Pala poslednja klapa RTS-ove serije "Koreni"

U okolini Jagodine završeno je snimanje serije "Koreni" po antologijskom romanu Dobrice Ćosića. Gledaoci RTS-a Katiće i ostale meštane mitskog sela Prerova gledaće tokom 2019. godine u deset celovečernjih epizoda. Serija je snimljena u produkciji Radio-televizije Srbije i izvršnoj produkciji kuće Eye to Eye.

Politička previranja u Srbiji s kraja devetnaestog i na početku dvadesetog veka, problem identiteta i porekla, odnos privatnog i političkog, a sve kroz prizmu bogate seoske porodice Katić okvir su Ćosićevog romana. Ekipa serije naporno je radila proteklih meseci u Gornjem Račniku, a poslednja klapa svima je došla kao olakšanje i nagrada za ogroman trud.

"Mislim da smo uspeli da se sa tim veoma ozbiljnim materijalom iznesemo i mi našom silom, svih nas i pisaca i glumaca i svih sektora, mislim da smo uspeli", ističe reditelj serije Ivan Živković.

Aćima Katića, čoveka tradicionalnog kova i radikala igra Žarko Laušević.

"Zahvalan sam stvarno celoj ekipi koja se vrlo potrudila da uradi jedan vrlo profesionalan posao. Nadam se da će imati smisla. Za tako dobru literaturu mislim da bi uvek trebalo da se pronađe vreme."

Goran Šušljik, izvršni producent i glumac, uz zahvalnost svima koji su pomogli projekat, zaključuje: "Srećan sam što sam bio u prilici da zajedno sa svima nama ispričam priču koju je ispričao Dobrica Ćosić. Mislim da će ona zauvek biti važna za nas."

Seriju "Koreni" gledaćemo u 2019. godini, a tokom sledeće godine RTS će emitovati čak šest premijernih naslova, najveći projekat naše kuće, dramsko-igranu televizijsku obradu srednjeg veka "Nemanjići - rađanje kraljevine", povodom 100 godina pobede saveznika u Velikom ratu, seriju "Čarape kralja Petra". Slede i nove sezone "Komšija" i "Vojne akademije", kriminalistička serija "Pet" i sitkom "Jutro će promeniti sve".

 

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 22. okt 2018, 00:40)
Olga [neregistrovani]

Koreni

Odusevljena sam serijom jedva cekam drugu epizodu, gluma, kadrovi, scenario i ambijent, uvodna spica, sve je toliko dobro odradjeno da me je ostavila bez daha

(četvrtak, 13. sep 2018, 08:22)
S [neregistrovani]

Serija koja obecava :)

Imala sam priliku da pogledam prvu epizodu Korena na filmskom festivalu u Somboru i malo je reci da sam je odgledala bez daha. Glumci na celu sa Lusevicem maestralni! Serija koja obecava!