Šta da slušam? - Dečji program Radio Beograda

Ako u kući imate stari bakin radio, ako imate mobilni telefon ili kompjuter koji je povezan na internet, možete da slušate super emisije na radiju i to Radio Beogradu 1. Te emisije nisu neke dosadne vesti, nego su baš emisije namenjene deci. Plava ptica superica ti ih od srca preporučuje, stvarno su zabavne!

E, sad, pazi 'vamo. Svakog svakcijatog radnog dana emisija „Familiologija" ide uživo od 13:05 do 14:00č. U „Familiologiji" možeš da čuješ da je porodica jako važna, da je tu da te podrži (zna i Plava ptica da nekad porodica malo zna da kazni, ali zažmurićemo na jedno okce), tu je da te voli, da te mazi, da ti pomogne, da ti kaže koja je muzika dobra, koji bi film mogao/la da gledaš i tako dalje, i tako bliže. Iako su sve emisije zanimljive, svakog dana je svaka emisija različita.

Ponedeljkom se emituje emisija koja se zove „3 puta 3" (ko ne zna koliko je tri puta tri?). Ta emisija je zabavnik, radoznalci mogu da saznaju nešto novo što ih zanima, ali da čuje i nove informacije o knjigama, filmovima, umetnosti, sportu itd.Utorkom ide emisija „Iz drugog ugla". U toj emisiji može svašta novo da se sazna, ali i da se priča o problemima, putovanjima, interesovanjima... Nekad se u emisiji pojave i stariji, ali u malim količinama.

Sredom možete da čujete emisiju „Porodični magazin". Emisija zaviruje u poneku porodicu. Uvek pozovemo nekog psihologa, koji skreću pažnju na „te male nevaljale stanovnike naše psihe, koji nas teraju da se svađamo i koji nam često zagorčavaju život". Emisija se završva uvek pričom za najmlađe, koja se zove „Azbuka zvuka".

Četvrtkom je emisija „Korak ka nauci", u njoj možeš da saznaš ko su najbolji matematičari, fizičari, mladi naučnici... Neka mi niko ne kaže da ima onih koji ne vole kućne oglede i zanimljive prirodne pojave!

Petak je dan za muziku! Sluša se dobra muzika, slušaju se zanimljive priče o muzici... Ako vas neko pita, muzika 80-ih godina je opet u modi. Ali u modi je i nova muzika, koju će vam preporučiti autor emisije. I na kraju svake emisije može da se čuje što šta o srpskoj mitologiji i čudnim bićima.

Obavezno nađite radio stanicu Radio Beograda 1, posebno ako niste nikada do sada!

 

broj komentara 0 pošalji komentar