Све зависи од Дирка, Тео је најбољи у Европи!

Немачки навијачи са нестрпљењем су очекивали почетак првенства и меч са Исландом. Наравно, уздају се највише у прву звезду тима - Дирка Новицког.

Јирген и његови другари дошли су два сата пре почетка меча како би покупили своје карте на благајни. Резервисали су их раније, још у априлу. Гледаће, и меч Шпанија-Србија од 18 сати.

"Мислим да ћемо победити Исланд са 20-30 разлике. Али сутра против Србије ће се видети колико смо заиста спремни и јаки".

Тек тада му откривам да сам из Србије, на шта он каже:

"Оооо, Теодосић! Најбољи у Европи!", био је искрен и узбуђен. "Обожавам да га гледам!"

Потом се осврнуо на сутрашњи меч:

"Биће много тешко против вашег тима. Ви сте фаворити за финале. Нама много зависи од Дирка. Како он буде играо, тако ће нам бити. Велики је притисак јавности, а уз то многи од ових играча ће први пут играти у овако великој дворани", каже 24-годишњи Јирген, студент дизајна.

Сматра да је ово последње такмичење на којем ће играти Новицки, јер је по њему готово немогуће отићи у Рио.

"Песимиста сам поводом пласмана на ОИ. Мислим да немамо превелике шансе да тамо одемо. То значи и Дирков опроштај и нови живот репрзентације без њега. Ипак, ту су Шрудер, Плајс, Цирбес - они су наша будућност"

 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 05. сеп 2015, 17:04) - anonymous [нерегистровани]

Ko to kaze

Nemacki navijaci, ko su ti navijaci?? ni jedan sporski kanal u Nemackoj neprenosi kosarku, moze se slobodno rci kada se igra kosarka, vaterpolo, odbojka, Nemci to vrlo retko prenose skoro nikada, pa kako mozemo da verujemo da nemci obozavaju i sa nestpljenjem ocekuju EU KOSARKU???

(субота, 05. сеп 2015, 17:04) - anonymous [нерегистровани]

Nemci su

ispušena muštikla, postali su reprezentacija koja se ravnopravno nosi sa Velikom Britanijom, Islandom i Holandijom