"Psi laju, vetar nosi", subotom u 20.00

Poslednja epizoda serije "Psi laju vetar nosi", epizoda 11: Dan D

Šesnaesti jun je, Dan D - dan pred konačni obračun sa "bankarima" i debelim Slađanom. Stavrići shvataju da je krajnje vreme da se udruže i smisle plan. Okupljaju se u Gladiolinom kabinetu. Vraća se i Mirče. Stavra, pošto je shvatio da je Violeta našla drugog finansijera, odlazi da se pridruži braći.

Za to vreme Radojica pakuje kofere. Dve avionske karte za Cirih su rezervisane. Rafaela se oprašta od deda Roje. On u suzama saznaje da će ipak postati pradeda.

Dok Stavrići vežbaju gađanje iz vatrenog oružja na vetrometini pored Save, spremajući se za okršaj sa Slađanom i "bankarima", Grozdana i baka nana osmatraju situaciju iz dvorišta.

Istovremeno, lepa Cigančica odvodi Hranu svojoj kući da ga predstavi porodici i ocu - Ciganinu Slađanu!

Bliži se podne - vreme za obračun. Cela porodica Stavrić je ispred dvorišta. Gledaju prema putu. Iz daljine dolazi kolona. Slađan i njegovi Cigani stižu. Čuju se pucnji.

Televizijska serija "Psi laju, vetar nosi", prema scenariju Radoša Bajića, a u režiji Jelene Bajić-Jočić, realizovana je u produkciji Radio-televizije Srbije i Contrast Studios-a. Ovo je humoristička igrana serija, po žanru komedija karaktera i naravi. To je priča o malo znanom, kontroverznom svetu predgrađa i rustikalne beogradske periferije.

Kroz jedanaest jednosatnih epizoda, autor svoju priču smešta u Ostružnicu, Rakovicu, Resnik, Sremčicu, Grocku, Orlovaču i ostala gradska i prigradska naselja, stavljajući u epicenatar naše pažnje male, obične ljude, koji su se, igrom slučaja, nasukali se na obode metropole da tu potraže sreću. Nošeni željom za boljim životom, simpatični, dragi, dobronamerni i nadasve komični, u događajima koji su često na ivici apsurda i bizarnosti, naši protagonisti se, tragajući za egzistencijom, sreću sa mnogim iskušenjima, izazovima, radostima i razočarenjima

Glavni junak priče je Kostadin Stavrić-Stavra (Tihomir Stanić), sitni prevarant, snalažljiv i domišljat, na prvi pogled prek i nezgodan, u duši dobronameran. On živi u Ostružnici, nadomak Beograda i preživljava radeći sve i svašta. Sve njegove "poslovne" prilike, kombinacije i aranžmani su na ivici zakona. Ipak, on nije kriminalac, već samo čovek koji pokušava da prehrani porodicu. Stavra prodaje šasije automobila koje skuplja sa obližnjeg autoputa, taksira na divlje, topi i pretapa sveće sa groblja, snalazi se kroz život, često upadajući u neprilike i probleme zbog svoje nepromišljenosti. Sa njim živi stara majka, baka nana (Mira Banjac), njegova žena Grozdana (Anita Mančić), mlađi brat zanesenjak i pesnik Razvigor (Boris Milivojević), šurak SUBNOR-ovac Gostimir (Milenko Pavlov) i dva sina, stariji Tomče (Nenad Heraković) i mlađi, nasledik, u kog se polažu sve nade, Hrana (Marko Pavlović). Stavra ima još dva brata - Mika Armonika (Marko Živić) je harmonikaš, muzikant, a Stojke zvani Gladiola (Radoš Bajić), vlasnik preduzeća za pogrebne usluge i restorana za parastose i glava familije Stavrić.

Priče o dogodovštinama Stavre, njegove braće, rođaka kao i mnoštva drugih zanimljivih likova, čije će se životne priče ukrstiti sa Stavrićima, zapravo čine socijalno i satirično svedočanstvo o savremenom društvenom trenutku, ispričano kroz prizmu komike, na način koji će zabaviti i nasmejati gledaoce.

Uloge u TV seriji "Psi laju, vetar nosi" tumači veliki broj eminentnih glumaca iz Srbije i regiona. Među njima su, kao što smo već pomenuli, Tihomir Stanić, Anita Mančić, Mira Banjac, Radoslav Rale Milenković, Radoš Bajić, Milenko Pavlov, Boro Stjepanović, Boris Milivojević. Tu je i glumac iz Makedonije Dančo Čevrevski, zatim Ana Sakić, Marko Živić, Ivan Jevtović, Dragan Marinković Maca, Nedeljko Bajić, Đorđe Erčević, Isidora Minić, Aleksandar Srećković Kubura, Nenad Heraković, Marko Pavlović, Đurđina Radić, Sanja Vučić i mnogi drugi.

Proverenu ekipu filmskih autora i profesionalaca, koji su realizovali mnoge uspešne projekte u koprodukciji RTS i Contrast Studios-a, ovoga puta predvodi rediteljka Jelena Bajić-Jočić. Autor scenarija je Radoš Bajić, direktor fotografije Predrag Jočić S.A.S, kostimograf Ivana Nestorović, autor maske i šminke Mirjana Stevović, montažer Stevan Marić, a scenograf Dragan Mićanović. Snimatelj zvuka je Vladica Budić, dizajnera zvuka Igor Perović. Urednik serije je Saša Radojević, a direktor serije Nedeljko Bajić.

Za potrebe snimanja TV serije "Psi laju, vetar nosi" korišćena je najsavremenija filmska tehnika. Snimanje je trajalo od aprila do jula 2017, na lokacijama širom Beograda, od "kruga dvojke", preko Zemuna, do prigradskih naselja - Ostružnice, Straževice, Železnika, Mirijeva, Resnika, Makiša, Orlovače...

TV serija "Psi laju, vetar nosi" biće emitovana u udarnom terminu - subotom u 20 časova na Prvom programu RTS-a, počev od 21. oktobra 2017. godine.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 09. nov 2017, 13:23)
anonymousPEPI [neregistrovani]

Laka serija za gledanje

Serija laganica dobra postava glumaca subotnje veče zima vatrica pucketa i ovakav serija i prija...super ste svi.pozdrav

(utorak, 07. nov 2017, 23:09)
anonymous [neregistrovani]

Vredno gledanja

Čestitka Radošu i ekipi, kao i kod predhodnih njegovih serija, nedelja je previše duga kad treba da se čeka sledeći nastavak!

(sreda, 01. nov 2017, 12:06)
anonymous [neregistrovani]

Serija je interesantna

Nije kao "Selo gori", koja je po meni najbolja serija svih vremena u Srbiji i sire, ali sudeci po prvim dvema epizodama serije "Psi laju ..." serija deluje interesantno, sa dosta humora, jednom recju, nije lose. A muzika je perfektna!

(ponedeljak, 30. okt 2017, 20:01)
Stole [neregistrovani]

Psi laju

Muzika na kraju epizode je zaista pravo osvezenje

(ponedeljak, 23. okt 2017, 22:23)
Goran 71 [neregistrovani]

Zahvalnost

Zahvaljujem se Radošu Bajiću, i Jeleni Jočić na inzvanrednom projektu koji su snimili, sa vrhunskim glumcima, i doneli veliko raspoloženje u domove građana Srbije, preko našeg RTS-a. Nadam se da će Radoš sa RTS-om i dalje sarađivati. Pozdrav.

(subota, 21. okt 2017, 22:38)
Онуфрије Велики [neregistrovani]

Пси лају, ветар носи, а музика...

Одгледао сам прву епизоду. Оцена - пролазна. Можда ће осјећај бити и бољи док се приказивање "захукта"!
Оно што ме интересује, верујем и многе друге, је музика на крају емисије. Који је састав, ко пева и назив мелодије. Дојам је несвакидашњи, за похвалу - честитке! Молим неког ко зна, или неког из екипе емисије, да напише... Унапред захвалан Онуфрије Велики!!!