60 godina Televizije u Srbiji: Najbolje tek sledi!

Radio-televizija Srbije je počela sa radom 23. avgusta davne 1958. godine. Toga dana je na „zadatku“ bilo oko 150 ljudi, jedna reportažna kola sa tri kamere, i četiri filmske kamere.

Danas, 6 decenija kasnije, sa čak 11 televizijskih i 4 radijska programa, internet izdanjem, teletekstom, razgranatom mrežom dopisništava, muzičkom produkcijom, produkcijom nosača zvuka, izlagačkom i izdavačkom delatnošću, i novom multimedijalnom platformom, RTS je izrastao u jednu od najstabilnijih medijskih institucija kojoj građani Srbije najviše veruju. 

To potvrđuju merenja gledanosti. Radio-televizija Srbije je godinama unazad isključivo sama sebi konkurencija. U proteklih pet godina, RTS je u kontinuitetu najgledanija srpska televizija i svake godine beleži pozitivan rast u broju dobijenih dana.

Ponosni smo na činjenicu da izuzetnu gledanost postižemo pre svega emisijama sopstvene proizvodnje. Lideri smo u proizvodnji domaćih TV filmova i serija visoke produkcije. Gledaocima obezbeđujemo prenose globalnih političkih ektuelnosti, sve najvažnije sportske događaje i ekskluzivna prava na prenose kulturnih i zabavnih dešavanja širom sveta.

Povodom proslave pola veka postojanja, pokrenuli smo specijalizovani dvadesetčetvoročasovni kanal kulture, a u godini kada obeležavamo 6 decenija postojanja Televizije u Srbiji, počela je sa radom multimedijalna internet platforma RTS Planeta. Uz sve naše TV i radijske kanale, koji se mogu pratiti uživo ili odloženo do 72 sata, RTS Planeta trenutno nudi i više od 9000 emisija svih žanrova iz bogatog programskog arhiva, priče iz dopisničke mreže RTS-a, kao i muzička izdanja PGP RTS-a.

Nastavićemo da rastemo upravo kroz razvoj OTT usluge, Televizija i Radio 21. veka su naš cilj koji smo počeli da ostvarujemo i verujemo da ćemo uspešno nastaviti u tom pravcu.

broj komentara 0 pošalji komentar