Velika iluzija

U "Krupnom planu" emisije o filmu "Velika iluzija" je glumac i scenarista Nikola Pejaković. Gledamo ga na RTS-u u jednoj od glavnih uloga u televizijskoj seriji "Meso" za koju je napisao scenario.

U emisiji ćemo vas provesti kroz nove, ali i neke antologijske pokretne slike.

Od Drugog svetskog rata i lova na najmračnije istorijske ličnosti do slučajnog susreta stranaca u ekstremnim uslovima današnjice.

Rajnhard Hajdrih, siva eminencija nacističkog režima, "zli genije" za kojeg se spekulisalo da je sposoban da svrgne i samoga firera, inspirisao je reditelja Sedrika Jimeneza da priču o najambicioznijoj vojnoj operaciji u Drugom svetskom ratu "Antropoid" pretoči u akcioni triler Čovek sa gvozdenim srcem.

Roman Čarlsa Martina Planina koja nas razdvaja, zainteresovano je holivudske studije pa je romantična drama o slučajnom susretu stranaca koje spaja nesreća, pretočena u istoimeni film sa oskarovkom Kejt Vinslet i dobitnikom nagrade "Zlatni globus" Idrisom Elbom.

O Danu oslobođenja, dokumentarnom mjuziklu o legendarnoj grupi "Lajbah" i njihovom nastupu u Severnoj Koreji, iz kritičarskog rakursa govori Branka Pavlović.

U rubrici "Premotavanje" podsećanje na prvi jugoslovenski omnibus Subotom uveče, koji je Vladimir Pogačić snimio pre 60 godina.

U "Kontraplanu" sa zvezdom među dokumentaristima, oskarovcem Erolom Morisom i glumcima Moli Parker i Piterom Sarzgardom koji su za Netfliks snimili mini televizijsku seriju Gorčina.

Autor i urednik: Sandra Perović
Saradnici: Selina Lovren Aksentić, Jelena Carević, Zoran Janković
Realizacija: Tijana Todorović, Svetlana Perović, Marko Jeftić

broj komentara 0 pošalji komentar