno-koncentracija-energija-pobeda-krka.html Тренер Меге Марко Бараћ рекао је уочи меча са Крком у првом колу нове сезоне у регионалној АБА лиги да ће његовом тиму бити потребно пуно концентрације и енергије како би дошао до победе. Утакмица између Крке и Меге биће одиграна у недељу од 19.00 часова у Новом Месту.

"Искористили смо припремни период да упознамо наше младе играче са захтевима на овом нивоу такмичења. Крка је тим, који се одлично појачао са неколико иностраних играча који су и носиоци игре", рекао је Бараћ, преноси званични сајт клуба.

Кошаркаш Меге Коста Кондић изјавио је да је свестан значаја меча са Крком.

"Након успешног припремног периода очекује нас утакмица у Новом Месту. Сви знамо колики значај има прва утакмица и колико је битно да добро отворимо сезону, тако да идемо тамо са једним циљем - да победимо. Традиционално, Ново Место је тешко гостовање, неугодан терен. Искусна екипа која може сваког да намучи. Свакако, ми имамо наш циљ", објаснио је Кондић. 

Мега је претходну сезону завршила на четвртом месту, а у плеј-офу ју је након победе над Цедевитом избацила Црвена звезда.

]]>
Sat, 21 Sep 2024 15:14:54 +0200 АБА лига https://www.rts.rs/sport/kosarka/aba_liga/5537483/barac-potrebno-puno-koncentracija-energija-pobeda-krka.html
Филиповић: Бенфика победила на искуство и квалитет, Звезду грешке коштале пораза https://www.rts.rs/sport/fudbal/liga_sampiona/5537470/zoran-filipovic-benfika-utisci-crvena-zvezda.html Некадашњи фудбалер Црвене звезде Зоран Филиповић изјавио да су грешке коштале црвено-беле пораза против Бенфике у Лиги шампиона. Црвена звезда је пре два дана на свом терену поражена од Бенфике 2:1 у првом колу Лиге шампиона.

"Бенфика је победила Звезду и на искуство и на квалитет. Ипак је индивидуални квалитет играча Бенфике бољи од индивидуалног квалитета фудбалера Звезде. Амбијент на стадиону Звезде је био такав да се очекивао позивитиван резултат, јер су сви били свесни да Бенфика у овом тренутку није толико јака као раније. Грешке које су се појавиле у игри Звезде су утицале на то да се изгуиби та утакмица", рекао је Филиповић.

Филиповић је у каријери играо и за Звезду и за Бенфику.

"Ја сам очекивао да Звезда направи неко изненађење, да освоји бод или чак три. Сви смо то очекивали, били би задовољни и бодом. Међутим, фудбалери Звезде су направили грешке, играчи Бенфике су лако постигли та два гола, која су утицала на крајњи резултат", додао је Филиповић.

Он је истакао да је Звезда брзо примила два гола.

"Први гол је пореметио игру Звезде, у том тренутку пала је концентрација играчима. Пре другог гола Бенфике није био прекршај за госте. Енглез Мајкл Оливер је добар судија, али је био мало наклоњен гостима“, истиче некадашњи фудбалер.

Додаје да је други одлучио утакмицу.

“Голман Звезде се погрешно поставио код извођења слободног ударца, погрешно је поставио и живи зид", навео је Филиповић.

Он је рекао да је Звезда касно постигла гол.

"Звезда је последњих 15-ак минута притискала Бенфику. Видело се да су играчи Бенфике физички пали. Да је Звезда постигла гол раније сигурно би до краја меча успела и да изједначи", додао је Филиповић.

Црвена звезда ће у новом формату такмичења у лигашком делу одиграти осам утакмица у Лиги шампиона.

"Нови формат такмичења је интересантан. Видеће се на крају да ли је то позитиван или негативан модел. У почетку ће бити доста изненађења, јер неће бити тактизирања, пошто се игра једна утакмица. Звезда за противнике има тешке ривале. Штутгарт је изванредна екипа, Јанг Бојс је компликована екипа, да не причамо о Интеру, Милану, Барселони Монаку", закључио је Филиповић.

]]>
Sat, 21 Sep 2024 14:51:13 +0200 Лига шампиона https://www.rts.rs/sport/fudbal/liga_sampiona/5537470/zoran-filipovic-benfika-utisci-crvena-zvezda.html