Beovizija 2018.

Festival Beovizija, na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije, održaće se u utorak, 20. februara. Uživo iz Centra "Sava", gledaoci će od 21.00 moći da prate izbor srpskog predstavnika na RTS1, RTS Svet i putem livestream-a na sajtu RTS-a.

Nakon devet godina, publika i petočlani žiri će svojim glasovima u odnosu 50:50 odlučiti ko će nas predstavljati na 63. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za "Pesmu Evrovizije", koja će se u maju ove godine održati u Lisabonu, selekciona komisija je u konkurenciji od 75 kompozicija odabrala 17 koje ćemo slušati na festivalu "Beovizija 2018".

Ovogodišnju Beoviziju otvoriće Hor RTS-a i plesni ansambl "Una Saga Serbica" pobedničkom numerom Pesme Evrovizije 2007. godine „Molitva" u specijalnom aranžmanu. Takmičari će svoje kompozicije stručnom žiriju izvesti po redosledu koji je određen žrebom u direktnom prenosu na RTS-u. U revijalnom delu nastupiće bivši predstavnici Srbije na Evrosongu - Jelena Tomašević, Marko Kon, Moje 3, Milan Stanković, Sanja Vučić, Bojana Stamenov i Tijana Bogićević, kao i gosti iz regiona - grupa "Regina", Sergej Ćetković, Knez i Žak Houdek.

Voditelji festivala su Kristina Radenković, Dragana Kosjerina, Branko Veselinović i Aleksandar Stojanović.

Sav prihod od SMS poruka tokom "Beovizije 2018" biće preusmeren za sprovođenje integrisane, sveobuhvatne Nacionalne kampanje RTS-a "Rak je izlečiv", koju su pokrenuli Javni medijski servis Srbije i Ministarstvo zdravlja. Kampanja "Rak je izlečiv" je posvećena prevenciji i borbi protiv malignih bolesti i trajaće godinu dana. 

Urednici festivala „Beovizija 2018": Anja Rogljić i Uroš Marković

Reditelji: Marko Novaković i Igor Basorović

Beovizija 2018, utorak, 21.00, RTS1, RTS Svet i sajt RTS-a! 

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 18. feb 2018, 04:34) - G [neregistrovani]

Evrovizija

Lepo sto se narod opet pita ko ce nas predstavljati na evroviziji, nadam se boljim rezultatima ove godine jer se nismo bas proslalili u poslednjih nekoliko evrovizija...