Triologija - „Hodaj pravo“

Filmovi su zasnovani na priči o lokalnom šerifu iz Tenesija, Bafordu Piseru koji je postao slavan zahvaljujući o tome što se sam borio protiv organizovanog kriminala. Na Prvom programu RTS-a emitovaćemo film „Hodaj pravo“ iz dva dela (Walking Tall,1973/1975), a zatim i „Hodaj pravo - poslednje poglavlje“ (Final Chapter: Walking Tall, 1977).

Prva dva filma Hodaj pravo, pričaju priču Bafordu Paseru, bivšem rvaču, koji se na suprugin zahtev penzionisao i vratio se u svoj rodni grad u Tenesiju, gde je planirao da uđe u posao sa svojim ocem.

Ali tamo zatiče lošu situaciju i biva potpuno šokiran kada otkrije kakve sve vrste korupcije i malverzacija vladaju u njegovom gradu. Kada i sam postane žrtva tih prevara, odlučuje da uzvrati udarac i bori se protiv grada na čelu sa korumpiranim šerifom.

Njegova nastojanja da okrug očisti od kocke i korupcije je dovela do sukoba u kojima je često koristio svoju impozantnu fizičku snagu, dok je sam bio meta nekoliko neuspešnih atentata, a 1967. mu je u nikada rasvetljenim okolnostima ubijena supruga. Piser je izazvao pažnju nacionalnih medija i postao slavan, tako da su 1973. i 1975. o njegovom životu snimljeni ovi popularni holivudski filmovi.

Baford Piser je poginuo u prometnoj nesreći 1974. godine.

Prvi deo na programu u četvrtak, 30. avgusta, RTS 1 u 01.15 -  Uloge: Džo Don Bejker, Elizabet Hartmen, Leif Garet...

Režija: Fil Karlson

Drugi deo na programu u petak, 31. avgusta, RTS 1, u 00.25 - Uloge: Bo Svenson, Džon Devis Čendler...

Režija: Erl Belami

Zatim, treći deo  Hodaj pravo - posledlje poglavlje priča o poslednjim danima Baforda Pisera kao šerifa, u Tenesiju, tokom 1970. godine i njegovoj iznenadnoj smrti 1974. godine....

Uloge: Bo Svenson, Lurene Tutl, Forest Taker...

Režija: Džek Staret

Na programu u ponedeljak, 03. septembra, RTS 1, 00.25 č.

broj komentara 0 pošalji komentar