Subota – veče domaćih serija i filmova na RTS-u

Svake subote uveče, Radio-televizija Srbije emitovaće na Prvom programu dve domaće serije, kao i jedan domaći film. Ove subote, odmah nakon premijerne prve epizode serije „Santa Maria Della Salute“, koja je na programu u 20.05,RTS će posle skoro jedne decenije, reprizirati kultnu televizijsku seriju „Sivi dom“, a zatim će na programu biti i film „Dobrovoljci“.

Santa Maria Della Salute je biografska igrana serija o jednom od najvećih srpskih pesnika, Lazi Kostiću. Kroz lični život umetnika, njegove zanose i razočaranja, Zdravko Šotra, svojim jedinstvenim rediteljskim stilom, plete pred nama živopisnu sliku Vojvodine i Srbije tog uzbudljivog vremena rađanja naše moderne kulture. Ova istinita priča, koja je imala tragičan kraj, čini onaj melodramski sadržaj serije koji će verovatno probuditi najveću pažnju i empatiju kod gledalaca. Neostvarena ljubav sa Lenkom obeležiće život ovog velikana skoro isto koliko i njegovo besmrtno poetsko i dramsko delo...

Serija od 11 epizoda, biće na programu na RTS 1, u 20.05.

Sivi dom, kultna serija scenariste Gordana Mihića u režiji Darka Bajića, kroz 12 epizoda prati različite sudbine dece iz popravnog doma. Nastala je na osnovu autentičnih priča i pokušaće da odgovori na mnoga pitanja aktuelna nažalost i danas. Prikazuje i njihove vaspitače, njihove privatne živote koje je često teško odvojiti od poslovnog. Snimljena je u Vaspitno popravnom domu u Kruševcu koji ove godine obeležava 70 godina postojanja. Serija je snimana tokom 1984. i 1985. godine a premijerno je emitovana 2. februara 1986.

Sivi dom na Prvom programu RTS-a, u 21 čas.

U terminu oko 22 časa, svake subote RTS će prikazivati jedan domaći film. Ovog, 01. aprila na programu će biti Dobrovoljci, iz 1986. godine. Sedam „dobrovoljaca" su iznenada i bez svoje volje uvučeni u rat za koji ne znaju gde se vodi, zbog čega se vodi, niti protiv koga je uperen. Sve se događa na idiličnoj plaži koja je ratni položaj „dobrovoljaca". Međutim, vazdušni desant i dolazak neprijateljske podmornice stvaraju nove zaplete koji se iznenada dramatično završavaju.

Uloge: Velimir Bata Živojinović, Ljubiša Samardžić, Mustafa Nadarević, Boro Begović, Bogdan Diklić...

Režija: Predrag Golubović

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 03. apr 2017, 13:04)
samir muhovic [neregistrovani]

pohvale o ovome delu

Ovo delo u meni probuduje osecanja i u
Drugima ovo pokazuje umetnickim pesmama LAZE KOSTICA i njegovih govora zelim da pohvalim scenaritu,glumceiostalo ali posebno scenaristu njegovi komadi i sezone i epizode

Moje ime je SAMIR MUHOVIC sesti razred
Imam dvanajes godina I ja volim da citam.