Босна и Херцеговина

На крилима успеха кадетске репрезентације, али и без најбољих играча, Босна и Херцеговина одлази на континентални шампионат. Наше комшије су без значајнијег успеха у историји такмичења, тешко да ће ове године ствари бити другачије.

Прва звезда "змајева" на Европском првенству биће свакако селектор Душко Ивановић. Вишеструки клупски шампион Европе ипак имаће тежак задатак да од играча који су му на располагању направи тим који је кадар за високе домете.

У тиму нема прве звезде и годинама најбољег играча Босне - Мирзе Телетовића. У екипи нису ни Јусуф Нуркић ни Нихад Ђедовић, па је тешко очекивати да Немања Гордић и Елмедин Кикановић уопте прођу међу 16 најбољих на турниру.

Недавно је кадетска репрезентација Босне и Херцеговине освојила историјско злато на шампионату Европе, али тешко да ће та инјекција помоћи сениорском тиму.

Ипак, БиХ ће се борити у групи А за пласман у осмину финала са Израелом, Финском и Пољском, док се чини да је место међу 16 најбољих већ резервисано за Француску и Русију.

Састав:

Един Бавчић
Недим Буза
Немања Гордић
Елмедин Кикановић
Милан Милошевић
Мухамед Пашалић
Далибор Першић
Грегори Ренфро
Андрија Стипановић
Марко Шутало
Мирослав Тодић
Адин Врабац

Селектор: Душко Ивановић

број коментара 0 Пошаљи коментар