Читај ми!

Стреличарство добило хероје

Олимпијске игре у Лондону још нису званично отворене, а већ су остварена два светска и олимпијска рекорда у стреличарству. Донг Хјун Им оборио је за три круга сопствени рекорд, а са друговима из репрезентације оборили су стари светски екипни рекорд.

На дан свечаног отварања 30. летњих Олимпијских игара у Лондону оборена су два светска и олимпијска рекорда у стреличарству.

Јужнокорејски стреличар Донг Хјун Им са 699 поена у 72 стреле (максимум 720) оборио је за три круга сопствени светски појединачни рекорд, а са друговима из националне репрезентације Бубмин Кимом (698) и Јин Хиех Охом (690) са укупно 2.087 кругова оборио је за 18 кругова стари светски екипни рекорд, који је такође држала Јужна Кореја.

Колико је то добар резултат показује и податак да је у квалификацијама екипног дела другопласирана Француска имала 2.021, а трећепласирана Кина 2.019 кругова. Јужна Кореја је шампион из Пекинга, где је освојила треће узастопно екипно злато.

Донг Хјун Им је готово слеп на лево око, а нема идеалан вид ни на десном. Тај стреличар је већ освајао златне медаље на Олимпијским играма 2004. и 2008. године.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво