Србија против САД за престиж

Многи су предвиђали судар Србије и Америке у финалу Светског првенства у Кини у борби за злато. Прогнозе и предвиђања су једна, а стварност друга прича. Обе селекције нису оправдале очекивања па ће одмерити снаге у четвртак од 13 часова за пласман од петог до деветог места на Мундобаскету. Директан пренос меча можете пратити на Првом програму РТС-а, стрим на РТС Планети.

Пласманом Француза у полуфинале Мундобаскета кошаркаши Србије остали су без шансе за директан пласман на Олимпијске игре, па ће сутра против САД у борби за пласман од 5. до 9. места играти за престиж.

Са шампионата у Кини седам тимова избориће пласман у Токио, а за сада су то урадили САД, Аргентина, Иран, Нигерија, Аустралија, као и две европске репрезентације (Француска, Шпанија или Чешка), плус Јапан као домаћин.

Ипак, постоји још једна шанса, пошто ће преостала четири места попунити победници квалификационих турнира, а у Европи ће бити организован један са шест селекција на којем ће само победник ићи на ОИ.

Већ сада је изевсно да ће конкуренција на том турниру бити паклена, јер ће сем Србије учествовати и Грчка, Литванија, Пољска....

број коментара 0 Пошаљи коментар