"Senke nad Balkanom", nedeljom u 20.00

U nedelju 26. novembra, u terminu od 20 časova na RTS 1, na redu je premijera šeste epizode igrane TV serije "Senke nad Balkanom".

Tane i Maja su i dalje kod Prša i Milje. Tanetu je bolje. Doktor Babić ih posećuje da bi previo Taneta i donosi im vesti o Avramovom hapšenju i Stankovoj novostečenoj inspektorskoj slavi. Maja je isprva šokirana što je Avram glavoseča, ali kad se priseti nekih detalja, sve počinje da dobija nov smisao. Ipak, kad čuje od Taneta da je Avram tražio Violetinu ogrlicu, nije joj svejedno, jer je Vojin tu ogrlicu ostavio u njenom stanu. Ipak, Maja ništa ne kaže Tanetu.

Doktor Avakumović dolazi u Glavnjaču i sa Dimitrijevićem ispituje Avrama. Zaključuje da je Avram duševni bolesnik. Zadužuje žandare da mu daju terapiju da ne učini od sebe nešto do suđenja, na kome će, na Dimitrijevićevo insistiranje, biti tretiran kao da je zdrav.

Vojin traži Maju, ali dočeka ga Majina služavka Kosa. Vojin svejedno ulazi u kuću i uzima kutiju sa ogrlicom koju je tamo u afektu ostavio. Krista se sekira za Maju, ne javlja joj se danima, a zna da je imala probleme zbog negativa. Krista reši da traži pomoć od Mustafe. Ispriča mu za negative koje je Maja imala. Kaže da bi mu mogli biti zanimljivi, a zauzvrat treba da zaštiti Maju. Mustafa obeća Kristi da će naći Maju i tipove koji joj prete.

Bojana dolazi u Glavnjaču da poseti Stanka, zanima je što joj se ne javlja. Stanko je uzdržan, kaže joj da traži dete koje je oteto Mari...

Uloge tumače: Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Gordan Kičić, Miloš Timotijević, Nenad Jezdić, Marko Živić, Nebojša Dugalić, Marko Gvero, Žarko Laušević, Srđan Todorović, Aleksandar Galibin, Goran Bogdan, Bojan Navojec, Petar Arsovski... i mnogi drugi.

Kreator serije: Dragan Bjelogrlić
Urednik serije: Marko Novaković
Režija šeste epizode: Miroslav Lekić
Scenario: Danica Pajović, Dragan Bjelogrlić, Vladimir Kecmanović, Dejan Stoiljković
Direktor fotografije: Ivan Kostić
Montaža: Lazar Predojev
Muzika: Manjifiko
Dizajn zvuka: Aleksandar Protić Prota
Kostimografija: Boris Čakširan
Produkcijski dizajn (scenografija): Goran Joksimović Joksa
Produkcent: Radio-televizija Srbije
Izvršni producent: Kobra film
Koproducenti: Tomi Salkovski, Stalbel Mišalkov
Koprodukcija: Skopje Film Studio, Radio Televizija Republika Srpska
Izvršna produkcija: Goran Bjelogrlić - Kobra film

U nedelju 22. oktobra u udarnom terminu od 20 časova na RTS 1, počelo je emitovanje nove igrane TV serije "Senke nad Balkanom", koju su zajednički realizovali Radio-televizija Srbije i produkcijska kuća "Kobra film".

Dragan Bjelogrlić, koji "Senke nad Balkanom" potpisuje kao reditelj ovog puta se predstavlja dramskim trilerom čija je radnja smeštena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog veka. Balkan kao prostor u kome se ukrštaju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal je ambijent u kome se odigrava ova serija. Insistirajući na atmosferskim kadrovima, rediteljskim i scenarističkim neočekivanim obrtima i dobro izvajanim likovima, Dragan Bjelogrlić nam ovom serijom donosi "postmodernu balkanskog televizijskog prostora".

Pored Bjelogrlića koji igra glavnu ulogu, u "Senkama nad Balkanom" ćemo gledati i Andriju Kuzmanovića, Gordana Kičića, Žarka Lauševića, Mariju Bergam, ali i međunarodnu postavku koju čine slavni ruski glumci Aleksandar Galibin i Andrej Zibrov, kao i ovdašnjoj publici dobro poznati Goran Bogdan, Bojan Navojec, Toni Mihajlovski i Petar Arsovski.

Scenario za ovu seriju su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, a muziku i ovog puta potpisuje Manjifiko.

broj komentara 22 pošalji komentar
(ponedeljak, 13. nov 2017, 08:46)
anonymous Sonja [neregistrovani]

Svetsko a nase

Nedelja je dan u nedelji koji najviše mrzim, završava se vikend počinje nova radna nedelja, a ako mi verujete sada jedva čekam nedelju osam sati da gledam ovo remek delo. Serija je svetska klasa urađena je na svetskom nivou fantastična priča predivno vreme događanja, kostimi savršeni scenario režija i normalono naša elita glumaca i glumica koji su fantastični.Još jedna divna priča koju je ispričao maestralni Dragan Bjelogrlić.Svka čast gospodo RTS na visokom nivou samo napred ...

(nedelja, 12. nov 2017, 23:16)
Goran [neregistrovani]

Malo je reci bravo

Citam tako komentare po internetu i necu vise, kazem ja sebi. Te lici na ovu ili onu americku ili ti englesku seriju, te glumci ovakvi, glumice onakve. E dosta vise. Dosta mi je ti glupih poredjenja. Ova izvanredna serija je nasa. Napravljena kod nas sa nasim novcem za nas. Srbija i kroz ovu seriju je pokazala da je zemlja potencijala koji treba na pravi nacin iskoristiti? Koliko zemalja, vecih i bogatijih od Srbije su sposobne da izbace nesto ovako kvalitetno. Ne mnogo. Pa zato podrzimo ovu seriju, pa i one druge manje ili vise uspesne. Ostace nam ako nista drugo kao svedok kakvi smo bili, kako smo izgledali, kako smo se borili. Svaka cast RTS jer je svestan svega ovog.

(četvrtak, 09. nov 2017, 13:21)
anonymousSONJA [neregistrovani]

Super

Bravooo...Serija fenomenalna Bjelogrlić blista u još jednom predivnom projektu, sve funkcioniše fantastično, režija gluma, fenomenalni glumci glumice scenografija, fotografija kostimi šminka...vreme i događaji o kojima serija priča svoju priču...bravo gospodine Bjelogrliću bravo gospodo glumci bravo gospođe i gospođice glumice...bravo za najbolju i najkulturniju televiziju RTS...

(četvrtak, 09. nov 2017, 13:11)
anonymous Sonja [neregistrovani]

Super

Bravo

(četvrtak, 09. nov 2017, 12:24)
Damir [neregistrovani]

Jozi

Bjelogrlic vec odavno potvrdjen kao fenomenalan glumac,a u zadnje vrijeme i kao reziser.Izgleda da je specijalizirao period izmedju dva rata, mada je na Balkanu uvijek ista prica, samo se akteri mijenjaju.Seriju pratim na internetu i ne mogu docekati cetvrtu.Svaka cast majstore Bijela, na izboru glumaca, kostimima, muzike.

(ponedeljak, 06. nov 2017, 21:04)
MM [neregistrovani]

Filmska muzika

Fenomenalna serija, sve pohvale nakon dugo vremena. Neshvatljivo mi je jedino da muzika, iako veoma vazan deo filma, bude apsolutno dominantna nad dijalozima, do granice neprijatnosti. Iako odlicna, ipak mislim da treba da bude u pozadini, ovako mi kvari ugodjaj kada ne cujem sta govore...

(nedelja, 05. nov 2017, 11:16)
vesna [neregistrovani]

bravoooo!

Posle filma i serije "Montevideo" još jedan dokaz koliko je sjajan rad Dragana Bjelogrlića.Tema je zanimljiva,izbor glumaca, lokacija i kostima sjajan,prikazuje jedan period o kome većina gledaoca nezna puno.Golica maštu i zaista je pravo mučenje,kako reče jedan gledalac,čekati narednu epizodu.Ono što mi se najviše sviđa je koliko dobro prikazan naš mentalitet.Hvala Vam svima i mislim da je termin za prikazivanje serije odličan.

(utorak, 31. okt 2017, 18:16)
Mira [neregistrovani]

bravo

Vrhunski u svakom pogledu...Skoro me nesto nije tako prilepilo uz ekran. Gleda se u dahu.Glumci, kostimi, scenografija, brzi obrti ...ne daju vam da disete...epizode se prepricavaju...

(ponedeljak, 30. okt 2017, 22:12)
anonymous [neregistrovani]

Svaka čast majstore!

Opisuje kako jeste, nema tu šta.

(ponedeljak, 30. okt 2017, 18:10)
anonymous poca [neregistrovani]

majstor

serija je toliko dobra da je čekanje sledeće epizode pravo mučenje.bijela je majstor . pravo uživanje za one koji vole domaće serije. ne zna se šta je bolje,tema,izbor glumaca ,kostimi,muzika.urađeno u svetskom maniru.jednom rečju praznik za oči i dušu.čista desetka.