Ђорђевић за РТС: Бреме морања и резултата утицало на играче

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је, гостујући у Дневнику РТС-а, да је бреме фаворита омело његове изабранике у завршници првенства, али да је, без обзира на све, поносан на њих.

На питање како гледа на тек завршени Евробаскет, селектор је рекао:

"Може да се гледа и овако и онако. Ми смо највише разочарани, ми који смо такмичари и који смо се тамо борили. Отворено смо рекли да идемо на медаљу, да се за њу 'побијемо'. Играли смо јаку и озбиљну кошарку. Ипак, било је објективних разлога зашто смо слабо одиграли завршницу турнира, где смо наишли на озбиљне противнике, којима овом приликом честитам", рекао је Ђорђевић за РТС и посебно истакао јачину групе у којој је био наш тим.

Упитан да ли је бреме фаворита утицало на резултате, будући да су нас сада озбиљније схватали због резултата на прошлом Светском првенству, Сале Национале је одговорио:

"Ја бих волео да ми на сваком такмичењу играмо у полуфиналу. Ово је много теже такмичење и од Светског првенства и од Олимпијских игара, на које желимо да одемо. Ми смо изванредним односом према раду дошли до завршнице, али је то бреме ипак утицало на екипу. Без обзира на то, ја сам поносан на момке и све људе који су са нама радили. Али, треба нам још искуства", рекао је он и додао: "Мислим да ћемо после овог првенства бити зрелији. И да ће нам оно донети оно што је потребно за медаљу."

О пласману на Олимпијске игре у Рију и о евентуалном домаћинству квалификационог турнира, српски селектор мисли следеће: "Дајте нам да квалификације играмо у Србији. Ми волимо да играмо пред нашом публиком, имамо добар однос са њом. Мени је драго што се ово првенство гледало са великом пажњом и још једном се показало да је ово земља кошарке", закључио је Ђорђевић. 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 21. сеп 2015, 21:22) - trebor [нерегистровани]

Dobro je - moglo je i bolje

Ne treba tugovati. Očekivali smo (velika većina) finale i plasman na Olimpijske Igre a to su očekivali i sami igrači i stručni štab. Na žalost to nije ostvareno a koji su razlozi za to utvrdiće stručni štab. Ipak zauzeli smo 4. mesto u konkurenciji 24 ekipe, pobedili neke od najboljih evropskih selekcija (Španiju, Italiju, Tursku, Nemačku ...), ostvarili skor 7:2 u korist pobeda. Sve to se ne može nazvati neuspehom.
Iz svega učinjenog treba izvući pouke i dati sve od sebe kako bi se izborila viza za Olimpijske Igre 2016. Verujem da će ovi momci to i ostvariti i onda nas u Riu obradovati dobrim plasmanom. Samo hrabro napred!

(понедељак, 21. сеп 2015, 21:17) - anonymous [нерегистровани]

...

Sigurno.Da su manje vremena provodili sa devojkama a vise se koncentrisali na kosarku.

(понедељак, 21. сеп 2015, 21:09) - anonymous [нерегистровани]

Ubuduce potpun karantin

Ubuduce potpun karantin i bez izjava nikome. Mislim da je to bolje. A prepotentno nas je "Nasa Petorka" vec videla u finalui kao pobednika.