Istorijska gledanost RTS 1 i u 2017.

Prvi program Radio-televizije Srbije u 2018. godinu ulazi kao ubedljivo najgledaniji TV program u Srbiji.

Kao i prethodne, i ove godine Prvi program RTS-a ostvario je novi istorijski rezultat - do 31. decembra bio je najgledaniji čak 360 dana!

Prvi program RTS-a svakodnevno u proseku prati blizu 3 500 000 građana Srbije. Ima najveći udeo u gledanosti od 20,2%, a u intervalu od 19.00 do 23.00, kada je najveći broj građana ispred TV ekrana, RTS ima za skoro 100% više gledalaca od druge po gledanosti televizije.

Na rang listi 50 najgledanijih emisija u 2017. godini, 49 su emisije Prvog programa RTS-a, a na listi prvih 100, čak 93.

Tokom godine, na Prvom ste najviše gledali nove domaće serije: Santa Marija Dela Salute, Ubice mog oca, Vojna akademija (treća sezona), Senke nad Balkanom, Psi laju vetar nosi, Meso, Kozje uši, kao i reprize serija Selo gori, a baba se češlja, Nepobedivo srce, Greh njene majke, Policajac sa Petlovog brda, Srećni ljudi, Porodično blago, Ravna gora, Vruć vetar i Stižu dolari.

Najpopularniji filmovi u 2017. su: Montevideo vidimo se, Tesna koža, Zona Zanfirova, Montevideo bog te video i Kamiondžije ponovo voze emitovani na Prvom programu.

Od sportskih događaja, za koje je RTS imala ekskluzivna prava, najledaniji bili su: Liga Evrope u fudbalu, EP u košarci i odbojci, kvalifikacije za SP 2018. u fudbalu, Dejvis kup, kao i doček odbojkašica Srbije koje su osvojile evropsko zlato.

U vrhu gledanosti uvek je centralna informativna emisija Dnevnik 2, kao i legendarni kviz Slagalica. Najgledanije dokumentarne emisije su Kvadratura kruga i Sasvim prirodno kao i Izvlačenje nagrade "Uzmi račun" i Državna lutrija Srbije.

Iz zabavnog programa izdvojile su se dve nove emisije: 60 najlepših narodnih pesama i Luda noć koje su privukle veliku pažnju gledalaca, a tu su i kvizovi Potera i Ja volim Srbiju kao i emisija S Tamarom u akciji.

Godinu na Drugom programu obeležili su vrhunski dokumentarci, dečji program, emisije iz kulture i nauke, ekskluzivni sportski prenosi kao i svetske hit serije, a najveću pažnju privukla je emisija Razgovori sa Putinom.

U 2018. godini nastavićemo da proizvodimo najkvalitetnije sadržaje koji nas čine najgledanijim TV programom u Srbiji!

Očekujemo da i poslednji dan u ovoj godini provedete uz RTS, jer smo vam pripremili serijski spektakl Nemanjići - rađanje kraljevine i šestočasovni Novogodišnji program uz koji zajedno slavimo 60 godina televizije u Srbiji!

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 07. jan 2018, 15:49)
anonymous [neregistrovani]

Rts

Novogodisnji program najbolji ikada, sve cestitke!!

(nedelja, 31. dec 2017, 18:56)
anonymous [neregistrovani]

ile

Rts je bez dileme najboji javni servis u regionu.pozz