Бразилија, модерна престоница

Као најмодернији град у Бразилу, изграђен да буде престоница државе, Бразилија се поноси Унесковим статусом светског наслеђа. Национални стадион "Мане Гаринча" је други највећи у Бразилу и на њему ће се одиграти меч за треће место на Мундијалу.

Бразилија је престоница и један од најмодернијих градова у Бразилу, што и није неко чудо када се има у виду чињеница да је основана 1960. године, у настојањима бразилске владе да се отргну од колонијализма и покажу свету ново лице.

У светским круговима, Бразилија представља авангарду у архитектури. У центру града налазе се здања државних институција, али и неколико монументалних грађевина, које би требало да покажу величину и снагу Бразила, чиме је Бразилија заслужила Унесков статус светског наслеђа.

Иако није позната по фудбалу, Бразилија је организовала велики број врхунских спортских манифестација, као што је Светско првенство у футсалу 2008. године.

Национални стадион "Мане Гаринча" импонује модерним изгледом, али и величином, с обзиром да може да прими 70.000 гледалаца, што га после "Маракане" чини другим највећим стадионом у Бразилу. На њему ће бити одиграну седам мечева на Мундијалу, укључујући борбу за треће место.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 27. јун 2014, 23:01) - anonymous [нерегистровани]

AutoCAd 2013

Ovaj stadion se pojavljuje prilikom startovanja AutoCad 2013 :).