Druga sezona serije "Gomora"

U prvoj sezoni gledaoci su imali priliku da se upoznaju sa porodicom Savastano, koja predstavlja jedan od najuticajnijih klanova u Italiji. Priča o borbi klanova je postala definitivno najgledanija serija u istoriji najveće komercijalne televizije u zemlji. (Gomorrah, 2016)

Doba vladavine klana Savastano, koji je nekada suvereno vladao Napuljom, izgleda da je zauvek okončano. Šef klana Pjetro Savastano je poludeo iza rešetaka, a njegova nekadašnja desna ruka, Čiro pucao mu je na ženu Imu i sina Genija. Pjetrovo mentalno oboljenje bilo je tek samo zavera da bi se izvukao iz zatvora. A kada uspe u tome, pokušaće da povrati ono što mu je nekada pripadalo.

Zbog svih ovih događaja, u vakuumu moći koji je nastao, mnogi se utrkuju da preuzmu nekadašnje Savastanovo kraljevstvo. Među prvima u borbi su Čiro "Besmrtni" kao i njegov suparnik koji mu je postao saveznik, Salvatore Konte. Zahvaljujući svojoj moći, harizmi i sirovoj snazi, Čiro i Salvatore upravljaju novonastalim, krhkim savezom i ništa ih neće sprečiti da svima nametnu svoju volju, pogotovu nekolicini krajnje konzervativnih ljudi odanih Pjetru koji žive izolovano i nadaju se Pjetrovom povratku.

Za kratko vreme Genijeve vladavine, raspalo se carstvo koje je njegov otac decenijama gradio. Ipak umakao je smrti i ponovo je na sceni. Pjetro, Geni, Čiro i Konte: četvorica muškaraca u kobnoj mreži krvi, ljubavi, mržnje i osvete.

Prava za prikazivanje televizijske Gomore prodata su u sto pedeset zemalja, a serija je pre nekoliko meseci premijerno prikazana i u SAD. Serija je u Italiji izazvala velike rasprave o tome da li je suviše saosećajna prema zločincima i da li suviše sumorno prikazuje Italiju i Napulj, a svaku epizodu pomno prati i Vlada Italije... U seriji igraju uglavnom nepoznati napuljski pozorišni glumci, a pošto likovi govore napuljskim dijalektom, titlovi se emituju čak i u Italiji.

Uloge: Fortunato Čerlino, Marko D'Amore, Marija Pija Kalcone...

Režija: Stefano Solima

Subotom i nedeljom, na RTS 2, u 22.00; repriza utorkom i sredom, RTS 2, oko 23.00

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 13. avg 2018, 00:02) - anonymousboba [neregistrovani]

Dobra serija

Italijanska serija hobotnica je dobra, ali ova je VRH. Uzbudljiva i puna preokreta. Hvala RTS-u