Snimanje prvog dečjeg mjuzikla na RTS-u po pesmama Nikole Čuturila

Četrnaest autorskih kompozicija (muzika i tekst) Nikole Čuturila rađenih za TV serijal Štimofonija /RTS/2006, i TV serijal Nebojša Čelik show /RTS/2018, sastavni su deo muzičke kompilacije koje će biti objavljena u novembru u izdanju PGP-RTS.

Sedam numera iz serijala "Štimofonija" namenjeno je deci mlađeg uzrasta i tematski ih uvode u svet muzike dok druga polovina albuma, takođe 7 numera iz novog serijala "Nebojša Čelik show" čija će premijera biti u oktobru na Prvom programu RTS-a; tematski obrađuje karakteristične adolescentske strahove. U novom aranžmanu i produkciji, uz izvođenje članova hora Kolibri i Dečjeg hora RTS-a pod upravom dirigentkinje Ljiljane Ranđelović pevaju i naši poznati glumci Slobodan Boda Ninković, Dragan Mićanović, Ivan Jeftović, Slobodan Beštić, Tamara Aleksić kao i sam autor Nikola Čuturilo.

U sklopu izdanja biće štampana dizajnirana knjižica sa tekstovima autora uz ilustracije našeg poznatog karikaturiste Duška Petričića koji radi i ilustracije za uvodnu špicu. Upravo je ovaj album bio inspiracija mladom a već afirmisanom reditelju i scenaristi Stevanu Filipoviću (reditelj filmova "Šejtanov ratnik", "Šišanje", "Pored mene") da napiše scenario za dečji mjuzikl čije snimanje je u toku pod njegovom rediteljskom palicom i u njemu pored pomenutih glumaca igra i deo glumaca iz filma "Pored mene" Slaven Došlo, Nikola Glišić, Rastko Vujisić i drugi kao i Svetlana Bojković, Zinaida Dedakin, Olivera Viktorović...

Najveći deo snimanja odvija se u hodnicima i učionicama Pete beogradske gimnazije uz učešće brojnih statista i angažman koreografa iz grupe "Smooth Mafia" i koreografkinjama baletskih scena Helene Ćelap i Sare Tasić a nastavak snimanja je u studiju VIII na Košutnjaku. Premijera ovog prvog igranog mjuzikla za decu, biće u okviru našeg Novogodišnjeg programa.

Direktor fotografije je Dejan Trajković Ristić, izvršni producent je Ana Todorov, scenograf Mira Andrejević, kostimograf Irena Belojica, urednik Nataša Drakulić.

broj komentara 0 pošalji komentar