Kulturni dnevnik

U ponedeljak, 17. februara 2014. počinje emitovanje Kulturnog dnevnika. Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Trećeg dnevnika.

Na inicijativu v. d. generalnog direktora RTS-a Nikole Mirkova, formiran je tim koji je osmislio i koji će realizovati Kulturni dnevnik. Gledaocima RTS-a biće ponuđena kultura u sasvim novom "pakovanju", sa ciljem da se osvoji i nova publika.

Dopisnici i saradnici RTS-a javljaće se svakodnevno sa mesta najzanimljivijih, svetskih, kulturnih događaja.

Osim vestima iz umetnosti i kulture, Kulturni dnevnik će se baviti i temama ars vivendi - umetnosti življenja: gradovima, putovanjima, dizajnom, modom, kao i medijima, komunikacijom, pop-kulturom i sub-kulturom.

Urednici Kulturnog dnevnika biće Mirjana Bjelogrlić Nikolov, Olivera Milošević, Marija Miljević, Selina Lovran Aksentić, Vesna Jovanović, Snežana Stamenković... u saradnji sa kolegama koji prate oblast kulture. Kreativni direktor je Boris Miljković, čijem timu se uspešno pridružuju mlade kolege Danijel Čavić i Marko Vlahović.

Kulturni dnevnik
broj komentara 8 pošalji komentar
(petak, 28. feb 2014, 23:50)
Jelena S. [neregistrovani]

Odlično je!

Neobično i već zaboravljeno: ispravna dikcija, smireni glas i izgovor reči, sa pravilnim "č" i "ć", sa gramatički ispravnim akcentovanjem reči, uz pažljivo odabrane vesti iz kulture, uz prijatna lica, sve to i još štošta, daje nadu, da još nije svetlo ugašeno u tunelu zvanom Srbija!
Pravi potez tima, koji je osmislio gospodin Nikola Mirkov, ulepšao je tmurnu svakodnevicu i otključao nova vrata, već pomalo zaboravljene, riznice znanja.

(petak, 21. feb 2014, 11:45)
Уредништво [neregistrovani]

Адреса за контакт

Електронска адреса редакције Културног дневника је: kulturnidnevnik@rts.rs , хвала на подршци.

(petak, 21. feb 2014, 00:44)
Nikola [neregistrovani]

:)

Večeras sam "naleteo" na Kulturni dnevnik. Prijatno sam bio iznenađen. I otkrio sam Irinu Ivić! Kakva lepotica! Posle vidim da je vodila Jutarnji program. Ona je pun pogodak! Sve pohvale dakle Nikoli Mirkovu i ekipi!

(sreda, 19. feb 2014, 08:47)
anonymous [neregistrovani]

Kulturni dnevnik

Bravo! Gledala sam juce gospodina UTORKOVIC, pravo osvezenje.
Da li ima sanse da pravite reprizu?

(utorak, 18. feb 2014, 15:38)
anonymous [neregistrovani]

Bravo

|Dugo smo cekali, bravo za tim i Nikolu Mirkova.

(ponedeljak, 17. feb 2014, 21:38)
anonymous [neregistrovani]

komentar

Ako je Nikola Mirkov onaj gospodin koji je svojevremeno bio na celu Obrazovnog programa, onda RTS ima srecu jer se na celnoj poziciji konacno nasao covek koji svojim licnim integritetom, kulturom I obrazovanjem moze najzad da doprinese preobrazenju javnog medijskog servisa iz primitivne oglasne table u ozbiljnu drzavnu televiziju

(ponedeljak, 17. feb 2014, 19:49)
anonymous [neregistrovani]

termin

da li ce biti reprize? ili da mozda nadjete neki drugi termin?

(ponedeljak, 17. feb 2014, 13:03)
lobelija [neregistrovani]

kontakt

Da li mozete da stavite neki mail kontakt emisije Kulturni dnevnik
Hvala!