РТС :: Спорт https://www.rts.rs/sport/rss.html Пратите вести, анализе и резултате у фудбалу, кошарци, тенису и осталим спортовима. Испратите велике спортске догађаје путем наших спортских специјала sr https://www.rts.rs/img/logo.png РТС :: Спорт https://www.rts.rs/sport/rss.html Артета: Увек више волим чињенице од речи или претпоставки https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5539417/mikel-arteta-o-utakmici-arsenala-i-mancester-sitija.html Менаџер фудбалског клуба Арсенал Микел Артета изјавио да је лондонски клуб имао "нормалну" тактику на мечу са Манчестер ситијем у петом колу Премијер лиге, преноси Би-Би-Си (ББЦ). Манчестер сити и Арсенал играли су у недељу без победника 2:2. Арсенал је у другом полувремену играо са фудбалером мање, пошто је у финишу првог дела меча искључен Леандро Тросар. Сити је до изједначења стигао у осмом минуту надокнаде времена.

Фудбалери Манчестер ситија Џон Стонс и Кајл Вокер оптужили су противничке играче да су се бавили "мутним радњама", а тренер Арсенала је укратко анализирао меч.

"Морали смо да играмо утакмицу какву смо морали. У првих 15 минута нисмо могли. Сити је играо 30 секунди са 10 играча, погледајте шта су урадили, нормално је шта су урадили. Нажалост ми смо били у истој ситуацији са Гранитом (Џаком) када смо изгубили 0:5 (2021) и извукли смо поуке", рекао је Артета.

Он је додао да ће у среду против Болтона у трећем колу Лига купа извести измењени састав због повреда играча.

"Увек више волим чињенице од речи или претпоставки. Да видимо ко ће сутра да буде на располагању и онда можемо да причамо о мутним радњама или таквим стварима. Нажалост, да, неколицина играча ће бити недоступна", навео је Артета, који је додао да је један фудбалер Арсенала зарадио тежу повреду.

]]>
Tue, 24 Sep 2024 15:23:17 +0200 Лиге петице https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5539417/mikel-arteta-o-utakmici-arsenala-i-mancester-sitija.html
Обрадовић: Играчи једва чекају почетак сезоне, надамо се да ће бити лепа атмосфера https://www.rts.rs/sport/kosarka/aba_liga/5539369/zeljko-obradovic-o-pocetku-sezone-i-utakmici-partizana-i-borca.html Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да екипа једва чека меч против Борца у првом колу регионалне АБА лиге. Утакмица између Партизана и Борца биће одиграна у среду од 19.00 часова у "Београдској арени", а Обрадовић је истакао да је сви у тиму очекују са посебним нестрпљењем.

"Прва утакмица, то је оно што вероватно играчи највише чекају, да крене сезона. Прошли смо припремни период, одиграли пар пријатељских утакмица и то је то. Велико поштовање према противнику, екипи Борца из Чачка. Надамо се да ће бити лепа атмосфера", рекао је Обрадовић, пренео је званични сајт Партизана.

Стратег црно-белих је истакао квалитете супарничке екипе и њихову мотивисаност али и да очекује победу свог тима.     

"Имају фину екипу уз пар нових играча. Неке играче су чак вратили од претходних сезона. Верујем да ће бити максимално мотивисани против нас. Прва утакмица сезоне, једва чекамо да играмо пред нашим навијачима и надамо се победи", навео је центар Партизана Балша Копривица.

Из Партизана наводе да ће све сезонске улазнице важити за овај меч, док ће бесплатан улаз без карата бити омогућен за места на Нивоу 400.

Улази у "Београдску арену" биће отворени од 17.30 часова.

]]>
Tue, 24 Sep 2024 15:05:39 +0200 АБА лига https://www.rts.rs/sport/kosarka/aba_liga/5539369/zeljko-obradovic-o-pocetku-sezone-i-utakmici-partizana-i-borca.html
Небојша Човић кандидат за председника КСС, избор само формалност https://www.rts.rs/sport/kosarka/reprezentacija/5539326/nebojsa-covic-kandidat-za-predsednika-kss.html Председник Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић кандидовао се за председника Кошаркашког савеза Србије. Седница Скупштине, највишег тела Кошаркашког савеза Србије (КСС), заказана је за 1. октобар. Рок за подношење кандидатура истиче данас.

Досадашњи председник КСС Предраг Даниловић прво је писмено 23. августа обавестио чланове Управног одбора и председника Скупштине о повлачењу са функције, а четири дана касније учинио је то и усмено.

Иницијатива да Човић буде нови председник КСС потекла је од Кошаркашког савеза (КС) Војводине, а потом КС Централне Србије, КС Јужне Србије и Удружења клубова Кошаркашке лиге Србије.

Изборној комисији донети су предлози 30 делегата да председник Црвене звезде буде први човек КСС. 

То практично значи да је избор Човића на седници Скупштине КСС, која би требало да буде одржана 1. октобра, само формалност јер ово тело броји укупно 33 делегата.

Сасвим је извесно да ће се Човић вратити у фотељу у којој је већ седео у периоду од 1995. до 1996. године.

]]>
Tue, 24 Sep 2024 14:38:26 +0200 Репрезентација https://www.rts.rs/sport/kosarka/reprezentacija/5539326/nebojsa-covic-kandidat-za-predsednika-kss.html
Александар Станојевић поднео оставку https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5539283/aleksandar-stanojevic-ostavka-fk-partizan.html Александар Станојевић није више тренер фудбалера Партизана, преносе београдски медији. После убедљивог пораза са 4:0 у вечитом дербију на свом терену и напада незадовољних навијача црно-белих после меча, Александар Станојевић је одлучио да по трећи пут у каријери напусти позицију тренера Партизана.

Како пишу медији, саопштио је своју одлуку челницима клуба и они ће је тек разматрати.

Партизан је по почетку трећег Станојевићевог мандата постао први клуб који је успео да буде елиминисан из свих европских такмичења, а да су му квалификације за Лигу шампиона биле почетна тачка.

У Суперлиги Србије, после три тријумфа на старту, нанизао је два ремија и два пораза.

]]>
Tue, 24 Sep 2024 14:09:46 +0200 Суперлига Србије https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5539283/aleksandar-stanojevic-ostavka-fk-partizan.html
Евролигу занима - која је омиљена навијачка песма играчима Партизана? https://www.rts.rs/sport/kosarka/evroliga/5539254/evroligu-zanima---koja-je-omiljena-navijacka-pesma-igracima-partizana.html Кошаркаши Партизана учествовали су у задатку да именују омиљени своју омиљену навијачку песму, што је и објављено на званичном сајту Евролиге. Кошаркаши Партизана спремају се за почетак нове сезоне на свим фронтовима и тим поводом су организовали и дан за медије.

Евролига је искористила ту прилику да играче из табора црно-белих са ових простора пита за омиљену навијачку песму.

Капитен Вања Маринковић се одлучио за "Добро памтим све", Балша Копривица и Алекса Димитријевић за "Где год ти да играш", Аријан Лакић и Митар Бошњаковић за химну "Да волим црно-беле", Марио Накић за "Фудбалски то је храм", а Алексеј Покушевски за "И када не будеш први ти".

Први дуел у Евролиги, Партизан игра против Басконије у Виторији 3. октобра, а пред својим навијачима, где ће чути многе од ових песама тек 15. октобра против Бајерна.

]]>
Tue, 24 Sep 2024 13:46:18 +0200 Евролига https://www.rts.rs/sport/kosarka/evroliga/5539254/evroligu-zanima---koja-je-omiljena-navijacka-pesma-igracima-partizana.html
Сабаленка: Циљ је да завршим сезону на првом месту ВТА листе https://www.rts.rs/sport/tenis/5539239/arina-sabalenka-zeli-da-godinu-zavrsi-kao-prva-na-vta-listi.html Белоруска тенисерка Арина Сабаленка изјавила је у Пекингу да жели да заврши сезону на првом месту ВТА листе. Она је тренутно друга тенисерка света, али би тријумфом у Пекингу могла да преузме прво место на ВТА листи. Сабаленка ће играти на ВТА турниру у Пекингу, који почиње у среду у главном граду Кине.

Белорускиња је пре 16 дана освојила Ју-Ес Опен, пошто је у финалу у Њујорку победила Американку Џесику Пегулу.

"Мислим да ми је потребно још времена да схватим шта се догодило. Имала сам око четири, пет дана за прославу. Имала сам добре припреме за азијску турнеју", изјавила је Сабаленка на конференцији за медије у Пекингу.

Сабаленка је слободна у првом колу ВТА турнира у Пекингу, а у другом ће играти против победника меча између Казахстанке Зарије Дијас и Мананчаје Савангкаев из Тајланда.

"Наравно да је један од мојих циљева да завршим сезону као прва тенисерка света. Али не желим да се концентришем само на то. Остала су још само три турнира до краја сезоне и само желим да играм најбољи тенис. Много значи када те зову најбољим играчем на свету. Лепо је знати да радиш ствари на прави начин, да сви они сати на тренинзима нису губљење времена", навела је белоруска тенисерка.

]]>
Tue, 24 Sep 2024 13:59:31 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5539239/arina-sabalenka-zeli-da-godinu-zavrsi-kao-prva-na-vta-listi.html
Макс Ферстапен бесан због казне, прети напуштањем Формуле 1 https://www.rts.rs/sport/auto-moto/5539224/maks-ferstapen-besan-zbog-kazne-preti-napustanjem-formule-1.html Троструки узастопни првак свет Макс Ферстапен запретио је напуштањем Формуле 1 због нове казне коју је зарадио због псовања на Великој награди Сингапура. Каже да је казна смешна и да је уморан од свега. Холанђанин је на конференцији за медије пре трке у Сингапуру за свој болид непримерено рекао да је "с**бан".

Председник ФИА Мохамед Бен Сулајем истакао је да не жели да возач псују и да неће толерисати "реперски речник", па је Ферстапен због непримереног говора кажњен - новчано, али и на друштвено корисни рад.

Казну друштвено корисног рада Макс је одрадио са стјуардима уочи саме трке, а последњу конференцију за медије је готово бојкотовао. Давао је кратке одговоре, а онда је у посебном разговору са новинарима нормално одговарао на питања.

"Овакве ствари дефинитивно могу да утичу на моју будућност, када бирате хоћете ли бити оно што јесте или морате да трпите овакве ствари. Сада сам у тренутку своје каријере када заиста не желим да се бавим оваквим стварима и то цело време. Умара ме. За мене то није начин за наставак бављења спортом, то је сигурно", поручио је Ферстапен.

На самој трци у Сингапуру Макс Ферстапен је био други иза Ланда Нориса, а тренутно има 52 бода више од Британца у борби за титулу шампиона.

]]>
Tue, 24 Sep 2024 14:32:48 +0200 Ауто-мото https://www.rts.rs/sport/auto-moto/5539224/maks-ferstapen-besan-zbog-kazne-preti-napustanjem-formule-1.html
Коријере дело спорт: Влаховић је компликована загонетка https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5539177/korijere-delo-sport-vlahovic-je-komplikovana-zagonetka.html Италијански лист "Коријере дело спорт" посветио је текст проблемима са којима се суочава тренер Јувентуса Тијаго Мота, међу којима је наведена и улога српског нападача Душана Влаховића. Процес поновне изградње Јувентуса кренуо је обећавајуће победама у прва два кола Серије А. Уследила је стагнација са три ремија без голова, против Роме, Емполија и Наполија.

Етаблирани италијански лист "Коријере дело спорт" је у тексту под насловом "Јувентус од Влаховића до Дагласа: колико трња за Тијага Моту?" навео неколико проблема које нови тренер Тијаго Мота треба да реши. Међу њима је и улога Душана Влаховића.

"Влаховић, на пример, остаје компликована загонетка за решавање. Против Наполија је имао само шест додира са лоптом пре него што је замењен на полувремену, а да уопште није крочио у противнички казнени простор, није постигао погодак месец дана и често делује 'искључено' од својих саиграча, иако је тренер јавно истакао његову предиспозицију за жртвовање и спремност да избруси ивице плаховитог и немирног карактера. Душан још није попут Зиркзеа у Болоњи, односно директор напада који зна да се по потреби трансформише у грабежљивог финишера и ко зна како ће на емотивном нивоу моћи да реагује на скори покушај преговора око свог статуса. То ће се отворити у наредним недељама између Ђунтолија и његовог менаџера Ристића око бруто плате од 23.000.000 евра годишње коју Јуве намерава да умањи", пише у тексту.

Влаховић је у досадашњем току првенства једина два поготка постигао у мечу са Вероном.

]]>
Tue, 24 Sep 2024 12:54:43 +0200 Лиге петице https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5539177/korijere-delo-sport-vlahovic-je-komplikovana-zagonetka.html
Стојковићев списак за Лигу нација - ту је Митровић, али не и Влаховић, Сергеј опет не долази https://www.rts.rs/sport/fudbal/reprezentacija/5539188/stojkovicev-spisak-za-ligu-nacija---tu-je-mitrovic-ali-ne-i-vlahovic-sergej-opet-ne-dolazi.html Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић саопштио је шири списак играча за мечеве против Швајцарске и Шпаније у Лиги нација. На списку се поново налазе Вања Милинковић-Савић и Александар Митровић, који су пропустили прве мечеве у Лиги нација против Шпаније и Данске.

Такође, на списку је и млади фудбалер Црвене звезде Андрија Максимовић. На списку нема Сергеја Милинковић Савића и Душана Влаховића, који такође нису играли прва два меча за Србију у Лиги нација.

Србија ће 12. октобра у Лесковцу дочекати селекцију Швајцарске у трећем колу групе А4 Лиге нација. Србија ће три дана касније гостовати Шпанији у Кордоби.

Стојковић ће коначан списак играча објавити 4. октобра.

Списак репрезентације Србије:

Голмани: Предраг Рајковић (Ал Итихад), Вања Милинковић Савић (Торино), Александар Јовановић (Партизан), Марко Илић (Црвена звезда);

Одбрана: Никола Миленковић (Нотингем Форест), Страхиња Павловић (Милан), Срђан Бабић (Спартак Москва), Јан Карло Симић (Андерлехт), Коста Недељковић (Астон Вила), Страхиња Ераковић (Зенит);

Средњи ред: Саша Лукић (Фулам), Иван Илић (Торино), Немања Максимовић (Панатинаикос), Саша Здјелар (ЦСКА Москва), Лазар Самарџић (Аталанта), Андрија Живковић (ПАОК), Вељко Бирманчевић (Спарта), Никола Чумић (Рубин), Дејан Зукић (Волфсбергер), Александар Ћирковић (ТСЦ), Стефан Митровић (Леувен), Андрија Максимовић (Црвена звезда);

Напад: Александар Митровић (Ал Хилал), Лука Јовић (Милан), Дејан Јовељић (ЛА Галакси), Петар Ратков (РБ Салцбрург) и Михаило Ивановић (Милвол).

]]>
Tue, 24 Sep 2024 14:40:41 +0200 Репрезентација https://www.rts.rs/sport/fudbal/reprezentacija/5539188/stojkovicev-spisak-za-ligu-nacija---tu-je-mitrovic-ali-ne-i-vlahovic-sergej-opet-ne-dolazi.html
Кецмановић против Грикспора у првом колу турнира у Пекингу https://www.rts.rs/sport/tenis/5539127/kecmanovic-protiv-grikspora-u-prvom-kolu-turnira-u-pekingu.html Српски тенисер Миомир Кецмановић играће против Холанђанина Талона Грикспора у првом колу АТП турнира у Пекингу, одлучено је данас жребом у главном граду Кине. Миомир Кецмановић је 54. тенисер света, док се Талон Грикспор налази на 39. месту АТП листе.

Српски и холандски тенисер су ове године одиграли два међусобна дуела, а резултат у победама је 1:1.

Победник дуела Кецмановић - Грикспор састаће се у другом колу са бољим из меча између Шпанца Карлоса Алкараза и Ђованија Мпешија Перикара из Француске.

На турниру у Пекингу играће и најбољи тенисер света Италијан Јаник Синер, који за ривала у првом колу има Чилеанца Николаса Жарија.

АТП турнир у Пекингу се игра од 26. септембра до 2. октобра. Наградни фонд турнира у главном граду Кине износи 3.720.165 долара.

]]>
Tue, 24 Sep 2024 11:14:06 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5539127/kecmanovic-protiv-grikspora-u-prvom-kolu-turnira-u-pekingu.html
Баздуљ: Партизан не треба да буде канта за набијање; Јанковић: Без квалитетна оба клуба нема дербија https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5539063/bazdulj-partizan-ne-treba-da-bude-kanta-za-nabijanje-jankovic-bez-kvalitetna-oba-kluba-nema-derbija.html Убедљиву победу Црвене звезде над Партизаном од 4:0 на 174. "вечитом дербију" и дешавања после утакмице коментарисали су у Јутањем програму РТС-а одговорни уредник Документарног програма РТС-а Мухарем Баздуљ и његов колега из образовног сектора, главни и одговорни уредник Милош Јанковић. Црвена звезда је оправдала улогу фаворита на гостујућем терену у Хумској победом од 4:0, најубедљивијом од 1998. године.

Истакао се нападач Звезде Шериф Ендиај хет-трик учинком, он је пети играч у историји "вечити дербија" са таквом партијом.

Главни и одговорни уредник Документарног програма РТС-а Мухарем Баздуљ је као навијач Партизана навео да је разлика између два тима очигледна.

"Изгубили смо баш драстично, без постигнутог гола. Четири гола разлике, то се ретко дешавало у овим утакмицама. Незахвална ситуација. Сви смо сведоци да у фудбалу већ неколико година, из овог или оног разлога, сад да не улазимо у то, Звезда доминира над нама, 'гробарима'. Остаје утеха у кошарци, ако хоћете, и у рукомету, који је мање медијски атрактиван. Пре неки дан смо на Бањици славили – 29:19, тако да тих 10 разлике нам даје неку утеху за ова четири разлике", отворио је разговор Баздуљ.

Звезда је 11 мечева чекала на победу у Хумској. Јанковић је у томе видео мотив код црвено-белих, а не оптерећење.

"Звезда већ неко време игра у доброј форми. Партизан има институционалне проблеме. Има и сталне промене тренера. Пет тренера за три године. Тако да мислим да је Звезда имала мотив, посебно након уласка у Лигу шампиона, да има мотив да и у домаћем првенству покаже форму и добру игру", истакао је главни и одговорни уредник Образовног програма.

Баздуљ је истакао да постоје велики проблеми у Партизану који морају да се реше.

"Волео бих да ово буде неки позив на буђење, да људи који воле Партизан после овако нечег направе нешто. Ово нама не треба да се дешава поново. Заиста не треба да нам се деси и да ми постанемо тим, да тако кажем, том неком чудном клубу канта за набијање", додао је Баздуљ.

Јанковић је прокоментарисао изјаве тренера Звезде Владана Милојевића и Партизана Александра Станојевића.

"Милојевић је био веома коректан у синоћној ситуацији коју су обележиле неке немиле сцене након дербија у којима је повређен тренер Партизана, Александар Станојевић. То је непријатно гледати, то не треба да се дешава на дербију. То јесте у сваком смислу празник фудбала, била догађања оваква или онаква. То је нешто што траје 77 година. Од петог јануара 1947. године, та два београдска клуба имају велики ривалитет. Без квалитета оба клуба нема ни дербија. Мислим да је Милојевић био сасвим коректан у својој реакцији и на неки начин и подржао свог колегу. Станојевић је изашао на конференцију за штампу храбро, са два фластера и чак је изговорио реченицу да се не би појавио ту да је било 0:0, али пошто је било 4:0, да не буде да није дошао на конференцију за штампу због резултата", рекао је Јанковић.

Читаво гостовање Баздуља и Јанковића погледајте у видеу на почетку текста.

]]>
Tue, 24 Sep 2024 11:39:54 +0200 Суперлига Србије https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5539063/bazdulj-partizan-ne-treba-da-bude-kanta-za-nabijanje-jankovic-bez-kvalitetna-oba-kluba-nema-derbija.html
Енрике: Морамо да научимо да играмо без Мбапеа https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5539075/enrike-moramo-da-naucimo-da-igramo-bez-mbapea.html Тренер Пари Сен Жермена Луис Енрике изјавио је да је штета што је француски фудбалски репрезентативац Килијан Мбапе на крају прошле сезоне напустио клуб из Париза.  Мбапе (25) је имао уговор са шампионом Француске до 30. јуна ове године. Одбио је да продужи сарадњу са клубом из Париза и без обештећења је прешао у Реал.

"Килијан је сјајан играч и особа какву је тешко пронаћи када говоримо о фудбалерима његовог нивоа. Штета што је отишао у Реал", рекао је Енрике за "Мовистар". Мбапе је провео шест сезона у Пари Сен Жермену.

Мбапе је за клуб из Париза одиграо 308 утакмица и постигао је 256 голова.

"Мораћемо да научимо да играмо без Килијана. То је нешто што сви тренери морају да ураде", додао је Енрике, који је демантовао да је био у лошим односима са Мбапеом.

Француски фудбалер је ове сезоне за Реал наступио на осам мечева и шест пута се уписао у листу стрелаца.

]]>
Tue, 24 Sep 2024 09:54:00 +0200 Лиге петице https://www.rts.rs/sport/fudbal/lige_petice/5539075/enrike-moramo-da-naucimo-da-igramo-bez-mbapea.html
Максимовић: Нисам имао трему, у следећем дербију желим гол https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5539054/maksimovic-nisam-imao-tremu-u-sledecem-derbiju-zelim-gol.html Млади фудбалер Црвене звезде Андрија Максимовић изјавио је после победе 4:0 над Партизаном у "вечитом дербију" да је био спреман за велику утакмицу на "Стадиону Партизана". Црвена звезда је на стадиону у Хумској победила Партизан резултатом 4:0 у 174. вечитом дербију.

Бонус играч Звезде Андрија Максимовић импресионирао је све присутне својим самопоуздањем.

"Сан сваког детета које прође Звездину школу је да једног дана заигра за први тим и то у вечитом дербију. Мени се данас сан остварио и мислим да није могло лепше - победа у гостима на дербију и то после осам година", изјавио је Максимовић.

"И то велика победа од 4:0. Хвала нашим навијачима на невероватној енергији током 90 минута. Хвала и саиграчима на томе што смо се сви заједно борили током читавог меча, те показали да смо Звезда", рекао је Максимовић, преноси званични сајт клуба.

Истакао је да није имао трему на мечу са Партизаном.

"Спреман сам био, нисам осећао трему, али много ми је помогао стручни штаб. Добио сам јасан савет да смем да погрешим, али да не смем да престанем да покушавам. Све од себе сам дао и надам се да су сви задовољни. Данас је била асистенција, надам се голу на следећем дербију", истакао је Максимовић.

]]>
Tue, 24 Sep 2024 08:22:01 +0200 Суперлига Србије https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5539054/maksimovic-nisam-imao-tremu-u-sledecem-derbiju-zelim-gol.html
Јовановић: Срамота је шта је ова земља дозволила да се направи од Партизана https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5539017/aleksandar-jovanovic-sramota-zemlja-dozvolila-partizan.html Капитен фудбалера Партизана Александар Јовановић рекао је након пораза у 174. вечитом дербију да је Црвена звезда дупло квалитетнија од његовог тима, да црно-бели нису конкурентни вечитом ривалу и да је срамота шта је дозвољено да се направи од Партизана. Фудбалери Партизана убедљиво су на свом стадиону изгубили од Црвене звезде резултатом 4:0 у 174. вечитом дербију, што је изузетно тешко пало капитену и голману црно-белих Александру Јовановићу, који је у разговору са новинарима након меча рекао да оно што су навијачи гледали у Хумској није никакав дерби.

"Звезда је дупло квалитетнија од нас или бар за 50 одсто. Ми у овом моменту нисмо ни близу, то је чињеница. Ја је не прихватам, али неки људи прихватају. У овом моменту ми нисмо ни близу Црвене звезде. Данас су одиграли на 50 до 60 одсто и добили нас 4:0. Нисмо конкурентни Звезди, која је тим за Лигу шампиона", рекао Јовановић.

Сматра да Партизан није тим прављен за Европу и признаје да у овом тренутку није конкурентан вечитом ривалу.

"Мени то јако тешко пада као капитену. Не могу да верујем шта су дозволили да направе од овог клуба. То мора да се каже, а нико не сме да каже. Ја вам кажем. Могу сутра да одем, није ми проблем. Шта је ова земља дозволила да се направи од Партизана, то је срамота. То сви знају, али нико неће да напише. Или не сме. Стварно је срамота шта је дозвољено да се направи од Партизана, да играмо дерби који није дерби. Ово није дерби. Мањак квалитета, мањак карактера. Када сам долазио, нисам веровао да је овако. То је срамота", нагласио је Јовановић.

Напоменуо је да никоме не жели да се замера, али верује да ниједан звездаш такође није срећан када гледа овакав дерби.

"Ми покушавамо унутар клуба, стручни штаб и играчи, али не вреди, нема квалитета. Мени ово није изгледало као дерби. Ово ником не одговара. Можда заправо некоме одговара, али не знам шта је поента. Заиста волим Партизан, дошао сам из тог разлога, али немам проблем да одем ако сам се некоме замерио. Није добро и не изгледа добро, не видим излаз", закључио је голман црно-белих, преносе београдски медији.

]]>
Mon, 23 Sep 2024 22:36:35 +0200 Суперлига Србије https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5539017/aleksandar-jovanovic-sramota-zemlja-dozvolila-partizan.html
Терзић: Резултат реално осликава разлику у класи https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5539006/zvezdan-terzic-rezultat-realno-oslikava-razlika-klasa.html Генерални директор фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић рекао је после тријумфа над Партизаном да је то велика победа за Звезду, али и да је очекивао такав исход. Фудбалери Црвене звезде победили су екипу Партизана резултатом 4:0 у деветом колу Суперлиге Србије.

"Ово је игра и резултат који смо чекали и дочекали. Реално осликава разлику у класи између Звезде и Партизана у сваком смислу. Свака част момцима и стручном штабу. Данас на састанку са играчима сам им рекао да имају премију не само за победу него за сваки гол разлике посебно. Желео сам убедљиву победу, јер ми то можемо, то нама припада", рекао је Терзић, преноси званични сајт клуба

Истакао је да Звезда велику захвалност дугује и навијачима на подршци коју пружају клубу. 

"Показали смо да се вишегодишњи рад исплаћује на најбољи могући начин. Потврдили смо да имамо велики квалитет, који ће тек доћи до изражаја у наредном периоду. Звездаши могу да буду поносни на спектакуларну победу у вечитом дербију и тријумф, који је усрећио све навијаче нашег клуба. Идемо даље још јаче и још боље", истакао је Терзић.

Црвено-бели се налазе на првом месту на табели са 22 бода, док је Партизан девети са 11.

]]>
Mon, 23 Sep 2024 21:58:05 +0200 Суперлига Србије https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5539006/zvezdan-terzic-rezultat-realno-oslikava-razlika-klasa.html
Милојевић: Партизан је још увек највећи конкурент у борби за титулу, дербији су за престиж https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5538996/vladan-milojevic-crvena-zvezda-partizan-.html Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић после победе над Партизаном изјавио је да су вечити дербији утакмице за престиж и да је Партизан још увек највећи конкурент црвено-белима за освајање титуле. Фудбалери Црвене звезде савладали су Партизан резултатом 4:0 у последњем мечу деветог кола Суперлиге Србије.

"Мислим да смо добро одиграли утакмицу, имали смо план, играчи су у великој мери одрадили то што смо тражили од њих, циљ је био да контролишемо утакмицу и да доминирамо у поседу", изјавио је тренер црвено-белих.

Истиче да је други гол пресудио.

"Други гол дошао у право време и да смо у другом полувремену рутински контролисали меч и дали та два друга гола. Мислим да је победа заслужена, да ли је она убедљива или не, нећу да улазим у то", рекао је Милојевић на конференцији за медије.

Седамнаестогодишњи Андрија Максимовић показао је велики таленат, а место у тиму заслужио је дисциплином.

"Оно што је добро по нас је што наши млади играју Лигу шампиона за младе. Мали Меси је изразито талентовано дете, он није добио шансу јер има седамнаест година, већ је прилику добио захваљујући његовом понашању и дисциплини на тренинзима. Треба похвалити и Прутсева који је данас одиграо добро и наместио гол. Желим да честитам свим играчима који су помогли младима да се развијају", казао је тренер црвено-белих.

Сматра да су црно-бели упркос поразу највећи ривали на путу за освајање титуле.

"И даље мислим да је Партизан највећи конкурент у борби за титулу. Он је велики клуб и наћи ће свој пут сигурно. Дерби утакмице доносе престиж, ова победа је дошла после дуго година без победе у гостима. Има још дуго да се игра, много, много је бодова у оптицају, тек је септембар", додао је стратег шампиона домаће лиге.

Прокоментарисао је долазак Александра Станојевића са фластерима на конференцију којег су незадовољни навијачи Партизана погодили топовским ударом.

"Нисам видео да је погођен, то је ружно, Салету желим све најбоље. Нису то лепе ствари за фудбал, не шаље се лепа слика, не треба дизати то на ниво рата, ово је фудбал, играмо, ми смо сада победили, спортски је да међусобно честитамо и да идемо даље", закључио је Милојевић.

]]>
Mon, 23 Sep 2024 21:59:32 +0200 Суперлига Србије https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5538996/vladan-milojevic-crvena-zvezda-partizan-.html
Навијачи Партизана разбили прозоре свлачионице, Станојевић са фластерима на лицу https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5538922/aleksandar-stanojevic-174-veciti-derbi-partizan-crvena-zvezda.html Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић дошао је на конференцију за медије након 174. вечитог дербија са фластерима на лицу, пошто су незадовољни навијачи црно-белих разбили прозоре свлачионице у Хумској. Станојевић се извинио свим присталицама Партизана и преузео одговорност за све што се десило на терену. Фудбалери Партизана убедљиво су на свом стадиону изгубили од Црвене звезде резултатом 4:0 у 174. вечитом дербију.

Тренер црно-белих Александар Станојевић појавио се након тешког пораза пред новинарима са фластерима на лицу. Објаснио је да су незадовољни навијачи Партизана разбили прозоре свлачионице и да га је расекло стакло.

"Није било физичког обрачуна. Једноставно стакло се разбило. Било је крви. Нисам хтео да избегнем конференцију, али опет ми је мало непријатно, да не правимо театар", рекао је Станојевић.

Истакао је да је вечерас доживео најтежи пораз у каријери и извинио се свим навијачима црно-белих.

"Шта рећи после оваквог резултата осим да је срамота за све нас, а за мене највећа. Извињавам се сваком навијачу Партизана што смо дозволили да на овај начин изгубимо утакмицу, без крви. без ичега. Не знам шта паметно додати, шта анализирати. Звезда је показала класу. Наравно да преузимам одговорност за све што се десило. Жао ми је, поготово код куће што смо играли. Најтежи пораз који сам доживео, поготово што је од вечитог ривала. Тешко нам је пало свима", рекао је Станојевић.

Навијачи су у неколико наврата током утакмице скандирали "Станоје одлази", а полетела је и једна петарда ка тренеру Партизана...

"Станоје одлази је нормална порука и поштујем став навијача. 'Продао си клуб Станоје' је већ одвратна порука и она не може на мене да се односи никада. А то Станоје одлази ћемо видети, то је најмањи проблем. Ја сам отишао када сам освојио 98 бодова, а нисам освојио титулу. Пре две године ја сам отишао, значи немам проблем да одем. Нисам неко ко бежи од одговорности, али да сам се продао... Коме?", емотивно је Александар Станојевић завршио кратко излагање на конференцији за медије.

]]>
Mon, 23 Sep 2024 22:53:45 +0200 Суперлига Србије https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5538922/aleksandar-stanojevic-174-veciti-derbi-partizan-crvena-zvezda.html
Ендиај пети фудбалер у историји који је постигао хет-трик на вечитом дербију https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5538957/crvena-zvezda-partizan-superliga-srbije-veciti-derbi.html Фудбалер Црвене звезде Шериф Ендиај постао је пети играч који је постигао три гола у историји вечитих дербија са Партизаном. Фудбалери Црвене звезде победили су на стадиону у Хумској екипу Партизана резултатом 4:0 у 174. вечитом дербију, а три гола за "црвено-беле" постигао је Ендиај.

Црвена звезда је уписала најубедљивију победу на стадиону Партизана у историји.

Ендиај је на мечу против Партизана постао први играч који је постигао хет-трик на вечитом дербију после 56 година. Црвена звезда је 17. новембра 1968. године победила Партизан 6:1, а три гола за "црвено-беле" тада је постигао Стеван Остојић.

По три гола до сада у вечитим дербијима постигли су Јован Језеркић, Марко Валок, Милан Галић и Стеван Остојић.

 

]]>
Mon, 23 Sep 2024 21:23:49 +0200 Суперлига Србије https://www.rts.rs/sport/fudbal/superliga_srbije/5538957/crvena-zvezda-partizan-superliga-srbije-veciti-derbi.html
Маринковић: Спремни улазимо у нову сезону, очекујем велику подршку https://www.rts.rs/sport/kosarka/aba_liga/5538891/vanja-marinkovic-kk-partizan.html Капитен кошаркаша Партизана Вања Маринковић каже да су црно-бели спремни за нову сезону и да очекује велику подршку навијача на мечу против Борца у првом колу АБА лиге. Спреман је и Француз Френк Ниликина, који истиче да је захвалан што може да игра пред навијачима Партизана у "Београдској арени". Кошаркаши Партизана ће у среду у Београду дочекати екипу Борца у првом колу регионалне АБА лиге.

"Момци су стварно добри. Добра група момака, позитивни, радни, вредни. Мислим да је то најбитније. Оно што смо одиграли мислим да је било врло добро и да спремни улазимо у нову сезону", рекао је Маринковић новинарима на "медија деју".

Наглашава да цео тим одлично сарађује са тренером Жељком Обрадовићем.

"Оно што је најбитније је да сви хоће да напредују, раде и уче, а мислим и да је њему то најбитније. Мислим да је и он срећан исто колико и ја", рекао је капитен Партизана.

Верује да ће екипа дати све од себе у дуелу са Борцем.

"Играмо први пут пред нашим навијачима. Очекујем велику посету и подршку, а од нас велику борбу и победу", истакао је Маринковић.

Ниликина: Захвалан сам што могу да играм за овај тим и ове навијаче

И Френк Ниликина каже да је спреман за почетак сезоне и да једва чека утакмицу против Борца.

"Не могу да дочекам да почне сезона. Радили смо много и спремали се. Једва чекам среду да одиграмо добро свих 40 минута. Надамо се да ћемо доћи до победе", рекао је Ниликина.

Нагласио је да жели да буде успешан у наредној сезони, а говорио је и о тренеру црно-белих Жељку Обрадовићу.

"Играчи као што сам ја су компетитивни и желе да буду на највишем нивоу, а он ће увек да буде искрен према нама. Извлачиће најбоље од нас што је и потребно током целе сезоне", рекао је кошаркаш Партизана.

Ниликина је напоменуо да је већ одушевљен навијачима Партизана.

"Захвалан сам што могу да играм за овај тим и ове навијаче. Не могу да дочекам Арену и 20.000 људи јер је пред 3.000 било сјајно. У Арени ће бити забавно, надам се првој победи", закључио је француски кошаркаш.

Бонга: Желим да будем бољи из утакмице у утакмицу

Исак Бонга је рекао да у наредној сезони очекује само победе и додао да верује у велику подршку навијача са трибина.

"Очекујемо само победе. То је нешто што сви имамо у себи и желимо то од сваке утакмице", рекао је Бонга новинарима.

Описао је како изгледа рад са Жељком Обрадовићем.

"Жељко од нас тражи основне ствари, нешто што не можеш да заборавиш. Оријентисан је ка детаљима. Све је у детаљима и много тога захтева од нас, али све то што тражи је нешто што смо способни да урадимо. Дефанзивно сам оријентисан и волим да играм одбрану. За мене је најбоље што могу да будем агресиван на обе стране, а имам и слободу да шутирам, нападам обруч, асистирам саиграчима", навео је кошаркаш Партизана.

Бонга је истакао да је одушевљен навијачима Партизана.

"Видели смо само трачак онога што следи и стварно сам узбуђен, осећа се енергија и страст са трибина и то су стварно сјајне ствари. Желим да будем бољи из утакмице у утакмицу. То су ми жеље сваке сезоне", нагласио је Бонга.

]]>
Mon, 23 Sep 2024 20:33:38 +0200 АБА лига https://www.rts.rs/sport/kosarka/aba_liga/5538891/vanja-marinkovic-kk-partizan.html
Надал ће играти за Шпанију на Финалном турниру Дејвис купа https://www.rts.rs/sport/tenis/5538874/nadal-ce-igrati-za-spaniju-na-finalnom-turniru-dejvis-kupa.html Рафаел Надал ће играти за тениску репрезентацију Шпаније на Финалном турниру Дејвис купа, саопштио је селектор националног тима Давид Ферер. Поред Рафаела Надала у селекцији Шпаније биће Карлос Алкараз, Роберто Баутиста Агут, Пабло Карењо Буста и Марсел Грањолерс.

Надал је последњи пут за Дејвис куп селекцију Шпаније наступио 2019. године.

Финални турнир Дејвис купа биће одигран од 19. до 24. новембра у Малаги. Шпанија ће у четвртфиналу играти против Холандије.

За Холандију ће наступити Талон Грикспор, Ботик ван де Зандшулп, Јеспер де Јонг и Весли Кулхоф.

]]>
Mon, 23 Sep 2024 18:53:59 +0200 Тенис https://www.rts.rs/sport/tenis/5538874/nadal-ce-igrati-za-spaniju-na-finalnom-turniru-dejvis-kupa.html