Snimanje serije i filma „Kralj Petar Prvi – u slavu Srbije“ odmiče punom parom

Pucnjava i gužva na Kosmaju. I to lepim povodom. Pedesetog dana snimanja ekipa filma i serije „Kralj Petar Prvi – u slavu Srbije“ snimala je scene Cerske bitke. Snimila ih je i ekipa „Dnevnika“.

Lik kralja u vreme velikih srpskih vojnih uspeha Petara Oslobodioca, poznatog i kao Stari kralj, donosi čuveni Lazar Ristovski. Produkcijski i glumački najznačajniji projekat u njegovoj karijeri.

„Ovo je izazov jer osećamo odgovornost za ovaj posao koji radimo, odgovornost za ljude koji su dali svoje živote od 1914. do 1918. godine za jednu bolju Srbiju. Naravno, sebi smo dali prostor za veliku, veliku umetničku nadgradnju. Istorijski likovi su tu i mi smo ih ispoštovali“, istakao je Ristovski.

Marinko kome je majka po kralju poslala čuvene čarape se ne razlikuje od ostalih vojnika. Tumači ga Milan Kolak koji i sam ima pretke solunce.

„Makrena sreće kralja da mu preda čarape da odnese njenom sinu, ali nažalost kralj sina nađe zamrznutog u planinama. Cela drama je takva da je konstantno dijapazon od najsvetlijih trenutaka do najmračnijih u našoj istoriji od pobeda, od slavlja do patnje, smrti... Znate da smo snimali i na Staroj planini po blatu i po kiši, po rovovima i po suncu. Samo okruženje vam donosi za ulogu dosta“, objašnjava mladi glumac.

Film i serija o najvećoj patnji i junaštvu Srba Kralj Petar Prvi – u slavu Srbije, u produkciji RTS-a i „Zilion filma“ je izuzetno važan nacionalni projekat.

Snimaće se do kraja jula u Srbiji i Grčkoj. Premijera filma je 11. novembra, a serije početkom naredne godine.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 12. jun 2018, 18:11) - Veljko Živković [neregistrovani]

Veljonius992

Све похвале!

(nedelja, 10. jun 2018, 12:42) - Гледатељка [neregistrovani]

РТС серије

Извештавајте мало и о другим серијама које снимате. Иначе, све похвале за ову серију и предлог да се уради једна серија посвећена династији Карађорђевић.

(nedelja, 10. jun 2018, 10:42) - Саша [neregistrovani]

Петар краљ

Мало људи зна да је ППК извео масовне национализације великопоседника по Југославији и у великом броју изван српске земље. Изведена национализација је била већа од Титове. Синдром мегаломанске визије му је заслепио очи а резултат је било стварање нефункционалне заједнице.

(subota, 09. jun 2018, 21:16) - anonymous [neregistrovani]

Bolja Srbija

Da smo sebi prepustili luksuz pa da se velike sile medjusobno obracunavaju umesto sa nama , verovatno bi danas bila bolja Srbija ako nista drugo bar bi nas Srba bilo 50% vise ,