„Medičijevi: Gospodari Firence“ na RTS 1

Dvostruki Oskarovac – Dastin Hofman i Ričard Maden poznat po ulozi Roba Starka („Igra prestola“), predvode sjajnu glumačku ekipu u istorijsko-političkoj, porodičnoj drami postavljenoj u Firenci, na početku 15. veka, koja se emituje subotom i nedeljom na Drugom programu RTS-a. (Medici: Masters of Florence, 2016)

Italija, 15. vek, iznenadna smrt Đovanija de Medičija, trgovca i bankara čuvene loze Mediči, potresa Firencu. Njegovi sinovi Kozimo i Lorenco nalaze se u samom srcu dešavanja i prikrivaju opasnu tajnu - da je Đovani zapravo ubijen.

Samo jedan od njih može biti glava porodice a igrom sudbine ta titula će pripasti umetniku u duši i večitom sanjaru - Kozimu. Međutim, oni će se naći opkoljeni očevim neprijateljima koji žele da preuzmu vlast nad Firencom. Prvi u redu i najveći od svih je svakako Rinaldo Albici, čovek koji se nalazi na čelu plemićke frakcije i ima za cilj ne samo da ne dozvoli uspon srednje klase (koju favorizuju Medičijevi), već i da stane na put Kozimovoj viziji Firence.

Pored velikih opasnosti koja preti njihovim životima ali i opstanku porodice, braća Kozimo i Lorenco moraće da se suoče i izbore sa svojim različitim temperamentima i usklade svoje razlike. Burni će biti i njihovi privatni životi, a posebno Kozimov brak sa Kontesinom de Bardi koji je formiran kao politički savez, ali je sazreo u neverovatno partnerstvo, a koji će doživeti veliki ispit za vreme njegovog egzila u Veneciji.

Preplitanjem puteva budućnosti i prošlosti imamo uvid u živote dva brata, kako u danima kada su bili mladići tako i u kasnijim danima kada su odrasli ljudi i njihovu brobu za zadržavanje sopstvenog identiteta koji se kosi sa onim što je njihov otac bio. Mladi Kozimo će čak u Rimu upoznati umetnika, Donatela (kasnije jednog od najvećih umetnika na svetu čija su dela odolela stubu vremena i ostala do danas) koji će ga obučiti da bude umetnik... Sve vreme, teška krivica kompromisa koje pravi sam sa sobom i zlo učinjeno za dobrobit porodice pritiska Kozimovu dušu... On mora da odluči koliko je daleko spreman da očuva svoju viziju Firence, viziju koju danas znamo kao renesansu....

Uloge: Dastin Hofman, Ričard Maden, Stjuart Martin, Anabel Šoli, Alesandro Sperduti, Valentina Bele...

Režija: Nikolas Mejer, Frenk Spotnic

Radnim danima na RTS 1, u 10.40 č.

broj komentara 7 pošalji komentar
(sreda, 10. okt 2018, 22:18)
anonymous [neregistrovani]

Komentar

Serija je odlicna!

(utorak, 02. okt 2018, 19:38)
Milica [neregistrovani]

Molba

Da li je moguce prikazati opet ovu seriju u vecernjem terminu?

(subota, 10. mar 2018, 22:15)
tanja [neregistrovani]

Medičijevi

Serija vrhunski urađena u svakom smislu
Da li je 4.marta prikazana poslednja epizoda

(petak, 09. mar 2018, 17:34)
Sandra [neregistrovani]

Serija Medicijevi

Odlična serija. Glumci odlični. Odavno nije bila ovako dobra serija.

(četvrtak, 08. mar 2018, 15:43)
Gordana anonymous [neregistrovani]

Medicijevi

Odlična serija! Samo nastavite tako!

(sreda, 07. mar 2018, 10:41)
Ana [neregistrovani]

serija

Seriija Medici, je odlicna. Glumci, scenario, kostim, muzika. Sve je izuzetno. Uzivanje za gledaoca.

(ponedeljak, 26. feb 2018, 19:28)
anonymous [neregistrovani]

!

Dobra je serija! Ne znam da li su snimili drugu sezonu?