Druga TV sezona emisije "RTS ordinacija" - nedeljom u 14 na RTS1

Nova televizijska sezona emisije "RTS ordinacija" donosi ispovesti javnih ličnosti koje do sada niste čuli i savete najuglednih stručnjaka, koje možete početi da primenjujete istog dana.

Autorka Marija Popović i tim emisije pripremili su novih pedeset tema za drugu TV sezonu. Najnovija izdanja RTS-ovog šou programa posvećenog unapređenju našeg zdravlja, "RTS ordinacija"- pratite od nedelje, 8. oktobra u 14.00, na Prvom programu Javnog medijskog servisa Srbije.

"RTS Ordinacija" je prvi šou program o zdravlju na ovim prostorima, koji gledaocima omogućava da kroz zabavu uče i saznaju sve što je važno za očuvanje i poboljšanje zdravlja. Atraktivno studijsko televizijsko rešenje, usklađeno sa naukom i neoborivo dobrim savetima i informacijama - neki su od razloga što je ovaj TV format tokom čitave prve sezone emitovanja imao redovnu publiku.

Autorka i voditeljka Marija Popović gledaoce vodi i kroz zanimljive priče sa terena, a u studiju su gosti vrhunski stručnjaci iz sveta medicine i ličnosti, koje svoja iskustva prenose gledaocima - o bolestima koje su uspešno prebrodili ili se protiv njih efikasno bore... Svoje zdravstvene poteškoće i ličnim iskustvom potvrđene metode za unapređenje zdravlja, samo u ovoj emisiji RTS-a, otvoreno poveravaju i javne ličnosti- glumci, TV lica, pevači, sportisti...

Marija Popović, autorka i urednica emisije:"Tokom prve TV sezone, u "RTS ordinaciji" ugostili smo 230 ličnosti koje su nam govorile o zdravlju. Kroz 24 emisije, iz svih aspekata smo informisali gledaoce i objasnili im sve najvažnije, o više od pedeset oboljenja: govorili smo plućima, infarktu, moždanom udaru, znojenju, dijabetesu, vrtoglavicama, hrkanju, reumi, najvažnijim organima i njihovom značaju i načinima očuvanja ali i o kosi, koži, svim dobrobitima koje zdravlju donosi poznavanje i primena pravila zdrave ishrane..."

Gostujući lekari i ostali stručnjaci, u emisiji "RTS ordinacija" govore razumljivim jezikom, jednostavno i jasno, nudeći konkretne primere, informacije i sugestije - od kojih mnoge gledaoci mogu odmah da usvoje ili primene. Publika u studiju učestvuje u eksperimentima, koji na zabavan i neočekivan način informišu gledaoce o mnogim aspektima očuvanja i unapređenja zdravlja.

Marija Popović, autorka i urednica emisije: „U drugoj TV sezoni, imaćemo segment više nego u prethodnoj emisiju će činiti četiri tematske celine. Kao i ranije, u prvom delu emisije ugostićemo lekare i poznate ličnosti koje će otvoreno poveriti svoja zdravstvena iskustva i probleme. U prvim izdanjima druge sezone, teme će biti: visok nivo holesterola, trudnoća, problemi sa sluhom i vidom, bolesti creva... Drugi blok činiće redovna rubrika "Istine i zablude": kvalifikovani i ugledni stručnjaci govoriće o temama poput hemoroida, štetnosti zračenja, koksakiju, mucanju, proširenim venama... U trećem segmentu, lekari će kroz interesantne demonstracije i eksperimente uz pomoć publike u studiju, objasniti važne informacije i dati konkretne savete: kako se namešta atlas- prvi vratni pršljen, šta je mezoterapiju kose, saznaćemo sve o šećeru i zaslađivačima, specijalisti iz Hitne pomoći pokazaće kako da pravilno pomognemo nekome kada se desi problem, itd. Svaku emisiju završavaćemo pripremanjem zdrave hrane, nutricionisti će praktično objašnjavati principe pravilne ishrane.

Naša nova TV sezona počinje u nedelju 8. oktobra - vidimo se, očekujem vas!"

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 04. jul 2018, 07:12)
Grkinja [neregistrovani]

dobra emisija

i meni se dopada ova emisija, ucim zanimljive stvari :)

(nedelja, 01. okt 2017, 09:54)
anonymous [neregistrovani]

Komentar

Moja porodica i ja sa nestrpljenjem očekujemo početak emitovanja našeg omiljenog šou programa u novoj sezoni, nadam se da će novi serijal emisija biti zanimljiv, poučan i dinamičn. Timu emisije RTS Ordinacija želim uspeh u radu.