Читај ми!

Овације за oрлове

Српски олимпијци овацијама дочекани на сурчинском аеродрому. Милица Мандић, Ивана Максимовић и Вања Удовичић захвалили нацији на подршци. Председник Николић: "Освајали медаље, побеђивали, губили, све је то део живота и спорта... Хвала вам у име свих нас." Дочек испред Скупштине града Београда почиње у 20 сати.

Српски олимпијци, који су на Играма у Лондону освојили четири медаље, по једну златну и сребрну и две бронзане, овацијама су дочекани по доласку на аеродром у Београду, где су их сачекали председник Томислав Николић, породице и навијачи.

Нова звезда српског спорта, олимпијска шампионка Милица Мандић добила je највеће аплаузе по доласку у Београд где су је дочекали родитељи, али и бројни нови обожаватељи.

"Хвала што сте нас овако дочекали. Хвала председнику. Јако сам поносна на све, на себе, тренера, целу Србију. Они су били ветар у леђа", рекла је Милица Мандић. "Мислим да још нисам свесна шта сам урадила".

"У име спортиста захваљујем целој нацији на подршци... Очигледно смо били успешни. Народ је дошао да поздрави шампионе. Четири медаље је доста. Жао ми је што није било још више", рекао је председник српског Олимпијског комитета Владе Дивац.

Председник Србије обећао је да припреме за следећи олимпијски циклус почињу одмах.

"Освајали су медаље, побеђивали, губили, све је то део живота и спорта. Никада о њима нисте чули ниједну лошу реч... Хвала вам у име свих нас", рекао је Николић.

"Ја сам их испратио и пожелео им да се боре најбоље што могу. Треба им свима, посебно освајачима медаља, одати част. Знам колико вреди ово, посебно за децу која у њима виде нове узоре... Толико добре деце без иједног инцидента, можемо само да будемо поносни. Почињемо да се спремамо за Рио", рекао је Николић.  

"Хвaлa вaм у имe свих кojи смo тo глeдaли и сa вaмa сe рaдoвaли и тугoвaли. Свe нajбoљe", рекао је Николић. 

Министарка за спорт и омладину Алиса Марић честитала је спортистима на освојеним медаљама и захвалила им што су достојно представљали Србију.

Дочек довољно говори колико вредимо и шта смо урадили. Ово је посебан тренутак за све нас, рекао је капитен ватерполиста Вања Удовичић. "Честитам свима, а посебно онима који су освојили медаљу".

"Треба да се поносимо и будемо сви срећни", рекла је сребрна са Олимпијских игара, Ивана Максимовић, која је председнику Србије поклонила свој олимпијски број.

Дочек испред Скупштине града Београда почиње у 20 сати. 

Србију је на Играма у Лондону представљало 115 такмичара у 15 спортова, а поред Мандићеве, Максимовићеве и ватерполиста, бронзу је освојио и Андрија Златић, такође у стрељаштву.

 

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво