Медија центар, новинарска дневна соба

Током трајања шампионата, прес-центар у „Мерцедес бенц арени" је малтене дневна соба новинара и фото-репортера. Кутак где настаје углавном све што можете читати и где се обрађује све што можете видети. Ево како сам га ја видео и доживео.

Истина, можда нисам баш најкомпетентији да судим, с обзиром на то да ми је ово први Евробаскет, али имам само речи хвале за услове у медија центру у Берлину. Најкраће речено – има баш све.

Смештен је тик уз терен, на двадесетак метара од терена и двестотинак од Микс зоне где играчи дају своје импресије непосредно по завршетку мечева. Сала за званичне конференције је у суседној просторији.

Новинарска соба има око 200 места за исто толико акредитованих представника седме силе, и на сваком од њих могуће је прикључити се на интернет и убацити пуњач за рачунар, таблет или телефон. Бежични интернет ради беспрекорно, а могуће је прикључивање преко кабла. Копир-машине су ту, за случај да је потребно отштампати или умножити.

Поред свега набројаног, у овом великом простору налазе се и четири велика ЛЦД телевизора, на чијим се подељеним екранима могу пратити сви мечеви који су у току у датом тренутку. Дакле, добра је веза са Монпењеом, Ригом и Загребом.

Такође, новинари се на овом месту могу окрепити хладним и топлим напицима или појести сендвич.

Ваља истаћи и похвалити волонтере, којих у сваком тренутку у медија центру има неколико и који стоје на услузи за свако питање или евентуални проблем. Међу њима је и једна девојка из Чачка, која тренутно студира у Берлину.

Кад је реч о простору намењеном представницима медија у хали, ту сам био, да тако кажем, повлашћен. Наиме, како је Радио-телевизија Србије носилац ТВ права, заједно са колегама Шаренцем и Дендом био сам смештен у новинарску ложу тик иза клупа.

Ипак, као што сте вероватно приметили, време сам више проводио шетајући се око паркета. Остале колеге из Србије биле су смештене у бокс иза коша.

Све у свему, близу идеалног. Бар за мене, дебитанта.

број коментара 0 Пошаљи коментар