„Jutro će promeniti sve“ na RTS 1

Nova televizijska serija „Jutro će promeniti sve“, po mnogo čemu se razlikuje od domaćih igranih serija viđenih u poslednje vreme. Publika će imati priliku da prati sudbine mladih ljudi i njihove suštinske životne probleme ... Priča izbegava „klišee“ koje nosi bavljenje generacijskim temama, i odlikuje se specifičnom emotivnošću i sofisticiranim humorom. Serija „Jutro će promeniti sve“ emitovaće se od 8. oktobra - ponedeljkom, utorkom, sredom i četvrtkom od 22:00 na RTS 1.

 

 22. epizoda: Šikiriki koli

Kada mu se iznenada na vratima pojavi sestra sa troje dece, Ljuba je prinuđen da im se posveti, i da se, uz to, pretvara da je uspešan čovek koji živi normalnim životom...

Filip i Saša gledaju stanove za iznajmljivanje, gde bi trebalo da se usele on i Ljuba. Dok prolaze kroz razne bizarne situacije sa vlasnicima stanova, između njih dvoje se oseća narastajuća emocionalna napetost...

Anđela uveče izađe sama u grad, gde doživi novo zanimljivo poznanstvo..

Kroz borbu sa životnim izazovima jedne generacije, serija pokušava i da dočara duh Beograda danas: govori o onima koji žive u njemu, onima koji iz njega odlaze, ali i onima koji mu se ponovo vraćaju.

Tokom 40 epizoda serija prati život četvoro tridesetogodišnjaka kroz period od godinu dana. Kada se Filip, "dečko koji obećava", stipendista prestižnog američkog univerziteta, vrati u Beograd, ispostaviće se da njegova naizgled kratka poseta, traje mnogo duže nego što je planirano ... Filipov povratak okupiće njegove dugogodišnje prijatelje, Ljubu, Anđelu i Aleksandru.

Veći deo muzičke podloge čini autorska muzika domaćih bendova čime se evocira atmosfera i duh vremena. Za snimanje serije angažovano je više od 200 glumaca, i korišćeno oko 300 lokacija na teritoriji Beograda.

"Jutro će promeniti sve" prva je dramska serija ikada na ovim prostorima koja je pre svoje televizijske, imala premijeru prve epizode na YouTube kanalu. Pogledajte prvu epizodu u nastavku:

Reč urednika serije:

„...Serija se bavi jednom generacijom, ali, srećom, ne na uzak i površan način. Tema je mnogo šira. Tu su drugarstvo i ljubav u opštem smislu, a pre svega nostalgija zbog mladosti koja se iskrada. Ovo su motivi koji se tiču svakog pojedinca, bez obzira na godine života. Svi znaju da prepoznaju drugarstvo i pozitivan „patos" vezan uz njega, kao i ljubav, a naročito nostalgiju, kao je sastavni deo ljudskog bića, već i zato što smo svi jednom bili deca... Zanimljivo je i korišćenje literarnih iskustava da je „antijunak" zapravo uvek privlačniji od „junaka". Počev od Filipa koji startuje kao upravo osvešćeni totalni „luzer", preko Ljube, Saše, pa i Anđele kako radnja odmiče, mi imamo posla sa simpatičnim antijunacima, likovima koji razbijaju uvrežene šeme o „uspehu" po svaku cenu i banalnostima koju takvi prosedei nose. Nasuprot tome, imamo individuaciju pojedinca i jedan blagi, svakom prepoznatljiv sentiment međuljudskog prožimanja..."

• Urednik serije: Mirjana Lazić
• Kreatori serije: Goran Stanković i Vladimir Tagić
• Reditelji serije: Goran Stanković, Vladimir Tagić i Milica Tomović
• Scenaristi: Maja Pelević, Dimitrije Kokanov, Milan Marković Matis, Boris Grgurović, Filip Vujošević
• Igraju: Nikola Rakočević, Jovana Stojiljković, Andrija Kuzmanović, Isidora Simijonović, Anita Mančić, Nebojša Dugalić, Milan Marić, Miona Marković, Miodrag Dragičević, Milica Stefanović, Marko Janketić, Hana Beštić, Miodrag Krstović i mnogi drugi...
• Scenografi: Irena Marjanov i Marija Mitrić
• Kostimograf: Milica Kolarić
• Kompozitor: Janja Lončar
• Direktori fotografije: Igor Marović i Aleksandar Karaulić
• Montažeri: Uroš Maksimović, Vladimir Radovanović i Jelena Maksimović

Produkcija: RTS

Izvršna produkcija: „This and That Production" - Snežana Penev

broj komentara 12 pošalji komentar
(ponedeljak, 12. nov 2018, 14:20)
anonymous [neregistrovani]

Bravo za RTS!

Iskrene čestitke kako za RTS tako i za čitavu ekipu koja stoji iza serije! Svaka čast! Prijatno sam iznenađen kvalitetom serije. Nosi emociju, bez ikakve patetike. Prikazuje lomove mladih generacija u ovom našem vremenu. Možda i zbog toga što sam i sam u ovim godinama i nalazim na slične nedoumice, ali svaka epizoda me tjera na razmišljam. Treba li bolja pohvala od ove?

(petak, 09. nov 2018, 22:45)
Uvce [neregistrovani]

Lista pesama

Bilo bi lepo kad bi ste izbacili na jutjub kanal i listu pesama iz serije, jer je muzika odlicna :)

(sreda, 31. okt 2018, 23:08)
Jamezdin [neregistrovani]

Jutro

Serija je odlična,.. Iako živim u provinciji, van Beograda, u manjem mestu, proživljavam slična iskustva glavnih likova.. Dobro su uboli.. Nikolu Rakočevića OBOŽAVAM.. Svetlo na kraju tunela... U ovoj zemlji..

(sreda, 31. okt 2018, 21:36)
Iva [neregistrovani]

Sve pohvale

Bravo za sjajnu ekipu koja je napravila seriju u kojoj se svako od nas može pronaći!
Radujemo se svakoj novoj epizodi.

(ponedeljak, 29. okt 2018, 22:26)
anonymous [neregistrovani]

Komentar

Serija je extra

(sreda, 24. okt 2018, 14:21)
Dragoslav [neregistrovani]

Pohvala

Imam 68 godina i, hvala Bogu, da se uradi jedna ovakva serija, koja bi mogla da nasledi legendarne "Jagode".
Bravo, najpre scenaristima i glumcima! Zamerka produkciji je nepristojno kratko vreme trajanja epizoda. Smatram da nije dobro da one efektivno traju oko 20 minuta, ostalo su reklame i špica.

(sreda, 24. okt 2018, 08:27)
Anonimus [neregistrovani]

Sjajna serija

Hvala svima koji su se izborili za ovakav kvalitet. Napokon nesto urbano. XXi vek je trebalo bi nastaviti u ovom smeru,

(utorak, 23. okt 2018, 22:23)
BlackFlag [neregistrovani]

Najzad

Najzad sjajna domaća serija.Nisam pratio sve epizode ali bukvalno me zgrabila posle 3 min.Sjajna gluma pre svega !Nista na silu sve je skroz spontano .Molim vas nastavite tako,sve najbolje i pozdrav celoj ekipi.

(četvrtak, 18. okt 2018, 09:36)
Nataša [neregistrovani]

Savršena serija

Jutro će promeniti sve je savršena serija. Priča, gluma, muzika, sve. Svaka čast svima koji su učestvovali u stvaranju iste. Najzad serija puna emocija a bez patetike, puna hrabrosti a bez junačenja, puna sreće a bez cerebečenja. Ja imam 51 godinu i uživam. Od 08.oktobra svako moje jutro je lepše jer znam da ću taj dan završiti sa novom epizodom predivne serije Jutro će promeniti sve. Hvala autorima, glumcima i svima koji su učestvovali na ovom projektu.

(utorak, 09. okt 2018, 04:28)
Petar [neregistrovani]

Bravo

Super prva epizoda. Nadam se da će i ostale biti na You-Tube-u kao i prva.