Литванија

Увек неугодна и непредвидива, репрезентација Литваније у Шпанију долази без искусних Линаса Клејзе и Робертаса Јавтокаса, али то свакако неће пољуљати морал и веру код кошаркаша Јонаса Казлаускаса.

Литванија је, готово увек, један од фаворита. Било да је реч о Европском или Светском првенству, или Олимпијским играма.

Иако су највећи успех, када је реч о Мундобаскету, остварили 2010. године када су били трећи, Литванци су сваки пут изузетно неугодан ривал, а на њихову жалост, и веома непредвидив тим.

Прошле године, на Европском првенству, тешком муком су прошли групну фазу, али су онда додали гас и догурали до финала.

Пре четири године, заиграли су на Првенству света у Турској захваљујући специјалној позивници, а онда су дошли до полуфинала без пораза. Ипак, нису могли преко тима САД, па су се задовољили, на крају, трећим местом.

У Шпанији неће имати помоћ неких одличних искусних играча као што су Робертас Јавтокас и Линас Клејза, али ће зато тим предводити Мартинас Поциус, Паулиус Јанкунас и Јонас Мачијулис, као и играч Торонта Јонас Валанчиунас.

Тренер Јонас Казлаускас има на располагању, и без Клејзе и Јавтокаса, веома снажан тим, спој искусних и младих играча, па ће без икакве сумње бити веома узбудљиво гледати тим Литваније на Светском првенству.

Састав Литваније: Мартинас Поцијус, Мантас Калниетис, Миндаугас Кузминскас, Дарјус Лавринович, Јонас Масијулис, Роналдас Сеибутис, Симас Јасаитис, Донатас Мотиејунас, Кшиштоф Лавринович, Паулијус Јанкунас, Јонас Валансијунас и Шарунас Василијаускас.

Селектор: Јонас Казлаускас.

број коментара 0 Пошаљи коментар