I oktobar u znaku RTS-a

Od 304 dana od početka godine, Prvi program RTS-a bio je najgledaniji čak 299 dana.

Trend ubedljivo najgledanijeg programa u Srbiji, po svim parametrima, nastavljen je i u oktobru, kada su gledaoci bili najviše uz RTS 1 - i to svakog dana.

Ostvareni rejting Prvog programa je 4,7%, a udeo u gledanosti 22,4%, gde RTS 1 beleži rast u odnosu na isti mesec prošle godine.

Na rang listi 50 najgledanijih emisija u oktobru, čak 45 su emisije RTS-a. Najgledanija emisija je bila prenos fudbalske utakmice: Srbija - Gruzija, kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa postignutim rejtingom od 23,9%. Pored sportskih takmičenja u fudbalu i odbojci, tu su i omiljene domaće serije koje i dalje postižu milionski auditorijum, a rekorde po svim parametrima u oktobru postigle su dve nove - najgledanija humoristička serija "Psi laju vetar nosi" i najgledaniji dramski triler "Senke nad Balkanom". Mini serija "Kozje uši" takođe je zabeležila veliku gledanost. 

Visoku poziciju u najgledanijim emisijama zauzimaju, kao i obično, kvizovi Slagalica i Potera, a među najgledanijim emisijama su i druge zabavne emisije. Od informativnih emisija gledaoci su standardno birali informativni program RTS-a, od jutarnjeg do večernjeg Dnevnika, kao i druge informativne emisije. Među najgledanijim emisijama našle su se i dokumentarne emisije, filmski program Prvog programa RTS-a, kao i strani serijski program.

Najgledanija emisija Drugog programa RTS-a u oktobru je Sednica Skupštine Republike Srbije. Na rang listi najgledanijih emisija RTS2 su i celovečernji filmovi, prenosi sportskih takmičenja, svečanosti kao i crtani filmovi i serije za decu. 

broj komentara 0 pošalji komentar