Тешко али слатко, и много важно

Тешко. Врашки тешко. Али заслужено и слатко. И много важно. Тако су кошаркаши Србије успели да сломе отпор силно мотивисаног и са трибина сјајно бодреног домаћина.

На крају је одлучила једна лопта, она Бјелицина која је "без коске" прошла кроз обруч 0.9 секунди пре краја.

Утакмицу сте вероватно гледали, али велики притисак због изузетне важности меча међу нашим играчима и стручним штабом нисте могли да видите на ТВ-у.

Било је веома стресно и напето, што је највише показивао селектор Ђорђевић, иако нису заостајали ни Јоца Антонић и Неша Илић. Нарвно, и цела клупа. Мута је био необично миран већим делом сусрета. Можда је и ова ситуација за њега нормална.

Посебно му је у очи упала ситуација са краја првог полувремена када су Сале и Јоца буквално урлали и тражили да се прави фаул, јер је било искоришћено само два од могућа четири. То је било толико гласно, да сам их на тренутке чуо јасније од немачких бубњара који не знају за одмор. И уродило плодом - пресеклисмо ритим Немаца и са поеном предности отишли на одмор.

Кренуло је добро у наставку, разлика је порасла. Али... Немци не би били Немци, да се предају и одустану.

Ношени френетичном подршком врло предане публике заиграли су пуно боље и увели меч у неизвесну завршницу. Изједначење је на 24 секунде до краја донео Шафрцик, након два ифанизивна скока и пролетња Теодосића на финту шута. И тада се са наше клупе тражио фаул, али га није било.

Немци су онда сецкали наш последњи напад са два преостала фаула. Онда следи тајмаут и цртање последљег напада. За Бјелицу. За победу.

Истина, није испало све баш како је планирано, али је исход био планиран. То је признао и Сале на брифингу за српске медије после официјелне КЗШ.

Објаснио је да је ово најважнија победа у групи, јер омогућава избегавање разноразних кругова. Али није био потпуно задовољан. Поручио је да је изузетно задовољан што је Немачка сведена на само 66 поена а Новицки на 15. Каже, да му је неко то понудио пре првенства, оберучке би прихватио.

Највише му је засметао очајан шут за три поена (4/30), непотребно удвајање Недовића на плус 6, наседање Теа на финту Шафарцика и недостак продор игре. Дакле, добро је али не довољно и има места за напредак, каже Ђорђевић.

Сутра је дан одмора и прилика за нормалан тренинг, који ће наш тим одрадити од 13.30 до 15.00, након чега ће се селектор поново обратити медијима, и детаљније најавити сусрет са незгодним Исландом. Бићу тамо...

П.С.

Са мање мало мање пажње и са много мање жара пратио сам мечеве Италија-Исланд и Шпанија-Турска. Резултати за мене очекивани, али партије Исланда и Турске ипак неочекиване. "Рибари" још једном позитивно изненадили и показали да су све ближи јачим европским селекцијама. Од Турака се ипак очекивао знатно већи отпор и боља игра против Шпаније, која их је благо речено надиграла у свим елементима кошаркашке игре. Нашем тиму овакав развој догађаја иде на руку...

број коментара 0 Пошаљи коментар