Берлин, киша и свега 10 степени

Након сјаног старта на Евробаскету у Берлину и победе над фаворизованом Шпанијом, "орлове" очекује дуел са силно мотивисаним домаћином, којег предводи НБА звезда Дирк Новицки.

14.10 - Српски кошаркаши се загревају у Берлину.

13.00 - Kиша и даље пада у Берлину. Карте за утакмицу коштају од 50 евра.

Још увек нема гужве око хале. 

10.00 - "Мало касним са сумирањем сјајног јучерашњег дана, али оправдано. Морао сам да "јурим" свој, и даље изгубљени пртљаг и позајмим нешто гардеробе. Ту су ми у сусрет изашли чланови нашег експедиције - портпарол Сибиновић и потпредседник Клеут. И овим путем им се захваљујем на помоћи!

Субота је по свему била сјајна! Добро, време није било такво, али је много битније оно што се десило под кровом импозантне берлинске арене.

Фноменална партија Салетових играча, ту пре свега мислим на друго полувреме. О партији Белог не бих трошио много речи. Описао бих је једном речју - СПЕКТАКУЛАРНО! И заиста, можда се то у ТВ преносу не може уочити, али Немања је био доминантан на сваком делу терена, и против сваког чувара. Да, чак и против НБА играча Гасола и Миротића. Нема дилеме, спреман је Немања за најјачу лигу на свету.

Од осталих наших јунака издвојио бих и другог Немању, Недовића. Његова серија поена у првом полувремену била је, бар по мом мишљењу, кључна да останемо "изнад воде". То нам је и омогућило да у наставку "удавимо" Шпанце.

Друга ствар која ме је посебно импресионирала је број српских навијача који су били на јучерашњој утакмици. По слободној процени, било је то бар 70% присутних у хали, уз неких 20% Шпанаца и 10% осталих. Нису наши људи били организовани, али су били спорадично бучни. А у моментима када се меч ломио, то су и осетили и дали ветар у леђа. Нису само мене импресионирали, већ и селектора. Он је атмосферу описао као "невиђену и за њега неочекивану".

Истакао бих и сјајну организацију, бар за сада. На све се мислило, бар када је у питању рад представника медија. Прес центар је одлично позициониран, па вас двадесетак корака дели и од паркета, и од сале за конференције, и од микс зоне. Али о томе више другом приликом.

А сада се сви заједно окрећемо мечу против силно мотивисаног домаћина. Са Новицким".

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 06. сеп 2015, 13:09) - Siniša [нерегистровани]

Blog

Odličan blog, pravo osveženje za vaš sajt i sve ljubitelje košarke.

(недеља, 06. сеп 2015, 12:50) - VojoYu [нерегистровани]

Prvi korak

Bravo!!!!!!
Tako igraju oni koji brane boje svoje zemlje, srcem i znanjem.
Bez podcenjivanja protivnika.
Ostanite cvrsto na parketu i postujte svakog sledeceg protivnika a u nadigravanju pokazite da ste bolji i da put do medalje vodi samo preko vas.
Ovakvim igrama i bez medalje mozete potpuno uzdignute glave da se susretnete sa svojim navijacima uz osecanje da ste dali sve od sebe.
Hvala vam za ove divne trenutke radosti i ponosa!