„Psi laju, vetar nosi“, uskoro na RTS

Na obodu velikog grada bez ekonomske sigurnosti, junaci serije "Psi laju, vetar nosi", sanjaju o boljem životu. Prepoznatljivim senzibilitetom priču o malim ljudima Radoš Bajić smestio je u beogradska prigradska naselja.

Autor najgledanije i najduže TV serije RTS-a Selo gori, a baba se češlja, Radoš Bajić, sa 11 epizoda novog dramskog serijala pod nazivom Psi laju, vetar nosi, otkriva nam nepoznati i kontroverzni urbani svet predgrađa i rustikalne beogradske periferije.

Smeštajući svoju priču na Straževicu, u Rakovicu, Resnik, Ostružnicu, Sremčicu i Orlovaču, autor u epicenatar svoje i naše pažnje ponovo stavlja male, obične ljude. Ovoga puta one koji su nedavno napustili svoje domove i koji su se trbuhom za kruhom, u potrazi za boljim životom, nasukali na obode velikog grada, da tu potraže sreću - i komad hleba...

Kako pregurati naredni dan? To je pitanje koje svakodnevno sebi postavljaju junaci TV serije Psi laju, vetar nosi. Nošeni nevoljama i snovima o boljem životu, oni nastoje da uhvate korak sa pulsom velikog grada, da postanu njegov neraskidivi deo i da izbore mesto pod suncem metropole. U događajima koji su često na ivici apsurda i bizarnosti, naši protagonisti se, tragajući za egzistencijom, sreću sa mnogim iskušenjima, izazovima, radostima i razočaranjima.

Simpatični, dragi, dobronamerni i komični, oni će zasigurno zavredeti pažnju naših gledalaca i, verujemo, postaće voljeni. Po žanru elegična komedija karaktera i naravi, pored poruka koje šalje gledalištu, naša nova serija želi i da zabavi i relaksira.

Proverenu ekipu filmskih autora i profesionalaca koji su realizovali mnoge uspešne projekte u koprodukciji RTS-a i „Kontrast studija" (Contrast Studios) ovoga puta predvodi mlada rediteljka Jelena Bajić-Jočić, koja se prethodno predstavila našoj publici veoma uspešnom režijom igranog filma i dramskog serijala Led.

Pisac scenarija je Radoš Bajić, direktor fotografije Predrag Jočić, kostimograf Ivana Nestorović, autor maske i šminke Mirjana Stevović, montažer Stevan Marić, a scenograf Dragan Mićanović. Za potrebe snimanja TV serije Psi laju, vetar nosi biće korišćena najsavremenija filmska tehnika.

U seriji je angažovan veliki broj poznatih glumaca iz Srbije i regiona, a među njima: Tihomir Stanić, koji tumači jednu od glavnih muških uloga, zatim Anita Mančić, čuvena Mira Banjac, Radoslav Rale Milenković, Radoš Bajić, Milenko Pavlov, Boro Stjepanović, Boris Milivojević.

Tu je i poznati glumac iz Makedonije Dančo Čevrevski, profesor glume na Univerzitetu u Skoplju, koji će posle više od 20 godina ponovo zaigrati u srpskom projektu, zatim Ana Sakić, Marko Živić, Ivan Jeftović, Dragan Marinković Maca, Nedeljko Bajić, Đorđe Erčević, Aleksandar Srećković Kubura, Đorđe Erčević, Isidora Minić, Nenad Heraković i mnogi drugi.

 

broj komentara 0 pošalji komentar