Velika iluzija

Poznat je po žanrovski jasno opredeljenim, ali raznolikim filmovima "Dečak iz Junkovca", "Mala noćna muzika", "Kupi mi Eliota", "TT sindrom", "Četvrti čovek", "Neprijatelj", "Procep". Najnoviju psihološku dramu "Izgrednici" predstavlja na 46. FEST-u. U "Krupnom planu" Velike iluzije je reditelj Dejan Zečević.

Većina filmova zasnovana je na istinitim događajima, a među gledaocima, upravo oni ostavljaju najjači utisak. I sam Dostojevski je rekao da je većinu svojih tema uzeo iz stvarnog života. Da li sudbine stvarnih ljudi ispisuju najpoučnije i najdirljivije filmske priče govorimo kroz filmove koji su se pored ostalih, našli u fokusu "Velike iluzije".

Predstavljamo Vernost, istinitu film-noar priču sa Matijasom Šuneartsom i Adel Eskarčopulos. Upoznajemo vas sa Dvostrkim ljubavnikom provokativnog francuza Fransoa Ozona.

Analiziramo biografsku priču Ja Tonja iz ugla filmskog kritičara Zorana Jankovića. Prisećamo se kontroverznog filma Alana Parkera snimljenog pre četiri decenije - Ponoćni ekspres.

U "Kontraplanu" sa zvezdom serije Birmingemska banda koga na 46. FEST-u gledamo u art house trileru Molitva pre zore.

Autor i urednik: Sandra Perović
Saradnici: Selina Lovren Aksentić, Jelena Carević, Zoran Janković
Realizacija: Tijana Todorović, Svetlana Perović, Marko Jeftić

broj komentara 0 pošalji komentar