Milica Gacin

Ništa se nije dogodilo slučajno. U njenoj biografiji izostaju stereotipi "pozvala me drugarica da vidim kako to izgleda" ili "javila sam se na konkurs čisto da probam".

Oduvek je želela da se bavi novinarstvom i tako se usmeravala od srednje škole. Šansa za posao dogodila se nakon završene prve godine studija i to u Radio Beogradu, na čuvenoj dvestadvojci. Usledile su emisije BLP, Krug 202-kom, Ozon i autorski prvenac,  Klincijada 202 namenjena deci. Paralelno je radila kao voditelj na Radiju 101.

Treći kanal pružio joj je priliku da se oproba u televizijskom novinarstvu. Voditeljski par emisije Da pitamo zajedno nekoliko sezona činili su Jovan Pavliček i ona. Iz tog projekta izrastao je popularni Marketing ekspres koji je vodila godinama, baš kao i emisije Tamo daleko i Moj ljubimac. Na prvom Mesam-u debitovala je kao festivalski voditelj, posle čega su se nizali Mesami, Jugovizije, Beovizija. Od specijalnih projekata najdraža joj je emisija April u Beogradu.

Nedeljno popodne je značajna emisija u njenoj biografiji. Osam godina je bila voditelj, kasnije i urednik tog čuvenog formata. 

Teleton je, svaki put kada ga uređuje, zahtevan i lep, dok su Novogodišnji programi neverovatno inspirativni i sa pozicije urednka i učesnika.

"TV slagalica me je primila u svoje okrilje 2016. godine. A to je naš drugi susret. Dve nedelje sam vodila takmičare kroz igre Muzičke slagalice i zatim se posvetila Nedeljnom popodnevu. Dakle, suđeno nam je", kaže Milica i nastavlja:
"Slagalica je više od emisije. Ona je društveni fenomen i zato svake večeri kažem „poštovani gledaoci, dobro veče". Generacije stasavaju uz Slagalicu, takmičari se vraćaju, gledaoci nas strastveno prate. Ovaj porodični kviz pruža mogućnost unapređenja profesionalnog znanja, veština i odgovornosti . Zato Slagalicu mogu da opišem jednom rečju. Ponos."

broj komentara 0 pošalji komentar