RTS u 2017. najgledaniji više od 300 dana

Od 334 dana od početka godine, Prvi program RTS-a bio je najgledaniji čak 329 dana. Trend ubedljivo najgledanijeg programa u Srbiji, po svim parametrima, nastavljen je i u novembru, kada su gledaoci svakog dana bili najviše uz RTS 1.

Novembarski rejting Prvog programa RTS-a je 4,8 odsto, što je bolji rezultat u odnosu na isti mesec prošle godine.

Udeo u gledanosti je 20,3 odsto, u odnosu na drugoplasiranu televiziju to je više za 5,5 procentnih poena. Ta razlika je skoro dvostruko veća u večernjim satima (od 19.00 do 23.00) kada je udeo u gledanosti RTS 1 24,9 odsto, a druge po gledanosti televizije 13,6 odsto (TV Pink).

Na rang-listi 50 najgledanijih emisija, 38 su emisije RTS-a. Najgledanija emisija je prenos fudbalske utakmice LE Partizan – Skenderbeg, koja je emitovana na Prvom programu RTS-a, 2. novembra 2017. Rejting emisije je 20,5 posto, a udeo u gledanosti 44,5 odsto.

Pored fudbala, u vrhu liste najgledanijih emisija u novembru su i premijere domaćih serija. Najgledanija humoristička serija "Psi laju vetar nosi" i najgledaniji dramski triler "Senke nad Balkanom" i u novembru nastavljaju da beleže milionski auditorijum, uz dominantne rezultate po svim parametrima. Visoku gledanost i dalje imaju dnevne informativne, zabavne i dokumentarne emisije.

Najgledanija emisija Drugog programa RTS-a u novembru je košarka – kvalifikacije za SP 2019: Srbija – Gruzija, preko 1,3 miliona gledalaca. Veliko interesovanje gledaoci su imali i za prenose teniskih mečeva kao i za filmski program.

Hvala što nas gledate! 

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 01. dec 2017, 21:32)
DDanonymous [neregistrovani]

Sve cestitke RTS-u

Srecno i dugovjecno,najbolji ste.