Kulturni centar, nedeljni kulturni magazin

Kulturni centar je mesto gde je moguće ulogovati se na sve ono što se u pretraživaču odaziva na ime - kultura.

U Kulturnom centru mogu da se dobiju ili razmene informacije, da se prodube razmišljanja o savremenoj kulturi, ali i civilizaciji kao celini. U pitanju je emisija u kojoj je moguće ući u diskusiju i polemiku, zamisliti se, ili jednostavno, saznati i otkriti. U sat vremena staju ključne vesti iz domaćeg i stranog kulturnog života, najave događaja koji nas očekuju, razgovori i polemike o važnim temama iz kulture, jubileji, fenomeni, kritike aktuelne umetničke produkcije, lični stavovi, preproruke.

Kulturni centar je mesto na kom se susreću prošlost, sadašnjost i budućnost, kao i alternativna, mejnstrim, institucionalna i vaninstitucionalna, popularna i elitna kultura. Saborno mesto različitih generacija - rođenih pre pojave TV ekrana, onih koji su svet ugledali pre izuma mobilnih telefona i dominacije "ekstaze komunikacije", pa do onih koji su uvereni da je virtuelni svet stvarniji od stvarnog.

U svojoj drugoj sezoni Kulturni centar uvodi niz novih tema, saradnika, kritičara, gostiju, otvara niz pitanja i polemika.

Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa: Nebojša Bradić
Kreativni direktor: Boris Miljković
Urednik serijala: Danijela Purešević
Urednici emisije: Jasmina Vrbavac, Marija Nenezić, Danijela Purešević
Autori rubrika: Aleksandar S. Janković, Ana Tasić, Predrag Petrović, Tamara Petković, Tamara Baračkov, Saša Janjić, Hristina Gajović, Jasmina Mijić, Aleksandar Žikić i drugi.
Voditelji: Sofija Knežević i Danijel Čavić
Montažer: Goran Mijić
Reditelji: Ivan Bukvić i Goran Nikolić

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar