„Jutro će promeniti sve“ na RTS 1

Nova televizijska serija „Jutro će promeniti sve“, po mnogo čemu se razlikuje od domaćih igranih serija viđenih u poslednje vreme. Publika će imati priliku da prati sudbine mladih ljudi i njihove suštinske životne probleme ... Priča izbegava „klišee“ koje nosi bavljenje generacijskim temama, i odlikuje se specifičnom emotivnošću i sofisticiranim humorom. Serija „Jutro će promeniti sve“ emitovaće se od 8. oktobra - ponedeljkom, utorkom, sredom i četvrtkom od 22:00 na RTS 1.

39. epizoda: Biću dobro

U poslednjoj epizodi serije "Jutro će promeniti sve", Anđela se ponovo iseljava iz stana koji je delila sa svojom Sašom, ovoga puta da bi otišla mnogo, mnogo dalje... Ona se na svoj način pozdravlja sa Beogradom.

Dok se priprema otvaranje lokala, Ljuba sve vreme, gotovo opsesivno, zove Ivonu, jer želi da vidi i zna šta njihova ćerkica radi u svakom trenutku njenog nežnog života...

Emocije su uzavrele... Saša se odlučuje na radikalan korak, sledeći svoje srce...

Da li će na kraju Filip i Saša stići da isprate Anđelu na Island, obuzeti svojom novom spoznajom sreće?

Kroz borbu sa životnim izazovima jedne generacije, serija pokušava i da dočara duh Beograda danas: govori o onima koji žive u njemu, onima koji iz njega odlaze, ali i onima koji mu se ponovo vraćaju.

Tokom 40 epizoda serija prati život četvoro tridesetogodišnjaka kroz period od godinu dana. Kada se Filip, "dečko koji obećava", stipendista prestižnog američkog univerziteta, vrati u Beograd, ispostaviće se da njegova naizgled kratka poseta, traje mnogo duže nego što je planirano ... Filipov povratak okupiće njegove dugogodišnje prijatelje, Ljubu, Anđelu i Aleksandru.

Veći deo muzičke podloge čini autorska muzika domaćih bendova čime se evocira atmosfera i duh vremena. Za snimanje serije angažovano je više od 200 glumaca, i korišćeno oko 300 lokacija na teritoriji Beograda.

"Jutro će promeniti sve" prva je dramska serija ikada na ovim prostorima koja je pre svoje televizijske, imala premijeru prve epizode na YouTube kanalu. Pogledajte prvu epizodu u nastavku:

Reč urednika serije:

„...Serija se bavi jednom generacijom, ali, srećom, ne na uzak i površan način. Tema je mnogo šira. Tu su drugarstvo i ljubav u opštem smislu, a pre svega nostalgija zbog mladosti koja se iskrada. Ovo su motivi koji se tiču svakog pojedinca, bez obzira na godine života. Svi znaju da prepoznaju drugarstvo i pozitivan „patos" vezan uz njega, kao i ljubav, a naročito nostalgiju, kao je sastavni deo ljudskog bića, već i zato što smo svi jednom bili deca... Zanimljivo je i korišćenje literarnih iskustava da je „antijunak" zapravo uvek privlačniji od „junaka". Počev od Filipa koji startuje kao upravo osvešćeni totalni „luzer", preko Ljube, Saše, pa i Anđele kako radnja odmiče, mi imamo posla sa simpatičnim antijunacima, likovima koji razbijaju uvrežene šeme o „uspehu" po svaku cenu i banalnostima koju takvi prosedei nose. Nasuprot tome, imamo individuaciju pojedinca i jedan blagi, svakom prepoznatljiv sentiment međuljudskog prožimanja..."

• Urednik serije: Mirjana Lazić
• Kreatori serije: Goran Stanković i Vladimir Tagić
• Reditelji serije: Goran Stanković, Vladimir Tagić i Milica Tomović
• Scenaristi: Maja Pelević, Dimitrije Kokanov, Milan Marković Matis, Boris Grgurović, Filip Vujošević
• Igraju: Nikola Rakočević, Jovana Stojiljković, Andrija Kuzmanović, Isidora Simijonović, Anita Mančić, Nebojša Dugalić, Milan Marić, Miona Marković, Miodrag Dragičević, Milica Stefanović, Marko Janketić, Hana Beštić, Miodrag Krstović i mnogi drugi...
• Scenografi: Irena Marjanov i Marija Mitrić
• Kostimograf: Milica Kolarić
• Kompozitor: Janja Lončar
• Direktori fotografije: Igor Marović i Aleksandar Karaulić
• Montažeri: Uroš Maksimović, Vladimir Radovanović i Jelena Maksimović

Produkcija: RTS

Izvršna produkcija: „This and That Production" - Snežana Penev

broj komentara 22 pošalji komentar
(nedelja, 03. feb 2019, 00:29) - Tageneracija [neregistrovani]

Razumem

Odlicna serija. Opipljiva,prozima u srz generacije kojoj pripadam. Urbana,realna...

(utorak, 01. jan 2019, 01:30) - anonymous [neregistrovani]

Zahvalnost

Hvala Vam na ovako lepoj seriji. Nadam se sledecim sezonama i slicnim serijama.

(četvrtak, 13. dec 2018, 23:41) - anonymouszvezdara [neregistrovani]

Odlicna

Odlicna serija!!!

(četvrtak, 13. dec 2018, 23:25) - Darko [neregistrovani]

-Odlična serija

Jedna od najboljih naših serija u poslednjih 15 godina definitivno. Nadamo se nastavku.

(petak, 07. dec 2018, 11:24) - Zmay [neregistrovani]

Svaka čast

Serija stvarno odlična.Bavi se realnim temama i pogađa u srž.Scenografija je odlična i nema tu bespotrebnog glamura.Taman kako treba.Glumci su vrhunski zaista.Ne smeta mi što su epizode 20 min jer je kratkometražna forma idealna za ovakav umetnički izraz.

(sreda, 05. dec 2018, 11:54) - snzana [neregistrovani]

pohvala

Serija divna,glumci rezija scenario sve u svemu vrh, ali jedna velika velika primedba veoma kratko traje oko 20 min. sto je veoma lose. pocnite da dajete po dve, bilo bi divno.

(četvrtak, 22. nov 2018, 00:01) - anonymous [neregistrovani]

Odlična serija

Odlična serija. Sve pohvale.

(nedelja, 18. nov 2018, 19:55) - anonymous [neregistrovani]

Muzika iz serije

Muzika je stvarno vrhunska, bilo bi lepo imati neku listu pesama

(nedelja, 18. nov 2018, 00:05) - Irska [neregistrovani]

Extra serija

Serija je odlicna samo kratko traje.

(petak, 16. nov 2018, 06:53) - anonymous [neregistrovani]

Vrhunska serija koje nikad dosta!

Imam 44 godine. Živim u Bosni ali savršeno dobro razumijem ovu priču jednog urbanog Beograda. Sve pohvale za seriju i njene junake (antijunake).Navijam za sve njih.onako drage i zbunjene!