Исланд за нову сензацију, овог пута на Мундијалу

Репрезентација Исланда, након сензационалног наступа на Европском првенству, креће у нови изазов – прво учешће на Светском првенству. У конкуренцији Хрватске, Украјине и Турске, Исланђани су освојили прво место и директан пласман на Мундијал.

Највећа вредност ове екипе је тимски дух. Тимском игром су на Европском првенству успели да стигну до четвртфинала, у нокаут фази надиграли су Енглезе. Самопоуздање је на високом нивоу, што може бити кључ да ова екипа нема само епизодну улогу у Русији.

Свакако Исланђанима ће бити тешко да стигну до елиминационе фазе такмичења јер се налазе у Групи Д са селекцијама Аргентине, Хрватске и Нигерије.

Сигурно највећа звезда тима је играч средине терена Гилфи Сигурдсон, који највећу помоћ у везном реду има у капитену Гунарсону, а за голове су задужени Финбогасон и Гудмундсон.

Селектор Хеимир Халгримсон на располагању ће имати следеће играче:

Голмани: Ханс Халдорсон (Рандерс), Рунар Рунарсон (Нордсјеланд), Фредерик Шрам (Роскилде)

Одбрана: Биркир Севарсон (Валур), Рагнар Сигурдсон (Ростов), Кари Арнасон (Абердин), Ари Скуласон (Локерен), Сверир Ингасон (Ростов), Хердур Магнусон (Бристол Сити), Самуел Кари Фридјоунсон (Валеренга), Хоулмар Ејолфсон (Левски)

Везни ред: Арон Гунарсон (Кардиф), Гилфи Сигурдсон (Евертон), Емил Халфредсон (Удинезе), Биркир Бјарнасон (Астон Вила), Јохан Гудмундсон (Барнли), Олафур Скуласон (Карабук), Арнор Траустасон (Малме), Рурик Гисласон (Сандхаузен)

Напад: Алфред Финбогасон (Аугзбург), Јон Бедварсон (Рединг), Бјерн Сигурдарсон (Ростов), Алберт Гудмундсон (ПСВ Ајндховен).

 

број коментара 0 Пошаљи коментар