Drama godine - „Tabu“, na RTS

Mračna Bi-Bi-Sijeva mini-serija „Tabu“ (Taboo, 2017), smeštena u 19. vek, 02. decembra stiže na RTS. Delo je velikih i zvučnih holivudskih imena - Tom Hardi, koji tumači glavnu ulogu, ujedno je i pisao scenario zajedno sa svojim ocem, Čipsom Hardijem i Stivenom Najtom (poznatim po seriji „Birmigenska banda“), dok je izvršni producent serije, čuveni režiser Ridli Skot.

Serijal je smešten u svet britansko-američkih imperijalnih sukoba početkom 19. veka, u kojem jedan čovek pokušava da nadigra i nadživi mahinacije mračnih carstava, njihove trgovine, ubistava i teritorijalne pohlepe.

Radnja se odvija u Londonu, 1814. godine i prati Džejmsa Kezaju Dilejnija, neobičnog i u najmanju ruku, mračnog čoveka koji se nakon 12 godina vraća iz Afrike na opšte iznenađenje svih koji ga već dugo smatraju mrtvim. Tetoviran i ozloglašen, sa ukusom ljudskog mesa u ustima i senkom izopačenosti na licu, on nemilosrdno korača srcem imperije odlučan u osiguravanju nasleđa koje mu je ostavio nedavno preminuli otac. U pitanju je ostrvo Nutka u bivšoj španskoj Americi, koje je upravo postalo ključna zemljišna tačka za pregovore Britanije sa Amerikom i za određivanje buduće granice Amerike sa Kanadom.

Ostrvo koje je nasledio doneće mu veliki broj neprijatelja koji će vrebati iza svakog ćoška priželjkujući njegovu smrt, ali Džejms će morati da se snalazi na sve kompleksnijoj teritoriji i vešto izbegne smrt....

Okružena zaverom, ubistvom i izdajom, mračna porodična misterija polako se razotkriva kroz osam epizoda koje pričaju uzbudljivu priču o ljubavi i izdaji, a koju brilijantno dočarava sjajna glumačka ekipa na čelu sa Tomom Hardijem i unukom Čarlija Čaplina - Unom Čaplin (Igra prestola). Pored njih tu su još i Džonatan Prajs (Igra prestola), Majkl Keli (Kuća od karata)...

Uloge: Tom Hardi, Una Čaplin, Džonatan Prajs, Majkl Keli, Dejvid Hejman, Ričard Dikson, Stiven Grejam...

Režija: Andres Enstrom, Kristofer Niholm

Subotom i nedeljom u 22.00č na RTS 2; repriza utorkom i sredom, RTS 2, oko 22.30č.

broj komentara 6 pošalji komentar
(sreda, 03. jan 2018, 10:10)
zoran [neregistrovani]

serija Taboo

Što pre repriza!

(subota, 23. dec 2017, 23:17)
Sonja [neregistrovani]

Vrh!

Serija je vrhunska a Tom Hardi fantastičan!

(sreda, 06. dec 2017, 22:29)
Boki [neregistrovani]

Tabu

Steta sto ima samo 8 epizoda!

(ponedeljak, 04. dec 2017, 17:02)
anonymous [neregistrovani]

Pohvale

Serija genijalna, BBC uvek posao uradi kako treba, sve pohvale RTS- u za emitovanje

(nedelja, 03. dec 2017, 23:20)
Milica [neregistrovani]

Dobra serija

Serija je odlična ,a "Senke nad Balkanom" je JOŠ BOLJA!!!

(petak, 24. nov 2017, 18:45)
anonymous [neregistrovani]

Bane

Apsolutno fenomenalna serija! Hardi iz godine u godinu je sve bolji glumac. Vredno gledanja!