Израел

Репрезентација Израела ће своје мечеве играти у Француској, а у групи су са Русијом, Финском, Босном и Херцеговином, Пољском и Француском. Шансе за даљи пласман су мале и највероватније ће се са Финцима борити зa пето место.

Селекција Израела је до сада 26 пута учествовала на Европском првенству, а освојила је само једну медаљу, сребрну 1979. године. На осталим највећим такмичењима нашла се само три пута - једном на Олимпијским играма и два пута на Светском првенству, на којима није постигла већи успех. На Европском првенству у Словенији, Израелци су се нашли на подели 21. места.

Предводник је и прва ведета тима је Омри Каспи, који је члан Сакраменто Кингса и једини НБА играч у селекцији. Каспи је високо крило. Он ће помоћ имати од центра добро познатог Дора Фишера, па је сигурно да ће Израел бити изузетно јак под обручима.

Значајну улогу требало би да има и бек Шон Досон, до сада играч младе селекције. Од њега се очекује да постане лидер А селекције.  

Интересанто је да се у репрезентацији налази шест кошаркаша Хаполела из Тел Авива, само двојица из Макабија, а ту је и нови члан наше Црвене звезде Гал Мекел.

Састав Израела: Омри Каспи, Шон Досон, Лиор Елијаху, Дор Фишер, Јанив Грин, Елишеј Кадир, Равив Лимонад, Гал Микел, Јоген Охајон, Борис Ротбарт, Бар Тимор, Даган Јивзори

Селектор: Ерез Еделштајн

 

број коментара 0 Пошаљи коментар