Завирите у берлинску арену

Велелепна "Мерцедес Бенз арена" у Берлину угостила је тимове из групе Б и њихове навијаче. Ево како ова лепотица изгледа изнутра.

Арена која је донедавно у свету кошарке и спорта уопште била позната као "О2" арена, пре почетка првенества Европе у кошарци променила је називног спонзора, па је сада "Мерцедес бенз арена".

Овај мултифункционални објекат налази се у источном Берлину, на последњој станици трамваја и "С бана", која носи назив "Вушер штрасе" (Warschauer Straße station) и која је својеврсно транзитно чвориште овог дела града.

Обичан посетилац кошаркашке утакмице у овој хали има све услове да ужива и да се осећа угодно. До плаћеног седишта се може доћи путем великог броја улаза. За оне са дубљим џепом у понуди је ВИП ложа, са црним кожним седиштима.

Ходинк је пун разноразних радњи где се можете окрепити.

Најпопуларнији прозводи су переце и "кари вурст" кобасице (3-5€), а интересантно је да је потпуно легално купити алкохолно пиво или вино.

То би у Србији било кршење Закона о понашању на спортским приредбама, али не у највећој хали у главном граду најразвијеније државе на континенту.

Током целог дана, око хале чији је капицетет 13.650 места одвија се пратећи програм намењен навијачима, па се тако можете опробати у убацивању лопти у веш машину или сликати поред велике "Молтен BGL7X-E5F" лопте.

Иначе, у самој хали је ангажован велики број запослених, чији је задатак да брину о безбедности посетилаца и учесника мечева, да одговоре на свако питање и да усмере све оне који се загубе, што није редак случај...

 

 

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 07. сеп 2015, 14:52) - Плавић [нерегистровани]

Немачки није енглески ...

Warschauer Straße = Varšauer strase = Варшавска улица ...