Svetski dokumentarni hitovi - ponedeljkom na RTS 2

Udarni termin na Drugom programu RTS-a, ponedeljkom od 20.00, rezervisan je za najbolje dokumentarne filmove iz celog sveta.

U ponedeljak, 15. januara ne propustite priču o jednoj od najopasnijih manifestacija na svetu - trci sa bikovima u Pamploni, koja prouzrokuje oko stotinu ranjenih svake godine, uključujući 16 smrtnih slučajeva koji su se dogodili tokom proteklog veka. Zatim, 22. januara saznajte više o neobičnoj avanturi istraživača Kloda Loriusa, koji je još 1957. godine išao na Antarktik, a 1965. prvi upozorio na posledice globalnog zagrevanja.

Od 29. januara sledi blok dokumentaraca o muzičkim zvezdama, koji će vam pomoći da bolje upoznate i otkrijete skrivene i manje poznate detalje života vaših omiljenih muzičara. Imaćete priliku da pogledate filmove o karijerama čuvenih muzičkih grupa koju se obeležile godine za nama - Duran Duran, Sex Pistols, The Stooges i neverovatnih umetnika kao što su Dejvid Bouvi i Dženis Džoplin...

Najbolji strani dokumentarni program - Trka s bikovima, Led i nebo, Duran Duran: Unstaged, Dejvid Bouvi: Neispričana priča, Gimme Danger , Prljavština i bes i Dženis: Mala tužna devojka... svakog ponedeljka u 20.00, samo na Drugom!

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 04. feb 2018, 18:45)
Aron [neregistrovani]

Kralj

Lepo, ali ste ako smem da kazem zaboravili kralja rock n roll-a Elvis Presley-a