Читај ми!

Мајица са дугиним бојама, смрт радника, претња смрћу - новинар преминуо током утакмице у Катару

Познати амерички новинар Грент Вал преминуо је током утакмице четвртфинала Мундијала у Катару, коју су Аргентина и Холандија играле на стадиону "Лусаил". Разлог смрти није објављен, али околности које су претходиле немилом догађају у најмању руку су сумњиве.

Грент Вал био је дугогодишњи фудбалски новинар, више од две деценије извештавао је о  фудбалу, а у Доху је стигао како би пратио Мундијал у Катару.

Током синоћне утакмице четвртфинала турнира, коју су на "Лусаил" стадиону играле Холандија и Аргентина, Вал се срушио у новинарској соби, затим и преминуо.

Неколико дана пре смрти, Вал је на друштвеним мрежама објавио да се не осећа добро, али и да је негативaн на тесту на коронавирус.

Вал је 6. децембра гостовао у једном подкасту, где је говорио да осећа бол у грудима и повишени притисак, као и да јез атражио помоћ у медицинској  клиници у прес центру Мундијала, мислећи да болује од бронхитиса.

Као терапију добио је сируп за кашаљ и антифламаторни лек ибупрофен.

Катарске власти још нису објавиле званичан узрок смрти америчког новинара, али оно што је чудно су околности које су претходиле кобном исходу Грента Вала.

Амерички новинар пре неколико дана учествовао је у инциденту, пошто је покушао да на једну утакмицу Мундијала уђе са мајицом на којој је дугиним бојама пружена подршка ЛГБТ популацији.

Обезбеђење га је држало 25 минута, на силу одузело мобилни телефон и захтевало од њега да скине мајицу уколико жели да уђе на стадион.

Грент Вал у Катару није се бавио само фудбалом, већ је истраживао и под којим околностима је живот изгубио један радник, држављанин Филипина.

На целу причу надовезала се и изјава Грантовог брата Ерика, који је у видео-поруци на Инстаграму рекао да је његов брат био здрав, као и да му је рекао да је добијао претње смрћу и да верује да је Грант убијен.

Очекује се званично саопштење власти у Катару.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије