Završeno snimanje serije "Moja generacija"

Priča o generaciji "Z"

U prvom polugodištu školske 2018/19. snimljena je nova RTS-ova igrana serija „Moja generacija". Ona govori o onima koji su nasledili čuvene „milenijalce", generaciji "Z", odnosno o maturantima jedne beogradske gimnazije (rođenim 2000-te, u godini zmaja po kineskoj astrologiji).

U serijalu o odrastanju, tradicionalno jednom od najpopularnijih podžanrova na ovim prostorima, pratimo junake iz dva razreda (iz crvene i plave smene) u prvim danima nove školske godine u kojoj će doneti važne životne odluke. Dramaski zapleti, oplemenjeni humorom i muzikom govore o dilemama i problemima ali i radostima u životu mladih u Srbiji, njihovim roditeljima i profesorima.

Serija je snimana četiri meseca na brojnim lokacijama u Beogradu, a režirali su je Miloš Petričić, Milan Konjević i drugi. Glavne uloge i priliku da zasijaju dobilo je 20-tak najtalentovanijih mladih glumaca. I to je sigurno jedan od najvećih kvaliteta ovog serijala od 44 epizode koji ćemo gledati u februaru 2019. godine.

Uloge Plava i Crvena smena: Predrag Vasić, Jovana Milovanović, Katarina Živković, Nikola Stanković, Jana Milosavljević, Nemanja Rafailović, Kristijan Marković, Nenad Petrović, Isidora Građanin, Nikola Malbaša, Kristina Jeftović, Sava Stojanović, Stefan Vukić, Ivana Adžić, Milan Zarić.

Ostale uloge: Nebojša Rako, Ana Mandić, Milica Zarić, Slobodan Beštić, Miloš Vlalukin, Katarina Žutić, Predrag Bjelac, Darko Tomović, Vladan Dujović, Nenad Ćirić, Aleksandar Đurica...

Scenaristi: Vladimir Simić, Vladimir Ćosić, Milena Depolo, Milan Konjević, Nina Džuver...

Muzika: Zemlja gruva & Mistejk Mistejk i drugi.

broj komentara 0 pošalji komentar