S Tamarom u akciji: Peta sezona serijala od 9. marta

Nove atraktivne televizijske priče posvećene akcijama nacionalnog humanitarnog projekta i TV serijala „S Tamarom u akciji“ pratićemo na Prvom programu RTS- a od 9. marta, u redovnom terminu petkom u 21 sat.

Nakon Severa Kosova, odakle je u martu 2016 startovala prva TV sezona, preko južne Srbije gde su ostvarene akcije pomoći kroz dve televizijske sezone- isto toliko akcija biće realizovano i u istočnoj Srbiji. Zato je predstojeći, peti ciklus humanitarnih akcija i TV emisija Tamare Grujić, posvećen pomoći porodicama iz ovog kraja naše zemlje.

Tamara Grujić, autorka i producentkinja humanitarnog projekta i TV serijala „S Tamarom u akciji" (Triangl produkcija) : „Želeli smo da i ovom regionu posvetimo dve TV sezone. Nove akcije pomoći porodicama počinjemo iz Požarevca. A kao što ste već navikli (i hvalili nas tokom proteklih sezona)- nastavićemo da vam, osim renoviranja stambenog prostora, prikazujemo i dočaravamo (u društvu onih kojima pomažemo)- znamenitosti, manifestacije, tradiciju i lepote krajeva Srbije u kojima ostvarujemo naše akcije."

Uz jedanaest akcija pomoći porodicama, za kraj petog ciklusa emisija, autorka i njen tim realizovaće i specijalnu društveno- odgovornu akciju: doprinos renoviranju Dečjeg onkološkog odeljenja Pedijatrijske klinike u Kragujevcu

Tamara Grujić: „Od početka emitovanja serijala na RTS- u sve do sada, često su nas kontaktirali iz raznih asocijacija posvećenih pomoći osetljivim i ugroženim društvenim grupama, sa apelima da podržimo njihove inicijative, potrebe. To se poklopilo i sa težnjama mog tima jer smo često razmišljali o načinima na koje bismo naše akcije proširili sa socijalno ugroženih porodica i na širu društvenu zajednicu. Sada će i to biti moguće- obezbeđena su sredstva, zahvaljujući podršci i razumevanju naših divnih sponzora. Moćićemo da prihvatamo i veće građevinske poduhvate. Sa tri nova majstora, u ekipi će nas odsada biti desetoro i moćićemo da postignemo više nego ikada ranije!"

Serijal „S Tamarom u akciji" je, uz krilaticu „Popravljamo kuće i živote", sasvim spontano ali trajno- ovekovečio opravdanost i uspostavljanje još jedne sintagme : „Slavimo i podstičemo solidarnost".

Tamara Grujić: „Osnaženi i sa uvećanim izvršnim timom, najavljujemo da ćemo i u svakoj našoj narednoj TV sezoni imati i emisiju o akciji kojom ćemo doprinositi unapređenju kvaliteta života šire zajednice. Veliki podstrek i motovacija za moj tim i mene su izuzetni rezultati gledanosti serijala, stalni afirmativni komentari i nepodeljena, nesebična podrška koju dobijamo gde god da realizujemo akcije."

Osim humanitarnog rada, Tamara se u svojim televizijskim emisijama na RTS-u trudi da prikaže na što upečatljiviji, novinarski i televizijski način i prirodne lepote naše Srbije, narodnu tradiciju, folklor i običaje.

U agendi za ovu godinu: 25 akcija pomoći porodicama ali i dve posvećene zajednici

Tamara i njen 20-to člani tim, pomoći će još 11 porodica na istoku naše zemlje a na jesen 2018- te će obradovati još 14 porodica zapadne Srbije.
I to neće biti sve: svoje akcije proširili su i na ustanove, odnosno udruženja ranjivih grupa ljudi: osim renoviranja Dečijeg onkološkog odeljenja Pedijatrijske klinike u Kragujevcu (u saradnji sa Udruženjem „Nurdor"), pomoćiće i izgradnju prve Rehabilitacione banje za obolele od multipleks skleroze, u Banji Vrujci.

Petu sezonu serijala „S Tamarom u akciji" pratite od petka 9. marta 2018 na Prvom programu Javnog medijskog servisa Srbije.

broj komentara 45 pošalji komentar
(nedelja, 20. jan 2019, 22:03)
anoDragana Lazarevicnymous [neregistrovani]

Molim vas pomozite

Molim vas pomozite zivim u kuci gde nema kupatila vode i struje. Sa dva bolesna i stara roditelja. Inace sam majka cetri maloletne dece koja nazalost zbog losih uslova nisu kod mene molim vas.pomozite

(nedelja, 20. jan 2019, 14:39)
Nena Mijailović [neregistrovani]

Draga tamara

Dobar dan ja sam nena iz sevarica imam sedmoro dece živim baš siromašno muž mi nigde neradi živimo od dečijeg dodatka i socijalnog jedno dete mi je bolesno od epilepsije hvala bogu sada je sve stabilno doktori su rekli da je to iščeznulo ja bih volela da nam pomognete prozori su nam polupani grejemo se na šporet jedva se snalazimo za drva nemamo ni vodu wc imamo ali nije izrađeno zidovi su nam izguljeni nismo krečili od 2015 unapred vam hvala
Ime:Nena
Prezime:Mijailović
Adresa:Šecarice Karadjordjeva 64
Telefon:0640004535

(ponedeljak, 14. jan 2019, 12:33)
natasa [neregistrovani]

pomozite nam

Dobar dan hteli bismo da se prijavim za radnu akciju pomozite nam jako loše živimo a imamo dve male dece a nemamo struju
Molimo vas da nam pomognete
Selo kulpin pvomajska107.mobilni.0621472999

(petak, 11. jan 2019, 21:51)
Zola [neregistrovani]

Tamari, ekipi i kuci Milici

Mila Tamara, gledam Vašu emisiju i plačem - na početku od tuge, na kraju od sreće. Koliko je onih kojima ste uneli nadu i radost, promenili nabolje njihove živote. Pa sva ona divna deca! Hvala Vam, i Vama i Vašoj ekipi! Profesorka u penziji.

(ponedeljak, 07. jan 2019, 15:10)
Stojan [neregistrovani]

Divljenje

Tamara zamerao sam ti što ne dolaziš u Vojvodinu, ali posle ove 3 epizode, na badnje veče i božić, sve ti opraštam. Bile su predivne, 3 divne dame i udruženje pun pogodak bravo.

(nedelja, 30. dec 2018, 15:13)
Amela Kurtisi [neregistrovani]

DOBRO delo,posle tugr

Postovana Tamara!Od samog pocetka vas pratim,i divim se vasoj hrabrosti i velikodusnosti,u ovom surovom vremenu.Trenutno ste vi jedino svetlo,u ovoj surovosti.Volela bih da pomogne te mojoj majci.Celog života, od rodjenja se pati i bori,kroz zivot.Rano je ostala udovica sa troje dece,bez posla, doma...Napravila je kucu,sama radeci na njivama,i po tudjim kucama.Ta kuca je ne dovrsena,sa vlagom,promajom...Trenutno,ona je sama,nas dve sestre smo udate,ali brat je odlucio da je napusti,i zivi sa svojom devojkom,za koju nije niko od nas.On je trenutno kaznjava zbog mamine odluke.Necu vise da duzim,samo bih vas zamolila,da joj pomognete,da i nju jednom sunce ogreje,a to ste vi,i vase kolege.Pomozite i jednoj goranki,to smo po naciji.Kaludjerica,Beograd.

(petak, 28. dec 2018, 21:50)
Petrov Igor [neregistrovani]

Sa tamarom u akciji

Draga. Tamara odavno sam hteo da vam pišem ali sam se bojao da ce te me odbiti u prijavljivanju. Ono što sam hteo da vam kažem ja zivim sa petoro dece i sesto na putu. Zivim u maloj nenamestenoj kuci u srpskom krsturu. Jer nemam uslove da je namestim. Pa bih vas zamolio vas draga Tamara da vi to uradite. Bio bih vam večno Zahvalan. Ovo je moj broj telefona. 0628233422. Ako se odlučite da mi se javite. Sa velikim poštovanjem vas pozdravljam. Igor.

(sreda, 26. dec 2018, 00:57)
Milena Maksimović [neregistrovani]

Draga Tamara

Draga Tamara ...Dugo sam razmisljala dali davam pisem.Gledam svaku vasu emisiju od samog pocetka.Ovim putem dih htela da prijavim za pomoc moju porodicu koja zivi u Prokuplju,majku,sestru,zeta i sestrice blizance od dve ipo godine.Jako bi volela da im se pomogne.Moj broj je 0621124544 Milena...

(nedelja, 23. dec 2018, 15:26)
anica onymous [neregistrovani]

Molim za pomoć

Dobar dan,naša porodica nikad ništa nije dobila ni od koga, borimo se sami kako znamo i veoma je teško. Živimo sa mojim roditeljima, i sa dvoje male dece koja zbog vlage non stop kašlju. Kuću smo počeli još pre 12 godina i to tako stoji jer nemamo para da je završimo. Ja i suprug spavamo u istoj sobi sa decom, živimo od dečijeg dodatka koji iznosi 5.000.hilj.i suprug se trudi radi privatno po Beogradu, nikad nije kod kuće. Svima je teško, nemamo svoj kutak i ja patim od alergije jer postoji vlaga u kući, non stop sam pod lekovima, nemam kome da se obratim, bar da to napišem da mi spadne teret. Živimo u Pečenjevce, kod Leskovca i bili bi vam zahvalni do neba. Tel /,016791431ili0645978535

(subota, 15. dec 2018, 09:10)
Milos cajic [neregistrovani]

Za druga

Molim vas da pomognete porodici markov ic iz sela kravlja jel zive bedno nema kupatilo kupa ju se u stali nema kujnu nema spavacu sobu zive u jednoj sobi njih 5 imaju zidanu kucu ali tdeda da se sredi oni zi e u staroj kuci od blata bio bih vam zahvalan ako biste to u radili