Победа озбиљности, Грег и Ђинобили

Трећи дан такмичења и трећа победа Србије. Противник најлакши до сада, али мотивација и приступ исти. Максимални. Био је ту Грег Попович, а индиректно и његов пулен Ману Ђинобили.

Знао је наш стручни штаб шта може да очекује против Исланђана - много трчања и пуно шутева за три поена. За то су српски играчи били потпуно спремни. И баш зато резултат није изостао и већих проблема није било. Можда само скок у првом делу.

Добро је што носиоци нису провели много времена на паркету (само Недовић и Калинић играли преко 20 минута), да се нико није повредио и да су се сви уписали у стрелце. Радује офинзивно "укључивање" Калинића, Кузмића и Милосављевића.

Али једна друга ствар везана за српски напад обележила је овај меч. То је акција "Ђинобили", са краја првог полувремена, коју је позвао српски селектор.

О чему се ради? То нисмо успели потпуно да откријемо.

Недовић је у микс зони рекао да се ради о "специјал" акцији на истеку времена по којем Тео шутира тројку.

Селектор Ђорђевић је на питање на кога је мислио када је позвао "Ђинобилија", одговорио да то не може да открије и да не морају новинари баш све да знају. И у праву је.

Када смо већ код аса Сан Антонија, вреди поменути да је тренер овог НБА тима Грег Попович уживо  посматрао меч, али је након "најезде" српских навијача који су желели да се са њим сликају, ипак одлучио да се пресели у једну од ложа берлинске арене.

Сутра је меч против одлично припремљених и веома агресивних Турака, који су данас врло добром партијом шансе домаћина за пут у Лил свели скоро на минимум. "Орлове" вероватно чека борба за прво место, с обзиром да је Шпанија доживела други пораз на шампионату- овога пута од Италије предвођеном феноменалним Белинелијем.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар