RTS obeležio veliki jubilej

Zajedno smo proslavili šezdeseti rođendan Televizije u Srbiji. Kao krunu bogatih programskih sadržaja kojima je Radio-televizija Srbije čitave godine obeležavala ovaj značajni događaj, gledaocima smo poklonili dva spektakularna koncerta na stadionu "Tašmajdan".

Oni koji nisu uspeli da dođu do besplatnih ulaznica direktan prenos koncerata mogli su da prate na Prvom programu televizije, na RTS Planeti i RTS Svetu, Radio Beogradu ali i putem video-bima, na tri lokacije u Beogradu.

Na prvom rođendanskom koncertu RTS-a, na sceni stadiona "Tašmajdan", 23. avgusta, smenjivali su se članovi ansambala Muzičke produkcije RTS-a – Hor i Simfonijski orkestar, Big bend, "Kolibri", Dečji hor, kao i gosti iz ansambla "Kolo", poznati glumci, najveće zvezde klasične, džez i zabavne muzike – ukupno oko 200 umetnika-izvođača.

Drugi slavljenički koncert RTS-a bio je rezervisan je za najveće hitove narodne muzike. Stadion "Tašmajdan" bio je premali da primi sve one koji su želeli da čuju 60 najlepših narodnih pesama, za koje je skoro godinu dana glasala upravo RTS-ova publika! Dodeljena je i nagrada "Zlatni mikrofon" Radio Beograda Predragu Živkoviću Tozovcu za višegodišnji rad, stvaralaštvo i doprinos kvalitetu i slušanosti programa Radija.

Dvadeset hiljada posetilaca na stadionu "Tašmajdan", gledaoci ispred TV ekrana – 1,5 miliona njih prve večeri i skoro dva miliona druge večeri – uživali su u šest sati muzike koju je izvodilo 400 umetnika na sceni.

Iza scene radilo je 300 ljudi, a koncerti su uživo prenošeni sa čak 15 kamera.

Hvala što ste bili naši gosti... jer najbolje tek sledi!

broj komentara 0 pošalji komentar